anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 9 reacties

 
Hallo allemaal.. Ben nieuw op dit forum. We willen pas vertellen dat we zwanger zijn rond de 12 weken en dat duurt nog zo lang voor m'n gevoel :) Heb behoefte om erover te praten en dit forum lijkt me ideaal daarvoor. Ben bijna 5 weken zwanger (1e keer) en ik voel me eigenlijk prima. Heb vorige week alleen wat last gehad van m'n buik en rugklachten maar ik mag niet klagen. Dat maakt me ook gelijk onzeker want ik voel me gewoon goed!? Niet moe of misselijk etc. Er gaan zoveel radartjes draaien in m'n hoofd... Ben gewoon wat bang dat het misgaat. Ik weet dat het moeder natuur is en dat je er niks aan kan veranderen maar toch... Je kan jezelf aardig gek maken, hoewel ik normaal gesproken best een nuchtere meid ben. Vind het ook erg moeilijk om nog niks te zeggen tegen iedereen... De eerste echo staat 15 november gepland. Als alles goed blijft gaan willen we het met sinterklaasavond tegen onze familie gaan vertellen en daarna aan de rest. Hetgene wat ik gewoon erg moeilijk vind is de onzekerheid en dat niet kunnen uiten... Alleen met m'n man. Daardoor kan ik op dit moment nog niet superblij zijn.. Heb het gevoel dat ik me moet inhouden tot het spannende moment voorbij is.. En het feit dat ik me nog zo goed voel is uiteraard fijn maar ook wat onzeker. Zo van: klopt dat wel? Herkennen jullie dit? Groetjes Laga

Pagina 1, reactie 1 t/m 9 van totaal 9 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi proficiat ik heb ook dat nare gevoel vaker, ik heb al 3 echo's gehad. 31-1-12 krijg ik mijn 4e echo. vooral voor de echo ben ik erg zenuwachtig en durf niet te kijken tot ze zeggen dat het hartje klopt. ik denk dat veel vrouwen het hebben die onzekerheid en denk dat het ook wel vanzelf weggaat hoe langer we zwanger zijn. en toch voel ik dat het allemaal goed is. proberen ervan te genieten en voordat we het weten hebben we ons wonder in de armen grt chantal

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Halllo Ik las deze topic enn ik zit met het zelfde probleem ik ben ook mega onzeker En erg zenuwachtig voor mijn eerste  echo Ik weet niet wat  mij staat te wachten en dat is best wel lastig Ik heb wel 1 vriendiin in vertrouwen verteld puur om mijn gevoel even gerust te stellen Groetjes natasja

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dames, gefeliciteerd met het wondertje in jullie buik! Een zwangerschap blijft altijd spannend, maar vertrouw erop dat alles goed komt! Neem je rust als je die nodig hebt en probeer te ontspannen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey natasja , zo te horen is het je eerste zwangerschap? Hoeveel weken ben je en ben je al 1x bij verloskundige geweest?  Zo niet zal ik proberen gerust te stellen, de eerste afspraak bij Verloskundige is meestal een intake gesprek, ze vragen of er erfelijke aandoeningen zijn in de naaste familie je ouders, broers en zussen en ook van je vriend/man willen ze dit weten. Daarnaast wordt je bloeddruk gemeten en je wordt gewogen. Ook vragen ze je of je rookt en zo ja hoeveel en ze geven je voedings advies. Dat je dus rauw-vlees en bepaalde kazen die van rauwe melk zijn gemaakt niet mag nuttigen, ze vragen zelfs of je drugs of alcohol nuttigt. Kortom een heleboel informatie hier krijg je vaak ook bergen foldertjes van mee die je thuis kan lezen.  Ik kreeg de eerste keer ook formulieren mee om bloed te prikken, dat moet rond de 12 weken zwangerschap ongeveer , ze testen: HIV, ijzergehalte, rode hond, glucose, bloedgroep en volgens mij nog iets maar weet ik niet precies meer bij mij werden een stuk of 6 a 7 buisjes bloed geprikt. Ook rond de 12 weken heb je eerste echo ongeveer. Het is spannend je ziet voor het eerst je kleine uk. tuurlijk bestaat er een kans dat het hartje niet klopt en dat je dus een miskraam hebt gehad maar bedenk wel dat de kans na maten je dichter bij de 12 weken komt steeds kleiner wordt. Ook wil ik even benadrukken dat het je niet helpt om je super zenuachtig te maken het is voor je zelf niet fijn maar ook stress kan gevaarlijk zijn voor je kindje.  succes met alles groetjes Marina

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

als eerste van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! bij mijn eerst heb ik het meteen verteld nu  heb ik het wel geteld een week volgehouden om niets te zeggen. daar na heb ik het mijn moeder, zus en mijn schoonmoeder verteld. bij de rest hebben we gewacht na dat we het hartje hadden gezien. ik heb het ook verteld omdat als het mis zou gaan ik met mijn verhaal en verdriet bij hun te recht kon. ik heb dat namelijk al twee keer mee gemaakt en het was heel fijn als je fam. je dan kan steunen. nu was het juist heel fijn om er over te praten en hoe spannend het allemaal is. ik denk dat ik het bij mijn derde kindje ook weer meteen aan die drie mensen ga vertellen. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ha Jennefer, Op de 1 of andere manier is mijn eerder geplaatste berichtje niet gelukt?!... Toch nog even opnieuw een reactie :) Bedankt voor de opkikker en de felicitaties! We zijn enorm blij uiteraard! Waarom ik me zo onzeker voel is ook omdat ik er niet even met een vriendin over kan praten ofzo... Die dan even zegt: maak je geen zorgen! M'n man en ik vinden het allebei spannend maar dat vind denk ik iedereen! Ik ga proberen ervan te genieten. We kijken heeel erg naar de 1e echo uit... Dat zal wat onzekerheid wegnemen. Daarna gaan we het tegen onze ouders vertellen. De rest komt later wel! Dit forum zal in ieder geval helpen om alvast lekker te kunnen kletsen met meiden die hetzelfde meemaken. Kan ik toch m'n ei een beetje kwijt :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi laga allereerst van harte gefeliciteerd!!!!! zoals jennefer al zei geniet er van!!!!!! voor je het weet ben je misselijk en heb je andere kwaaltjes en verlang je naar de tijd dat je nog nergens last van had   mischien is het juist wel goed om 1 vriendin in vertrouwen te nemen waar je je verhaal bij kwijt kan, wij mochten ook van elkaar beide 1 iemand het vertellen en dat was voor beide partyen heel erg fijn! geniet van je zwangerschap en voor je het weet heb je een prachtig kindje van jullie samen in je armen!!!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

niet te druk maken, en genieten joh. Het is allemaal zo snel voorbij! Iedereen is onzeker die eerste 3 maanden, omdat er zoveel mis kan gaan, maar kijk om je heen en zie hoeveel gezonde babies er elke dag geboren worden, daar zal die van jullie volgend jaar lekker bij zijn! Positief denken en voelen is belangrijk want je kleintje voelt het aan, zo klein als het is! Die eerste prille weken kun je best lekker toppie voelen, sommige vrouwen voelen zich de hele zwangerschap heel goed.. anderen hebben vanaf dat ze het weten overal last van. Ikzelf begon met 7 a 8 weken pas wat kwaaltjes te krijgen, echt verschillend per persoon. Maar ga jezelf niet gek maken, geniet er lekker van en je zult zien dat de tijd vliegt!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Oh enne, van harte gefeliciteerd natuurlijk  en welkom op het forum! Blijf lekker hangen en meeklessebessen ;)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden