Anoniem 10 jaar geleden 23 reacties

 

2 wkn geleden was de kraamzorg bij ons op bezoek en die had het over het grote belang van een wiegje: Het belang om je kindje de eerste tijd bij jou en je partner op de slaapkamer te houden. Ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie hierin staan? En .. als je een wiegje doet, koop je dan een wiegje of gebruik je (wat net zo goed schijnt te kunnen, mits een goed matrasje erin ligt) de reiswieg? Ik ben elf nog hard aan het nadenken. Ik vind het best wel een flinke investering voor een relatief korte periode. Aan de andere kant is het voor mij een ideaal omdat ik vanwege mijn chronische klachten, dan meer onafhankelijk zou kunnen zijn tov mijn baby.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 23 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

maar van een wiegje zitten de zijkanten toch ook dicht? 

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi steffi, Niet alle wiegjes zitten dicht. Die van mij heeft spijlen en kon mijn hand er door heen doen terwijl ik in bed lach en zo troosten, heel ideaal.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi steffi, Niet alle wiegjes zitten dicht. Die van mij heeft spijlen en kon mijn hand er door heen doen terwijl ik in bed lach en zo troosten, heel ideaal.

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb net vandaag ons wiegje ook weer neegezet naast bed!! bij ons zitten er ook spijlen tussen en is gewoon veilig!! heerlijk zo'n wiegje..... en wat komt het dan weer dichtbij zeg..... nog een paar weekies en daar ligt weer een mooi mensje in !!!!!!!

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Hoi, De eerste weken je kindje op je kamer is wel iets om overna te denken. Het is namelijk zo dat als je je kindje niet op je kamer hebt ( roomingin) leer je je kindje heel snel kennen qua huiltjes ect. Een wiegje is heel handig omdat de meeste geen kamer hebben waar je eigenbed en een ledikant in past. Ik heb alle reactie gelezen maar zak wel een kinderwagenbak voorbij komen. OP zich kan af en toe een kinderwagenbak geen kwaad maar zeker niet voor elke nacht. In een kinderwagenbak krijgt de baby minder zuurstof omdat  de zijkanten dicht zitten.  Jamie-lynn de oudste en Jasmien de middelste hebben allebij in en wiegje bij ons op de kamer gelegen. Lisa daar ben ik bij op de kamer gaan liggen met een logeerbed. En dat heb ik 4 weken gedaan en nu weet ik excact welk huiltje wat is ideaal.  gr

Anoniem 10 jaar geleden

wij hadden een wieg kadoo gekregen, en om eerlijk te zijn hebben we daar maar veel te kort plezier van gehad.. ik vond het heerlijk naast me bed en het stond ook zo schattig. de eerste dagen na de bevalling sliep die er als een roos in.. tot dat hij wat meer besef van de wereld om zich heen kreeg, en onrustiger werd.  wiebelen hielp goed, hem in slaap wiegen.. en dat ging natuurlijk niet in de wieg.. maar uitstekend in de kinderwagen! een nachtje gedaan en dante wilde daarna niet anders meer. ik heb het nog zo vaak geprobeerd, maar helaas.. en als die dan in de kinderwagen (eindelijk) in slaap viel, liet ik hem ook écht liggen, en ging ik hem niet meer over verplaatsten naar de wieg.. de wieg gebruikte ik dan wel nog soms overdag als die overdag sliep in de woonkamer, dan wilde ik hem bij me hebben. maar ook dat ging al snel niet meer, hij vond het er gewoon niet fijn in.. dus de kinderwagen was zijn grootste vriend. jullie zullen het snel merken, als ze wat mopperen of beginnen met huilen, even wiebelen met de wagen en ze zijn gelijk stil (althans dante dan).. hij heeft toch ook 9 maanden in je buik gewiegt en gewiebelt, het is een vertrouwd gevoel. ik zwoor erbij dat Dante de eerste 4 maanden bij ons op de kamer bleef slapen.. ik ging hem toch niet alleen laten?? nou, tot we terug kwamen van 3 weken vakantie, en dante echt al stukke groter was gegroeid. hij heeft ook die drie weken in zijn kinderwagen geslapen, ging prima! maar aan het einde werd die vaker wakker snachts.. omdat het nog al een wiebelkontje is, schoof die helemal naar het einde van de wagen. en merkte ik dat voor echt hele nachten slapen de wagen te klein werd.. dus bij thuiskomt na de vakantie zei ik, zullen we zijn ledikantje eens uitproberen. nou ge-wel-dig.. sinds dien slaapt die hele nachten door, van 11 tot 8 's morgens, en hij is helemaal happy in zijn eigen bedje en kamertje.. in alle rust, daardoor kan die ook goed doorslapen, met zn knuffies in zijn bedje.. hij is zo schattig. ik mis hem enorm op onze kamer, maar merk dat hij veel en veel beter slaapt hierdoor. en dat vind ik belangrlijk,, ook wij slapen hier beter door.. hij ligt in de kamer naast ons, en ik heb zelfs alsnog een babyphone aanstaan.. ik zou een wiegje niet doen is mijn mening! je kan een ledikant ook als wiegje bekleden, met een leuk gordijntje erboven.. en daara gewoon als bedje gebruiken.  los van dat ze zeggen dat een wieg tot 6 maanden is.. dante kan er nu al niet meer in en hij is nog geen 2.5 maand. ik heb hem nu, en zal hem voor de volgende wel weer uit de kast trekken.. maar het is eigenlijk zonde van het geld, deze koste ook 300 euro.. belachelijk. het is super schattig, en ik vond het ook erg leuk toen we hem kadoo kregen. maar zelf had ik het nooit gedaan precies om de reden die achteraf echt waar bleken te zijn! tjee wat een verhaal om uit te leggen, ik zou het niet doen.

Anoniem 10 jaar geleden

Levi heeft in totaal 2 weken in de wieg gelegen.... Daarna meteen op z'n eigen kamertje gelegd. Kan wel begrijpen dat wanneer je borstvoeding geeft het handig is om de kleine op je kamer te houden, maar ik werd bij elk zuchtje en piepje wat hij deed al wakker en ging ik kijken of hij nog wel leefde en ademde...Dat maakte me zo gespannen en werd daar zelf erg onrustig van. Doordat ik zo op m'n hoede was, kwam ik nooit in een vaste slaap, dus heb ik besloten om na de kraamhulptijd Levi in z'n eigen kamertje te leggen zodat ik niet alles meer zou horen, alleen een huil wanneer er daadwerkelijk wat is. En sinds een week of 2 slaapt Levi door van twaalf tot een uurtje of acht... En zo kom ik ook weer aan m'n rust toe.... Maaaar, overdag vond ik het heerlijk om hem in de kraamtijd naast me te hebben liggen....Steeds ff kijken hoe mooi hij is! En natuurlijk steeds knuffies geven en kussies....Oooh ik kon wel blijven kijken naar um.... Onze lieve jongen...Het gaat zo snel....Maandag is hij alweer 9 weken!!

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo dames, Wij hebben onze wieg gekregen van mijn schoonouders.... Echt een prachtige romantische wieg. Maar zelf had ik m denk ik niet gekocht, ik vond het ook wel een duur gebeuren. Maar nu we m hebben, ben  ik er echt ontzettend blij mee. Steffie is net voorbij de 4,5maand en ze ligt er nog steeds in :-) Maar het zal niet lang meer duren. Ik vind het ook heel erg handig. vooral met het geven van de borstvoeding, maar hier ben ik inmiddels alweer 1,5 mnd mee gestopt. Het geeft mij gewoon een heel fijn en rustig gevoel. Ik word s nachts vaak 1 of 2 keer wakker en dan kijk ik even in de wieg en zie hoor heerlijk ze ligt te slapen... dan kan ik ook weer rustig doorslapen. liefs

Anoniem 10 jaar geleden

Lang leve marktplaats!!!! wij hebben bij onze dochter een wiegje voor 70 euro met echt alles erop en eraan (en ook nog is onze stijl) kunnen kopen en die gebruiken we nu weer bij ons 2de wondertje :) ik vond het zelf wel erg handig een wiegje naast best vooral de eerste weken!! daarna lekker in eigen bedje als het doorslaapt!! lekker weer met z'n 2en op je eigen slaapkamer slapen is ook wel weer erg lekker hoor ;) ;)

Anoniem 10 jaar geleden

@ annabel: als mijn vriend het goed had gevonden had ik gewoon de kinderwagen gepakt hoor, niks mis mee, het gebeurd zo ontzettend veel! al die dingen tegenwoordig wat niet mag, nou sorry maar het meeste vind ik onzin hoor. ik zou het gewoon lekker doen. het is dat mijn vriend het niet wil, maar gewoon een wiegje wil.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden