anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 7 reacties

 

Ik vind deze site heel erg te gek. Zeer leerzaam en ook nog eens gewoon leuk om te lezen. Op het forum zie ik allemaal vrouwen, terwijl ik toch echt een man ben. Maar, mijn vrouw is zwanger. Dan zullen jullie je wel afvragen, waarom zit zij dan niet op het forum? Ze is een Vietnamese, de Nederlandse taal is ze niet echt machtig en ze laat toch wel alles op haar afkomen. Zo moet ik me dus wel goed voorbereiden, op alles wat kan gaan gebeuren.

Het is dat ik de test heb gezien. De test was positief, maar dat is al weer twee weken geleden. Goh, wat gaat de tijd snel! Nu zijn we samen al zo'n acht weken zwanger. Qua uiterlijk is er nog niks te zien, behalve dat de borsten iets groter zijn geworden. Tsja, als je bij het uitdelen van de borsten achteraan hebt gestaan, valt dat op. Maar het is nu nog steeds een formaat, dat je niet snel zou zeggen van: Hé!!! D'r buik is ook nog niet gegroeid en ze weegt nog steeds zo'n 44 - 45 kilogram. Dus nog hartstikke licht dus.

Behalve dan dat de borsten af en toe erg gevoelig zijn, merk ik nog vrij weinig. Terwijl ik het zo leuk vind allemaal. Zeer spannend naar de tijd die komen gaat. Ik zou ook blij zijn, als we donderdag de echo krijgen, kunnen we ook het hartje horen kloppen, en dergelijke.

Maar, hoe zijn jullie mannen? Hoe reageren die, na twee maanden? Of ben ik echt de enige? Als het buikje echt begint te groeien, ik denk dat ik dan nog trotser zal zijn. Want dan is het ook zichtbaar, dat er een kleine op komst is.

Groetjes,

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi Wij zijn zo'n mooi 'samengesteld' gezin. Mijn man is getrouwd geweest en heeft daar 2 jongens uit en nu ben ik zwnager van onze 1e en zijn 3e kindje.. Ik merk dat hij heel betrokken is in alles wat er met mij gebeurd.. De emotionele hormonale buien. De groei van mijn buik, het trappen van de kleine en de reactie van de kleine als hij tegen haar praat. (ik ben 32 weken zwanger nu). En allerlei adviezen op mijn klachten wat ie dan nagezocht heeft of evt nagebeld heeft bij onze gyneacoloog. Hij kwam ook spontaan thuis met een kapperskrukje op wieltjes omdat ik graag nog in de keuken mijn ding wilde blijven doen maar ik vanwege de bekkeninstabiliteit en brace simpelweg niet meer in staat was om uberhaupt een 2 minuten rechtop te staan.. Mn stuitje wordt ook regelmatig gemasseerd terwijl ie tegen de kleine aanbrabbelt.. Echt heel lief :D Ik ben ook sinds een aantal maanden ineens spontaan 'debiel' geworden in zijn ogen want ik mag echt niets meer tillen wat ook maar zwaarder is dan 250 gram.... :-( en ben ineens in het bezit van een metroseksuele man die rustig het toilet schoonmaakt, ramen zeemt en de vloer zuigt en dweilt, de was doet ect ect.. Straks met een week of 12 a 16 dan zal ze waarschijnlijk een kriebeltje gaan voelen in dr buik en zal jij als man zijnde, mssn net die kleine tinteling (net als kippevel) zien op dr buik.. Dan beweegt de kleine lekker in t rond. Heel veel plezier!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Eigenlijk viel het me van de week pas echt voor het eerst op. Misschien is het een beetje vroeg, maar ik ben wel een beetje verheugd. Misschien is het ook wel, omdat ik het te graag wil zien. Of.... misschien zie ik ook echt wat ik zie. We zijn nu 9 weken ver. D'r borsten zijn toch echt flink gegroeid. Maar wat ik ook zie, is dat de buik al een beetje aan het groeien is. Zo vlak onder de navel.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Vlak onder haar navel.  Dat is dan toch echt een zwangerschapsbuikje. :) Nou geniet ervan.Ik vind het zooooo mooi zwangere vrouwen. en nou ben ik er zelf een :D

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi, Ik vind het wel leuk dat je zo betrokken bent. Het lijkt mij voor een man erg lastig in het begin. Morgen krijg ik mijn eerste echo bij de gynacoloog. Als alles goed is mag ik naar de verloskundige. Ik probeer mijn vriend overal zoveel mogelijk bij te betrekken om het zo ook voor hem tastbaarder te maken. Wel denk ik dat het voor hem wat dichterbij komt als hij straks echt het kindje op de echo ziet. Hij is ook zo lief. Brengt me elke ochtend even een ontbeitje op bed.Ik heb een boekje voor hem gekocht over papa worden. Hij is er nog niet aan begonnen, maar ik krijg het idee dat hij het allemaal een beetje te spannend nog vind en bang is dat het allemaal niet werkelijk is. Ben benieuwd of hij na morgen veranderd.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Dinh, Ik had al een vermoeden dat je een man was in 1 van je vorige reacties, Leuk dat je dit doet voor je vrouw en zo voor haar praat. Mijn man was bij de 1e zwangerschap veeeel meer betrokken in de zin dat ie alle boekjes mee ging lezen en op de buikkalender keek wat het kindje deed in de buik en hoe zwaar t was etc etc. Ik ben echter in die zwangerschap ook heel ziek geweest met opnames in t ziekenhuis en ja toen deed ie echt alles voor me natuurlijk terwijl dat voor hem ook zwaar was! Nu wordt ons 1e kindje over 2 weken alweer 2 en ben ik nu 31 wk zwanger....t vliegt voorbij voor ons beiden! Maar erg opvallend is dat hij veel minder betrokken is bij alles, niet expres maar zo snel vliegen de weken met nog een klein moppie. Desalnietemin is hij natuurlijk hartstikke blij en gaat wel mee naar vk elke keer maar nu misschien toch t gevoel heeft van ik weet t allemaal wel hoe en wat...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi Dinh, Wat leuk dat er een man zo lekker actief is op het forum enz. Bij onze eerste was mijn vriend ook heel erg betrokken, zwangerschapskalender lezen, wachten op het buikje enz. Wat ik erg leuk vond om te zien en gaf mij een goed gevoel. Daarna hebben we twee miskramen gehad, wat voor hem en voor mij heel moeilijk waas. Dus bij de zwangerschap van de jongste was hij er minder mee bezig, niet expres maar wilde tastbaarheid. Voor mij was het makkelijker omdat ik het kindje eerder voelde. Daarna hebben we weer een miskraam gehad en nu zwanger van de derde, hij is nog steeds terug houdende dan de eerste keer maar is er wel meer mee beig dan de tweede. Het is helemaal niet gek hoor dat je zit te wachten op een buikje, hopelijk komt het snel en kruipt de tijd voorbij dat je het ook kan gaan voelen. gr

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Die van mij is er ook veel bij betrokken. Moet wel zeggen dat ik blij ben dat ie mijn prive dingen (zoals mijn borsten e.d.) niet openlijk op een forum met vreemden bespreekt haha... Hij is al van het begin heel beschermend, let erop dat ik niet te zwaar werk of til of buk, en helemaal nu in het derde en laatste trimester is ie echt streng. Ik "mag" haast niets meer doen! Hij let op wat we eten, hij poetst en zorgt voor alles, ben echt verwend hierzo! Bij elke doktersafspraak is hij aanwezig, en stelt veel vragen aan de vroedvrouw. Nee ik heb echt geluk met mijn schat :) Trouwens Dinh, misschien leuk voor je om te lezen, in ditzelfde deel van het forum ergens (zal nu wel ergens achterop geplaatst zijn) had ik ook eenzelfde topic geopend genaamd "hoe reageren de mannen?" Was meer om de dames wiens vrienden wat minder enthusiast waren aan te moedigen dat sommige mannen iets later bijdraaien :)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden