anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 10 reacties

 
hoi hoi
er moet mij iets van het hart!!

3 weken geleden belde een vriendin op helemaal happy ze is zwanger!!
ik was helemaal happy met haar mee maar vertelde nog niet ons eigen geluk.
nu belde ze een week geleden weer dat haar vriend twijfelde of hij wel klaar is voor het vaderschap! heeel erg boos was ze op hem dat hij twijfelde terwijl ze zelf gekozen hadden voor de zwangerschap.
vanaf toen begon ze met de dag terug te krabbelen dat ze het zelf ook niet zo'n makkelijke situatie vind (zij woont nog thuis hij ook zij hopt van baan naar baan en hij nog op school) mijn gedachtewas gelijk waarom zijn jullie dan bewust gestopt met de pil? en toen ik dat uitsprak zei ze dat ze toen dachten dat ze dat echt wouden!!

ik was een beetje boos omdat ik vond dat ze beter hadden moeten nadenken of ze er klaar voor waren.
meerdere keren heeft ze ook uitgesproken dat abortus iets is wat ze nu overwegen. ze vroeg mijn mening en ik zei dat dit kindje nu de dupe is van een opwelling. en dat ik dat niet eerlijk vind (mijn mening sorry daarvoor maar ze vroeg erom)

nu heb ik 2 dagen nix laten horen en vroeg net hoe het met haar ging en ze zei dat het heeel erg goed ging tussen haar en haar vriend en dat ze nog geen keus heb gemaakt alleen ze wel bloedverlies heb en veel krampen.
 nou weet ik niet of ik moet geloven dat dat echt zo is of dat ze toch voor abortus heeft gekozen ....
als dat haar keuze is moet ze dat zelf weten maar ik vind het moeilijk om har te vertrouwen in deze situatie vinden jullie mijn wantrouwen terecht of zie ik spoken!!

sorry voor mijn lange verhaal maar moest het even kwijt!!!  

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ben het ook helemaal met je eens! Als je dan om je heen kijkt en ziet dat er al jaren mensen bezig zijn zwanger te worden   Ik ben ongepland en in eerste instantie ongewenst zwanger... een kinderwens was er bij ons (nog) niet. Nu door de pil heen (veel ab geslikt) zwanger geworden. Een paar dagen goed gesproken met elkaar en het kindje is welkom. Onze situatie is gelukkig ook perfect. Maar ik kijg het niet over mijn hart om het weg te laten halen terwijl er in mijn omgeving zoveel mensen zijn die zo graag willen maar waar het niet bij lukt! Dit is niet onze enige reden om het te houden hoor, we houden het omdat het toch wel erg welkom is!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja anoniem, even beter lezen voordat je post hoor. Iemand die KIEST om zwanger te worden, dan gauw van gedachte veranderd en een onschuldig leven wil beindigen omdat ze het ineens niet meer leuk vinden, is het totaal niet waard om het geschenk van een leven te mogen hebben! Die zouden gesteriliseerd moeten worden, punt uit! Ben zowiezo tegen abortus, ongepland zwanger of niet, je heb sex gehad om zwanger te raken, en als je het niet wilt, moet je je beter beschermen. Een baby is geen vod dat je weg kan gooien omdat je het niet wilt! Enkel omdat het kindje nog in de buik zit, nog niet "zichtbaar" aanwezig is, is het zo makkelijk erover te denken om "het weg te laten halen" maar feit blijft dat het een baby is, met gevoel, en dat je hem of haar in stukken hakt terwijl zij of hij nog volop in ontwikkeling is! Wat het veiligste plekje voor dat kleintje behoort te zijn, wordt een gruwelijke martelkamer waar zijn leventje grof beeindigd word, enkel omdat degene die verantwoordelijk zijn voor dit wezentje, "het" niet willen en het allemaal niet in hun leven past momenteel...Er zijn zoveel bewijzen dat een baby, klein als het is, pijn voelt en wegdeinst van angst als de tangen en de zuiger de baarmoeder binnendringen, zijn hartje gaat harder kloppen, en het probeert weg te deinzen, maar tevergeefs... Mijn zwangerschap was ook niet gepland, maar geen haar op mijn lijf die eraan dacht zijn leven te nemen omdat het niet in mijne pastte! En hij is het grootste geschenk dat me ooit gegeven is, mijn reden voor leven, mijn hele wezen! Ik heb ook offers moeten maken, dingen moeten opgeven en zijn groter moeten gaan wonen (dus meer rekeningen, enz enz), maar ik zou hem voor geen goud willen missen!! Maar terugkomend op dit topic, deze vrouw KOOS ervoor met de pil te stoppen, KOOS ervoor zwanger te worden, en dan is ze het en boem, "past" het ineens niet meer... dat is onverantwoord, dom, en gewoon geen woorden voor!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Misschien zit ik heel anders in elkaar maar ik vind dat iedereen daar zelf over mag beslissen, ook al heeft ze gekozen voor een abortus, wie ben jij om te oordelen? Misschien ziet jou leven er heel anders uit of  ben je qua karakter heel anders, dat zulke mensen dan daarom geen kinderen meer mogen krijgen of gesteriliseerd moeten worden ben ik het niet mee eens!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi anoniem als je er eerst heel bewust voor kiest om te stoppen met de pil en dus zwanger te raken en daarna het maar weer weg ter halen vind ik onverantwoord gedrag! dat is iets wat ik niet begrijp! wanneer iemand zwanger raakt ongepland/ongewenst kan ik een abortus meer begrijpen maar wat ik al schreef dat is bij haar niet het geval! vandaar mijn onbegrip. als je een bewuste keuze zomaar "weggooit" alsof het nix is vind ik je de titel moeder niet waard! dit onderwerp gaat dus niet over abortus in het algemeen!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

owja en annabel bedankt vor jou wijze raad daadoor heb ik het wel wat meer van me af kunnen zetten al blijft het lastig!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik Ben het totaal met je eens het wondertje mag niet de dupe er van worden. Ik zou ook gaan twijfelen, maar jij als vriendin weet hoe ze is.spreek gewoon uit wat je Vind een echte vriendin kan daar tegen. Gr

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

och jeetje... ik hoop dat ik nooit in deze situatie kom lijkt me erg vreselijk maar je wantrouwen zou ik ook hebben hoor.... het is misschien best moeilijk maar vraag je vriendin of het zo is! en idd als het een echte vriendin is kan ze dat hebben. (en anders weet je direct wat je er aan hebt) sowieso vind ik het een beetje vreemd dat je aan kinderen begint (bewust) als je geen stabiele samenleving hebt omdat ze allebei nog thuis wonen!! lijkt mij geen goed basis.... ik zou dan bij mezelf denken of ze er uberhaupt wel goed over nagedacht hebben....... Lastige situatie!! sterkte ermee en hou ons even op de hoogt wat ze nou "echt" gedaan heeft!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ben het met graafjes eens! Sommige mensen zijn gewoon zo idioot! Bah dat arme kindje! Zulke mensen zouden ze moeten steriliseren....sorry, is mijn mening!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@jennefer: ben het helemaal met je eens heb ook tegen mijn vriend gezegt dat ik hoop dat wanneer ze voor abortus kiest ze geen kinderen meer mag krijgen het klinkt vreselijk hard maar ik ben zo boos! hoe kan iemand dit nou doen!!!1 wat mij nog het meest boos maakte is dat ze tegen me zei: alles zit mij tegen toen had ik het helemaal niet meer!!! er zijn mensen die letterlijk vechten voor wat zei heb en dan zegt ze dat! dit heb ik haar uiteraard ook gelijk gezegt! ik vind inderdaad dat ze eerst en stabiele basis moeten hebben maar ze zijn al 7 jaar bij elkaar en zouden dus ook gelijk een huisje zoeken dus dacht nog dat komt wel goed!!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Tja het is heel zuur als je weet dat er mensen zijn die er alles voor over hebben en waar het niet bij lukt, en zei gaan er zo ondoordacht mee om. Niet echt goed over nagedacht blijkbaar. Ik snap wel dat het je erg tegen de borst stuit. Over het feit of ze nu wel of niet een abortus heeft gehad.... eigenlijk is dat  niet jouw zaak. Begrijp je reactie absoluut en ik snap dat je het voor geen meter vertrouwd maar aan het eind van de dag is het toch haar keuze en ze hoeft daar tegenover niemand verantwoording over af te leggen hoe dom en oneerlijk en ondoordacht het ook is. Zei moet uiteindelijk leven met wat ze gedaan heeft, zei moet leven met haar geweten.  Nogmaals ik begrijp je reactie absoluut hoor maar ik zou een grote stap terug doen, afstand nemen en me erbuiten houden. Ik vind wel dat je aan mag geven dat je er heel veel moeite mee hebt en waarom en ik denk dat ik het daarbij zou laten.  Maar dat is mijn mening.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden