anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 18 reacties

 
Hallo allemaal,

momenteel ben ik 6 weken in verwachting. Ik heb een huisdier.. Een heeeele lieve kat!

Nu zit ik allemaal te bedenken wat er kan gebeuren als de baby er is.
*kat kan op de baby gaan liggen
*kat kan de baby krabben
*kat kan over de baby heen rennen
*kat gaat in de box liggen
etc etc

Hebben jullie katten? Zo ja hoe hebben jullie dit gedaan?

Groetjes Alana

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 18 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Britse kortharen zijn inderdaad heel rustig en zachtaardig van karakter. Wij hebben 2 turkse van-nen, die zijn nogal wild van karakter, speels en dominant. Het gebeurd nogal eens dat we er 1 in haar nekvel moeten grijpen en plat op de grond moeten houden om duidelijk te maken wie de baas is. Geen katten om alleen te laten met de kleine straks dus, maar we hebben ook het vertrouwen dat het allemaal goed komt straks. Ze zullen vast wel aan elkaar moeten wennen, maar met ballonnen in de buurt lukt dat vast wel ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Die van ons zijn 2 vuilnisbakken rassen en 1 tabby (korthaar). Hebben allemaal een eigen karakter, 1 is heel rustig en trekt zich terug, de andere zijn wat wilder en houden van spelen en knuffelen. Maar we hebben geen problemen met hun wat Remco betrefd, ze vinden elkaar prachtig, en na de initiele "wen"tijd laten ze elkaar merendeel met rust...bekijken van een afstandje of zo :) Komt wel goed hoor, katten (dieren in het algemeen) voelen wel aan dat een baby kwetsbaarder is dan de volwassenen

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey, Wij hebben ervoor gekozen de kat weg te doen. Deze rende continu over mijn buik, gebruikte het als trampoline ofzo.. Het bedje stond 3 minuten in elkaar en ze lag er al in... Dat wilde ik al allemaal door de vingers zien.. Toen kwam mijn nichtje langs (1,5) En ik had de banken gestofd EN met een kledingroller afgedaan.. ze zegde haar plakhand op de bank en zat helemaal vol met haren! Ik zag het al helemaal voor me met de baby en de fiep en de box.. Toen bedankt dat ik het niet wilde.. Sinds zondag is de poes weg.. Ik mis haar echt heel erg.. maar ben nog steeds van mening dat ik er goed aan gedaan heb. (ookal is niet iedereen het met me eens)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Nou ja, je moet doen waar je je het veiligst mee voelt...al hoop ik wel dat je de kattekop een goed tehuis hebt verzorgd!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Uiteraard! anders had ik der ook niet weggedaan

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb 2 katten. Beiden zijn het flinke jongens van zo'n 7 kg. Dus als die op je baby gaan zitten, krijg je ook geen vrolijk beeld, zeg maar. Wij doen ze zeker niet weg. We hebben de box vroegtijdig neergezet en die gevuld met ballonnen, zodat onze 2 britse mannen leerden om eruit te blijven en zo hebben we dat met alle baby spullen gedaan. Ze gaan nergens in zitten, niet in maxi cosi, box, wiegstoeltje, name it .... Verder hebben we idd ook altijd haar. Hier wordt nu al iedere dag gestofzuigd, dus dat blijven we doen, klaar. We vinden het eigenlijk ook wel belangrijk dat ons kindje met beestjes om leert gaan, we zijn zelf nogal beestjesgek, als we het geld en de ruimte hadden, leefden we in een dierentuin, denk ik. hihi. Het zal voor de katten zometeen een hele uitdaging gaan worden met de kleine die met zonder enige controle met zijn handjes gaat zwiepen enzo maar ik heb wel vertrouwen dat dat best goed gaat komen! We hebben britse kortharen en het karakter van een brit is heel erg rustig. Ze halen NOOIT uit, maar dan ook echt nooit, dat zit er gewoon niet in, zeg maar. Vinden ze het te druk, trekken ze zich terug op hun eigen plekje waar ze rust hebben en niemand komt .Ik zou overigens niet gauw de baby alleen laten met de katten, hoor! Dat zeker niet.  Maar goed, ieder zijn ding: Als je het niet aandurft met de kat, moet je het niet doen. Maar het beestje heeft wel recht op een goed thuis want ten tijde dat je een kat nam, is het wel een weloverwogen beslissing geweest, mag ik aannemen...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wij hebben ook 2 katten en sinds ik zwanger ben zijn ze stront-vervelend. Ze willen alleen nog maar op me liggen!! 1 deed dat al aardig veel, maar is nu zelfs met veel overtuigingskracht (plantenspuit) niet bij me weg te houden. En nummer 2 vindt het leuk om over me heen te lopen. Heel fijn met een volle blaas ;) Dat wordt nog wat als m'n buik echt vorm begint te krijgen... Dat van de ballonnen vind ik echt geniaal en ga dat ook zeker proberen! thnx voor de tip!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

haha ja leuk is dat he als je katten ineens aanhankelijk zijn! ik heb ook 2 katten 2 rode katers van een kilo of 7 (nick en simon) echt zulke schatjes. normaal komen ze weinig binnen en maken ze alleen de buurt maar onveilig. onze 2 rode schatjes hebben ons aan het denken gezet of ik misschien zwanger was! ze waren niet bij me weg te slaan en lagen allebei op`me of tegen me aan! en als de ene dan p me schoot lag en de ander kwam even kijken krijg hij van broerlief gewoon een krabbel!!!!! maar die balonnen echt geniaal ga ik ook proberen!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hahaa ik zie het heelemaaal voor me met die ballonnen! Wat zullen ze geschrokken zijn hihi

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo, wij hebben 2 katten en ik ga ervan uit dat het goed komt. iedereen zal even aan de nieuwe situatie moeten wennen. ik ga de balonnen wel gebruiken! geniaal inderdaad! en natuurlijk de babykamerdeur dicht..... ik zou me nu nog geen zorgen maken Alana, je kunt namelijk nooit voorspellen hoe dieren reageren. liefs eefje

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden