anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 2 reacties

 

Hoi ladies!

Wij zitten al enige tijd met zijn tweeen te puzzelen over de flessen en slaaptijden van Dante. Hij begint nu elke dag om half 10 dat die echt slaapt, en hij heeft zo rond 11 uur zijn laatste fles.. Inmiddels is die al zo ver weg gezakt in dromenland, dat ik hem  hiervoor echt moet wakker schudden, en nog komt die niet tot de helft van de fles zo slaperig.. ik wil dus nu dat die rond half 10 naar bed kan gaan, wanneer hij dus ook aangeeft dat die echt moe is . en niet meer wakker hoeft te worden om te eten.

hij drinkt nu 5 flessen van 18o ml elke 4 uur : 7 uur/ 11 uur/ 3 uur/ 7 uur/ 11 uur..
soms begint de dag om 8 uur als hij lang slaapt, en verkort dan de tijd tussen elke voeding  met 15 min om 's avonds weer om 11 uur uit te komen.

Wat moeten we nu doen?
de tijden tussen de voedingen verkorten?
of meer voeding en dus minder flessen?
(wat mij ongewoon lijkt, want op het blik staat dat hij tot aan 5 maanden 5 flessen per dag drinkt. maar op internet wordt ik doodgegooid met mensen die hun babys van 3 maanden maar 4 flessen per dag geven.)

Wat doen jullie?


 

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hier liep ik zelf ook een beetje over na te denken en te dubben. Ik heb niet eerder gehoord dat kinderen als zo jong naar 4 voedingen gaan, ik denk dat het belangrijk is dat je naar Dante kijkt. Dat van die late avond fles en wakker maken is heel herkenbaar, onze voedingen lopen anders qua tijden: Tot op heden wordt hij tussen 6.00 - 7.00 uur gevoed/ wakker dan tussen 10.00 - 11.00 uur een voeding (deze is altijd uiterlijk 11 uur) Daarna tussen 14.00 - 15.00 uur (een enkele keer wordt het half 4) De volgende komt tussen 18.00 - 18.30 uur (op zijn laatst half 7!) De laatste zijn wij terug aan het brengen naar 22.00 uur op zijn laatst (dit was 23.00 uur en gaat nu steeds beter om hem om 22.00 uur te geven) Er zit dus lang niet altijd 4 uur tussen, wij hebben meer afspraken gemaakt over de maximale tijd dat een voeding uit mag lopen als richtlijn voor ons beide. Jonathan is tot op heden vrij makkeljk, slaapt hij een keer langer en krijgt hij de fles later, heeft hij er geen moeite mee als wij de fles erna wel op de "normale" tijd geven en er dus minder dan 4 uur tussen zit. Het hangt denk ik vooral af van wat jullie prettig vinden en wat Dante aankan/ wil. Jonathan is vrij makkelijk wanneer er wat geschoven wordt en doet dit zelf wel eens met slapen, toch houd ik wel de tijden in de gaten zodat ik de avond fles niet opeens om 00.00 uur moet gaan geven omdat de rest opgeschoven was, want minder dan 3 uur tussen een voeding vindt Jonathan wel minder prettig. Ik heb wel dagen dat hij wat minder drinkt, maar ik merk dan wel dat hij 's nachts iets onrustiger wordt, vandaar dat wij de tijden in het oog houden, maar ook wel weer wat flexiebel. Ergens baal ik soms van de ochtend fles 6.00 - 7.00 uur in het weekend, maar opzich is het ook niet erg, want binnen 20 minuten is de fles leeg en slaapt hij nog een paar uur door en duik ik er ook weer in!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey steffi, wij zijn ook aan het afbouwen naar 4 voedingen. Op de verpakking van de Nutrilon staat dat hij vanaf 6 kilo naar 4 voedingen moet. Dus we geven nu om 06:30, 11:00, 16:00 en 21:00 met soms uitlopen van een half uur eerder/later. En dat gaat tot op heden prima. Tenzij we een vrije dag hebben, dan gaat de laatste fles er om tien uur in en slaapt meneer heerlijk uit tot half tien de volgende morgen. Heeeerlijk! ;) Hij groeit prima verder, dus dan is het wel verantwoord vind ik zelf....

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden