anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 17 reacties

 
Hoi allemaal,

Even een vraagje over vitamine D.
Tot voor kort hoefde je dit niet te geven aan kinderen die flesvoeding krijgen, nu is er echter een discussie opgelaaid in het land, waarbij gezegd wordt dat kinderen met flesvoeding ook vitamine D moeten slikken. Wat doen jullie, wat wordt jullie geadviseerd vanuit het CB? Want mijn CB liet het in het midden en aan mij de keus....

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 17 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Jennefer & Steffie: Ik denk niet dat jullie extra vitamine D zouden hoeven gebruiken, maar ik ben geen arts he! Vitamine D wordt door je huid aangemaakt wanneer je in de zon bent. In nederland schijnt de zon door het jaar heen niet voldoende om genoeg vitamine D aan te maken voor zwakkere en jonge kinderen. Ik dnek dat dit voor jullie wel voldoende zal zijn. Uit onderzoek in NL is dus ook gebleken dat kinderen met flesvoeding hier te weinig van hebben en zwangeren/ pas bevallen vrouwen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Steffie: haha, hier hetzelfde! Geen borstvoeding meer, alle potjes buiten zicht! Ik slik eigenlijk niets meer sinds ik met de borstvoeding ben gestopt....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hahahaha ik ben al gestopt met dingen slikken toen ik 13 weken zwanger was ;) Niks geen extra fliumzuur of visolie en weet ik het wat. Gewoon gezond eten. Borstvoeding heb ik niet gegeven dus dat scheelde ;) Ben benieuwd wat mijn cb zegt over de vitamini D dinsdag!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Goh...dit wist ik niet eens! Heb de ka nagavraagd en die zei dat in 10 minuten zon hier al genoeg zou zijn.... Maar nu twijfel ik toch :p wat voor druppels zijn het? Gewoon verkrijgbaar bij de apotheek?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dat is wat mij in eerste instantie ook gezegd werd voor vitamine D 15 min zon per dag, zonder bescherming. dus of de vroege ochtend zon of de late namiddag zon (niet die van het he12 uur misddags .. hier overdag is het soms nog 30 graden). maar misschien nu de zon heir ook minder gaat worden dat ik ook wel extra moet bijgeven. ik ga het 18 okt navragen! dan mag ik weer naar het CB en moet Dante ook weer prikjes :(  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Het zijn gewoon vitamine D druppels van vsm of huismerk.... Voorheen hoefde het niet, maar sinds kort blijkt dat er in kunstmatige flesvoeding toch een te kort aan vitamine D zit. Hier moet je ook wanneer je nog borstvoeding geeft, vitamine K toedienen.... Ik moest er per direct mee beginnen, 6 druppels in de eerste fles 's ochtends. En de zon....nou die is hier momenteel ver te zoeken ha ha ha...wat een petweer, het is echt al herfstig in NL....overal blad en gure koude wind brrrrrrrr..... Liefs...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bij ons op het consultatiebureau hebben ze het ook gezegd dat ik vitamine D moest gaan geven....zes druppels door de fles!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ow 6 druppels ethan krijgt er 10 en eerste 3maand ook nog 5 vit K

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bij borstvoeding moet je het inderdaad geven, omdat het daar niet in zit. Bij flesvoeding is het al door de fabrikant eraan toegevoegd, vandaar dat je het er niet bij hoeft te doen. Ik kreeg van het CB door dat voor iedere 100ml flesvoeding er 1 druppel afmocht. Dus als ze een liter melk per dag krijgt, krijgt ze evenveel vitamine D binnen als 10 druppels. alleen kindjes met een donkere huidskleur moeten extra, omdat hun huis het minder goed opneemt uit het daglicht. Ik moet pas begin november weer naar het CB, maar zal het zeker gaan vragen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

tegen mij is gezegd tot 4 jaar, ongeacht de voeding. En het is zelfs heel goed voor mama om ook te nemen!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden