anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 16 reacties

 
Hoi Dames, Hebben jullie baby's een voorkeurshouding of kant en zo ja, doe je hier dan wat aan of niet? Tijn ligt namelijk bijna altijd met zijn hoofdje naar rechts. Hierdoor ben ik bang dat hij straks een plat hoofdje krijgt en probeer ik hem in de box ect. toch regelmatig met zijn hoofdje te draaien.....

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ohja, ook nog een ding waarom dante niet op zijn rug slaapt. hij blijft dan kijken naar van alles, hij vind alles zo mega interessant.. hahaha.. maar als die op zijn zij ligt dan ziet die veel minder dingen, en doet die gelijk zijn ogen dicht.. is hij de enige die op zijn zij slaapt?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@steffie, hier word aangeraden om de kleine gewoon op de rug te laten slapen ivm met wiegendood. Dat is ons teminste verteld. Lucas laapt pas op zijn buik sinds hij zelf kan draaien en dus zo gaat liggen. we hebben hier op het kinderdagverblijf zelfs een papier voor moeten tekenen dat wij dat goed vinden, anders moeten ze hem elke keer weer terug op zijn rug leggen. ( er word daar elke 20 min gekeken hoe de kindjes slapen) Zelfs de fysio wou toen niet dat we hem op de zij of op de buik in bed legde. @sane, wij hadden ook nog een oefening voor de spiegel. kun je de kleine met zijn rug tegen je buik vast houden, en hem dan in de spiegel laten kijken, en dan moet je gaan draaien zodat hij dus zijn "slechte" kant op moet kijken omzichzelf in de spiegel te zien. De vrouw van de fysio omschreef het alsof er een elastiekje aan zen gezicht zat wat hem de hele tijd de ene kant op liet kijken. en als je gaat wandelen kun je hem ook op de zij in de kinderwagen leggen met een handdoek of hydrofielluier. dan is ook weer even de druk van zijn "slechte kant".

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Heel gek die verschillen, toen ik bevallen was, werd dante elke dag door de zusters op zijn zij gelegd. hij viel net in slaap op de bank, en ligt nu op zijn rug. hier is op de buik slapen echt verboden, ivm de wiegedood. maar de baby van mijn partner zijn nicht, slaapt al vanaf 2 maanden op zijn buik. ze weet dat het afgeraden wordt, maar het is de enige manier dat die kan slapen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hehhe toen ik bij de huisarts was vroeg ik naar tips om Jonathan beter te laten slapen (dat was voor zijn maag operatie) toen adviseerde ze eerst om hem op de buik te laten slapen. Wel zij ze er toen lachend bij dat ze dit niet mag adviseren.... beetje apart was dat! In Nederland is buikslapen ook iets wat afgeraden wordt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij hebben een fysio speciaal gericht op kinderen... Door het spugen heeft Jonathan waarschijnlijk een spier verrekt gehad en daardoor draaide hij niet meer naar rechts, dat deed hem zichtbaar pijn. Met hulp van de fysio gaat dat nu erg goed. Ik heb tips voor de manier van verschonen, hoe ik hem moet tillen en met hem rond moet lopen in mijn armen en houdingen voor tijdens de voedingen.... en het werkt!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wat een hoop tips, ga er zeker mee aan de slag. Helaas voor ons is Tijn echt mega eigenwijs en draait ie zelfs in zijn slaap weer terug naar rechts nadat ik zijn hoofd gedraaid heb! Op zijn buik liggen vindt ie ook nog niks dus dat kan maar heel even... Maar ga gewoon de andere trucjes proberen:)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Remco kijkt steeds naar rechts... Wat wij zo veel mogelijk doen is hem zo dragen dat alle intressante dingen aan de andere kant zijn. Vandaag lekker lang gehad dat ie naar links keek want we hadden een kinderfilm op :p en ik hield hem zo vast dat ie wel naar links moest kijken als ie wat wilde zien, en dat wilde hij maar al te graag :) Na die "oefening" probeert ie van zichzelf ook vaker naar links te kijkn merk ik. Oh wat ook helpt, een spiegel naast de box zetten, aan de minder "gebruikte" kant, als ze het eenmaal door hebben, blijven ze ook vaker lang erna staren ;)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Lucas had ook een voorkeurshouding, en heeft er een hele tijd fysio voor gehad. Maar niets hielp, draaien in zijn bedje, hoofdje draaien, moest hem zelfs op zijn zij in de kinderwagen leggen maar lag ie net zo lang te wringen tot hij weer op zen rug lag en naar links kon kijken. fysio heeft toen gezegd dat we moesten oefenen zoveel mogelijk met op zijn buik liggen dat hij zijn hoofdje op kon gaan tillen. en we hadden een hoop oefeningen. Helaas zie je het nog steeds want zijn hoofdje is nu aan de linkerkant wat platter, maar gelukkig kon het verder niet veel kwaad. misschien kun je toch vast de fysio bellen, kwaad kan het nooit.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hier geen voorkeurshouding maar dan draai ik het bedje ook geregelt en anderom in de bex leggen hebt ook

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

haha als ik het ledikantje omdraai, kijkt hij nogsteeds naar rechts...hij vind dat gewoon lekkerder liggen haha...Dus ik blijf nog lekker even z'n hoofd draaien in z'n slaap. Op de buik liggen vind Levi niks..hij krijst alles bij elkaar, dus dat moeten we nog maar eens even oefenen zodat hij het wel leuk gaat vinden...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden