anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 16 reacties

 
Hoi mamma's,

Er zijn inmiddels alweer een aantal moeders aan het werk en er zijn moeders die binnenkort aan het werk gaan. Het leek mij wellicht handig om tips aan elkaar uit te wisselen wat betreft het wegbrengen van zoon/ dochter en het ritme dat wellicht gaat veranderen, het reizen, afscheid nemen enz.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Snik, snik, snikkerdesnik! Vandaag mijn eerste halve werkdag gehad.... alles ging goed. Zonder tranen hem afgegeven en een leuke werkochtend gehad.... maar toen ik mijn kleine man ging halen, had hij bijna niet geslapen en was doodmoe, dat vond ik echt zielig/ hartverscheurend! Ik zou bijna zeggen dat ik niet meer will gaan!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hij moet vast even wennen aan de nieuwe omgeving. Heb je dat niet zelf ook altijd als je ergens anders slaapt? Ik heb dat namelijk wel heel erg! Hopelijk gaat het de volgende keer een stuk beter! Knap trouwens dat jij je zo goed kon houden!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Even een vraagje: Is het gek wanneer je weer zin hebt om te gaan werken? Aanstaande maandag is mijn eerste halve dag, nu wordt mij elke keer gevraagd of ik zin heb om maandag te gaan beginnen, ik zeg dan steeds enthousiast ja en krijg dan hele rare blikken toegeworpen... Mijn moeder was wat duidelijker door erbij te zeggen dat ze wel hoopte dat ik altijd liever bij Jonathan thuis zou willen zijn.... Ik was volledig uit het veld geslagen en durf nu bijna niet meer te zeggen dat ik zin heb om weer te gaan werken wanneer er naar gevraagd wordt. Natuurlijk vind ik een dag met Jonathan heerlijk en geniet ik ervan en maken we een hoop plezier. Toch trekt mijn nieuwe baan met uitdaging mij ook en vind ik het zeker leuk om aan de slag te gaan. Het scheelt ook dat ik een heel goed gevoel heb over de opvang van ons manneke en daarin ook gerust zal zijn....  Is het echt raar om enthousiast te zijn om weer aan het werk te gaan?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Mommyd, Nee hoor is helemaal niet raar! Ik vind het heerlijk om bij Tijn te zijn maar zo vind ik het ook erg gezellig om 's avonds even naar school te gaan waar ik met leeftijdsgenoten even weer 'jong en student' kan zijn! Tijn is ook al een nachtje wezen logeren en het weggaan was even moeilijk maar het weer even alleen zijn samen met Michiel is ook lekker. Kortom ik denk juist dat je door het naar je zin hebben op je werk juist een leukere moeder van wordt.....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ook ik roep enthousiast dat ik het leuk vind om weer aan het werk te zijn. Dat maakt je echt geen slechte moeder. Ik heb een hele lijst met foto's op mijn buro staan (naast het beeldscherm van de computer dus kan haar de hele dag bekijken). Maar ik ben ook heel eerlijk dat ik het juist wel fijn vind als ik even wat tijd voor mezelf heb, ook al is die tijd dan om te werken. Weer onder de volwassenen zijn, niet de hele dag hetzelfde doen, met die ene baby (hoe leuk ze ook is). Ook ik breng haar met een goed gevoel weg naar mijn moeder en schoonmoeder, dus dat zal ook wel schelen. Ik heb ook nog geen enkele keer gebeld hoe het met haar gaat. Als het niet goed gaat bellen ze mij wel. Tuurlijk ben ik blij als ik om een uur of 5 weer de auto in stap op weg om haal op te halen, maar denk dat het me ook een leukere mama maakt. Ik geniet nu veel intenser van de momenten die ik met haar heb.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

oeps

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

oh heerlijk om pas om 1 uur te beginnen! Hier de eerste dag naar de creche.... pff wat een geren! Hij heeft slecht geslapen vannacht, was om 4 uur klaarwakker en heb hem maar gevoed, en op bed genomen, toen ging mijn man naar zijn werk om kwart voor 5, ik mij klaargemaakt, en viel Remco in slaap om 6 uur, NET toen ik hem moest gaan klaarmaken! Dus een half slapende baby aankleden en wassen...pff en dan eindelijk klaar, staan we bij de deur, en doet meneer een grote boodschap! En zijn tas stond al in de auto (moet 3 trappen af om naar de auto te komen...), dus moesten we met een washandje de boel schoonpoetsen en verschonen voor we konden gaan... al met al een geren en gevlieg dus, maar toch wonder boven wonder om 7 uur in de auto op weg. Vast in het verkeer (er zijn 5 scholen in een doodlopend vallei waar we nu wonen, dus dat is een ramp  qua verkeer, 1 weg in, 1 weg uit!) en dan verwachtte de creche hem vandaag niet omdat de directrice het niet doorgegeven had... dus dat moest nog allemaal geregeld worden, al met al 15 minuten te laat op mijn werk... pff maar goed, meneertje had het (zo te zien) goed naar zijn zin, lag lekker rond te staren en naar de andere kinderen te kijken... toch zwaar hoor... zucht blij als het 5 uur is!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ga volgende week koffie drinken op mijn werk om concrete afspraken te maken met mijn werk. maandag 12 september ga ik een eerste halve dag werken, daarna moeten we even bezien. Ik mag het rustig opbouwen met eerst halve dagen en dan opbouwen naar hele dagen.  Ik vind het nu al spannend, dat wordt weer een nieuw ritme opbouwen en zien hoe dat allemaal gaat!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi mommy, Het weg brengen viel mij de eerste week heel zwaar, voelde me een slechte mama. Maar alles is goed gekomen.ik sta om 6 uur op eet dan wat en maak me klaar om 7 uur staan de broodjes en een glas drinken klaar voor jasmien en jamie ik heb dan volledig me handen vrij voor lisa om er heerlijk te knuffelen enz. Ik moet officieel donderdag weer aan de bak maar ik mag nog niet werken. Ik heb het geluk om nog ff bij mijn meisje te zijn qua de omstandigheden. Geniet lekker van de dagen dat je nog vrij bent. Gr

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

owja de eerste week(en) zijn echt even doorbijten hoor!! maar het komt helemaal goed, op den duur is het ook wel even fijn om even in een andere omgeving te zijn al moet je er nu nog LANGE NIET aan denken;) komt allemaal goed! ik had de mazzel dat mijn partner Lisa naar de opvang bracht en ik haalde haar weer op s'middags dus ik mocht het super leuke gedeelte doen, daar was ik wel heel blij mee! en verder tja..... probeer lekker je ritme daarin weer te vinden dat zal niet zomaar in 1 week gaan. laat het lekker op je afkomen!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden