anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 27 reacties

 
Hey zwangere mama's 2 be!

Waar blijven jullie?
We wachten op jullie bij het 'bevallen' tabje....

Tot snel!!!

Liefs van alle moeders en kindertjes van het 'Bevallen' forum....

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 27 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dames... heb niet alles gelezen.. maar het belangrijks is denk ik dat je vertrouwde op je eigen licham... er naar luisteren... (klinkt moelijker dan het is...) wij dames doen dit al duizenden jaren en tja... de mens bestaat nog... had me zelf voorgestel dat het heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeel pijn ging doen... maar tja... pijnelijk is het wel... maar gek genoeg... is het zo bijzonder dat jij weet dat jij er voor zorg dat je kind er komt dat het toch te doen is... luister gewoon naar je lijf... en tja als de artsen je niet geloven gewoon 20 keer ruppen tot ze kijken... wand soms zouden ze verbaast zijn... (vliezen laten breken met 5 cm en 1,5 later mogt ik persen...) heb wel 20 keer moeten zegen dat ik persdrang had... voor ze wilde kijken!!! en als je vragen heb over weeen en zo... kan je die ook altijd komen vragen bij bevallen!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

en als je denkt dat je het ECHT niet meer vol  kunt houden........ dan ben je er bijna ;) tenminste.... mijn ervaring :) 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

jep mijn ervaring ook... wilde voor af geen pijnstillen... en toen ik zei dit trek ik niet meer... mogt ik al gaan persen!!! wat is de natuur toch mooi.... en is het allemaal toch goed bedacht

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Gisteravond voorlichting gehad in het ziekenhuis. Moest wel lachen om de pijnbestrijding uitleg van de gynacoloog. Door pijnbestrijding kon het soms wel eens heel gezellig worden... Alleen mijn vriend is spontaan tegen pijnbestrijding geworden. Dat vond ik ook wel grappig. Ikzelf kijk er nog steeds hetzelfde tegenaan. Liever niet, maar als ik het echt niet meer trek dan geef ik toch toe. Ach en mijn oma heeft er 11 uit weten te persen, dus ja als ik maar 10% van de kracht van mijn oma heb georven, moet ik er 1 ook best kunnen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja volledige narcose lijkt me ook niets, dan maak je niet eens zelf het moment van geboorte mee. Ik heb ook niets tegen mensen die wel bewust voor pijnbestrijding kiezen hoor. Denk nog altijd dat het beste is om je eigen gevoel hierin te volgen, want te veel stress lijkt me ook niet goed en als je, je beter voeld met, moet je daarvoor gaan. Het kan tegenwoordig tenminste. Alleen nou ja we zullen zien, liever niet, maar idd bij keizersnee zou je zoiezo wel moeten.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Het is grappig, want toen ik pas zwanger was was ik ervan overtuigd de ruggeprik te willen...geen haar op mijn hoofd die eraan dacht de bevalling zonder pijnmedicatie te doen haha! gelukkig dacht mijn vroedvrouw er heel anders over, en gaf zij me een andere richting om te denken... ze legde me uit dat het natuurlijk geen pretje is, maar dat je lichaam ervoor gemaakt is en het echt wel te doen is, en ze had echt gelijk... Natuurlijk helpt het om jezelf niet gek te maken, of zenuwachtig te zijn, want dat bevorderd de ontsluiting niet! Bij mij waren mijn vliezen spontaan gebroken om 10 uur sochtends, en had ik af en toe een wee maar niets beslissends, de verpleegkundigen waren aan het bespreken me in een normale kamer te rollen, tot de weeen sterker zouden worden. Maar om 12 uur snachts begon het echt door te breken (geloof me, rondlopen met gebroken vliezen zo lang, is geen pretje...jakkie haha) en om 5 uur de volgende ochtend was meneertje er! Rondlopen, lekker in beweging blijven, zitten ipv liggen, en zelfs hurken helpen de ontsluiting vorderen. stel je voor, mijn vroedvrouw ging naar huis omdat ze echt dacht dat het nog heel lang zou duren, "oh het is je eerste kindje, dit gaat nog uren duren dus meis, ik ga naar huis, lekker slapen, en morgenvroeg kom ik en gaan we aan de slag", toen ze de volgende dag kwam, was Remco al 3 uur oud :) En vecht niet tegen de pijn, maar werk met je lichaam mee... ontspan je onderlijf ipv verkrampen! en verder, bedenk dat elke wee een wee is die NOOIT meer terug komt, en je bovendien dichter bij je baby brengt... En als je tegen het einde zit, en je hebt aanmoediging nodig, voel even tussen je benen, als je dan het hoofjde van je ukkie daar voelt, geeft je echt hernieuwde kracht! enne...vergeet niet te ademen :)  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Lincy, pff gelukkig, ben ik toch niet raar. en succes straks als je nu last heb van voorweeen. Ben benieuwd hoe lang het nog voor je duurt :D @ Jennefer, Ik hoop het ook zonder pijn medicatie te doen, al heeft mijn verloskundige er al voor gewaarschuwd dat ik daar tijdens de bevalling heel anders over kan denken, maar goed het heeft dus geen zin om mijn nek te breken daar over. Tijdens pijnlijke menstruaties (ok slechte vergelijking maar toch) neem ik ook liever zo min mogelijk. De pijnstillers die ik daarvoor slik maken me erg duf en suf en dat gevoel vind ik heel naar. Tja en ik wil graag mijn kindje zo gezond mogelijk te wereld brengen en er dan al gelijk zware pijnstillers door heen te spuiten bevalt mij niet zo. Maar wie weet eis ik straks alsnog een ruggeprik of andere pijnmedicatie, maar hopelijk kan ik het zonder ook af. Gewoon blijven vertrouwen in mijn eigen lichaam.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik hou ook niet zo van de pijnmedicatie voor een bevalling ( Vind het prima als andere mensen er wel voor kiezen zal daar nooit over oordelen ) En heb verhalen gehoord dat mensen suf werden van de medicatie of zelfs in slaap vielen! Heb het bij mijn zoontje zonder gedaan en hoop het nu weer zonder te doen. Bevalling van men zoontje ging super snel! had om 21 uur 4 cm ontsluiting toen hebben ze men vliezen gebroken en om 00.40 had ik mijn kleine engeltje in mijn armen :). Heb wel vanaf dat mijn vliezen gebroken waren een weeenstorm gehad en dat was geen pretje! En heb ook wel een paar keer gedacht als het nu nog erger word wil ik een prik!! maar op de een of andere manier kon ik het toch elke keer weer volhouden. En het is idd wat jennefer zegt als je de kleine vast hebt ben je het alweer vergeten! kon gelijk daarna al niet meer uitleggen hoe het gevoeld had. Maar ik vind ook wel dat je je tijdens je bevalling op je gemak moet voelen, en als dat dan betekend dat je toch liever medicatie hebt omdat je het echt niet meer trekt dat je dat dan gewoon moet doen. bevallen is geen pretje, maar ben niet bang of zie niet op tegen de volgende bevalling want je krijgt er zoiets ongelofelijk moois voor terug. Krijg nog steeds tranen in men ogen van geluk als ik men kleine kereltje vast heb of als hij naar me lacht :)!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Dikke buik en Lincy: De ruggenprik doet echt geen pijn. Nou was ik er natuurlijk al wel helemaal op voorbereid omdat ik wist dat ik hem sowieso moest krijgen ivm de keizersnede. Ook werd het bij mij heel rustig en goed gezet. Tijdens het zetten was een andere arts continu aan het kletsen tegen me zodat ik afgeleid was! Ik merkte er zo weinig van dat ik verbaasd was toen de arts zei dat hij al klaar was!! Als ik natuurlijk had mogen bevallen had ik ook niet voor pijnbestrijding gekozen. Althans dat denk ik. Maar helaas heb je bij een keizersnede alleen de keuze tussen ruggenprik of volledige narcose, nou die keuze is dan weer niet zo moeilijk!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja valt die ruggeprik mee? Ik ben eerlijk gezegd banger voor een ruggeprik dan voor de pijn. (ok misschien ben ik een beetje raar)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden