anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 12 reacties

 

Misschien handig om met elkaar tips uit te wisselen over de verzorging van je baby

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mmm Tijn heeft al een paar dagen echt flinke uitslag op zijn rompje. Ben vd week al langs het cb gelopen maar daar zeiden ze dat het niks bijzonders was en waarschijnlijk door de zeep komt. Nu gebruik ik al geen Zwitsal maar zeep speciaal voor gevoelige huidjes en dat doe ik maar 1x in de week... Het zijn echt kleine rode bultjes die nu ook al in zijn gezicht zitten. Maak me er toch een beetje (waarschijnlijk onnodig) zorgen over. Hij is de laatste dagen ook erg huilerig enz misschien heeft het met elkaar te maken?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hey hey, dat is vervelend...ik weet niet wat het is...Kan ook van de wasmiddel komen, die dan in z'n kleding zit en misschien dat dat aan het irriteren is??? Verder zou ik het niet weten! suc6

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi, probeer hem met wat badolie te baden, ipv zeep...en sudocreme erop! Kan idd van het wasmiddel zijn, of iets in zijn kleren (etiketje of zo) dat irriteert?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik laat remco's haar nog lekker groeien, ik ga het knippen als hij zijn koppie wat rustiger houd :p Het is toch zo'n wiebelvot nu! Het weken in bad vind meneertje heerlijk, eruit vind ie minder! Hij spettert erop los nu! We gebruiken hier sudocreme voor rode billetjes maar ik gebruik het echt alleen als het nodig is, bv bij een beginnende irritatie (gelukkig pas 2 keer gehad,eerste keer in hetziekenhuis omdat hij niet tegen de huggies wipes kon) En zo laat ik zijn huidje lekker met rust, is volgens de kinderarts hier ook gewoon het best.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik smeer niets op zijn billen hij heeft hele zachte billen.. maar smeer soms wel rond zijn mond omdat hij erg veel kwijlt en dat gaat irriteren

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Tijn heeft lang last gehad van hele harde ontlasting dan smeerde ik wel zijn billen in met sudocreme. Maar verder smeer ik er niks op... Ik zou z'n haartje denk ik heel voorzichtig knippen met een nagelschaartje ofzo maar gelukkig houdt Tijn tot nu toe zijn bos haar :D 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

viezigheid tussen huidplooien en tenen/vingers hou je toch.. huid zo droog mogelijk houden ook als ze gaan zeveren en kijk dan ook niet raar op als ze dat gaan doen dat de huid rond de mond geirriteert raakt laat ze lekker weken in bad en alle plooitjes goed na lopen en droog deppen en aangezien baby's niet elke dag in bad mogen de andere dagen lekker wassen kun je ook goed alles na lopen..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Precies dat doe ik ook, ik doe Dante om de dag in badje en de dagen ertussen met de hand.. en daarna lekker insmeren. ik gebruik alles maar dan ook echt alles van zwitsal! hier niet te koop, maar mijn moeder heeft de hele lijn meegenomen! Dante reageert er (gelukkig!!) goed op, en hij heeft een super huidje.. wat dat betreft lijkt hij op mij ik heb ook geen moeilijke huid.. over het vuil tussen de huidplooien en teentjes kan ik niks zeggen , misschien dat het pluisjes zijn die van de kleertjes afkomen? en omdat Dante amper kleding draagt en ook zelden sokjes, heeft die daar denk ik geen last van.. na 7 dagen was zijn navelstompje er al afgevallen, en daarna nog een week gehad dat er vuil uit het naveltje kwam. de kinderarts gaf de tip, een drupje alcohol. waar je ook het navelstompje mee schoonmaakte in het begin. een van die doden huidcellen had hij alleen in de eerste 2 weken.. ik smeerde dan creme erop, en dan lieten ze los.  daarna zijn ze ook niet meer terug gekomen iemand tips voor het knippen van haartjes? dante had een giga bos na de bevaling, en het is deels uitgevallen.. en daar zijn kleine haartjes ovegebleven, maar hij heeft op sommige plekken nog hele lange haren zitten.. dus ik wil die graag gelijk knippen! iemand ervaring? en smeren jullie na het verschonen van elke luier weer opnieuw zalf op de billen? ik doe het soms express niet, zodat het huidje even kan luchten.. tot nu toe nog geen puntje irritatie ondekt, en egale roze lekkerrre billen! dus denkt dat het werkt. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Zelf was ik net Tijn aan het verschonen en toen viel mij op dat hij tussen zijn teentjes allerlei viezigheid had. Toch zorg ik er altijd voor dat ik tijdens het afdrogen ook die moeilijke plekjes goed droog maak... Nou wilde ik het er natuurlijk tussenuit peuteren maar onze kleine man vond dat geloof ik niet zo heel prettig en hield daarom z'n tenen goed dicht tegen elkaar... Iemand tips voor schoonmaken van dat soort lastige plekjes? Alvast een tip voor baby's met een droge huid, Tijn kon absoluut niet tegen Zwitsal en kreeg hier veel irritatie door de kraamzorg gaf als tip om over te stappen op Weleda. Iets duurder maar ow zo lekker!! Wij zijn er nu helemaal fan van en gebruiken zowel de badolie als shampoo en de massage olie en de bodylotion voor Tijn!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey hoi! Voor die lastige plekjes pak ik vaak een wattenstaafje...kun je gemakkelijk mee tussen de teentjes komen en is wat prettiger voor die kleine!! Bij Levi komt nog altijd een beetje viezigheid uit z'n naveltje...iemand hier tips voor??

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden