anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 29 reacties

 
Ik ben 42 en heb jarenlang geroepen dat ik geen kinderen wil...maar nu bekruipt mij het gevoel het toch wel fijn zou zijn als ik nageslacht zou hebben.. Wat mij tegehoudt zijn alleen maar negatieve dingen, je vrijheid die je mist, horen van andre moeders dat ze geen tijd hebben rennen en racen tegen de klok,vakanties e.d. niet meer zomaar ergens naar toe kunnen gaan... En daarbij komt het financiele plaatje nog kijken...ik kan absoluut niet minder gaan werken want dan verdien ik minder, en nu kom ik net rond van mijn salaris. Mijn vriend heeft ook een baan maar toch je moet toch inleveren. Hij zegt wel eens dat er vrouwen zijn die hun kind alleen opvoeden met nog minder geld...ik begrijp niet hoe dat kan? Zo zie je als ik dit zit te typen dat ik niet zo goed weet hoe ik dit moet aanpakken...een kindje van ons samen lijkt me erg leuk maar de lasten? ik wil later niet hoeven zegen tegen mijn kind dat mamma geen geld heeft voor leuke dingen e.d.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 29 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Gewoon je hart volgen! Let er wel op dat als je voor je 30e nog geen kinderen hebt gehad het zwaar kan zijn voor je lichaam, vooral tijdens de bevalling, omdat je bekken dan minder goed is ingesteld op bevallen.. De eerste voor je 23e schijnt nog het allerbeste te zijn... Maar laat je hier door niet in de war brengen... Volg je moeder hart... Over acht jaar of zelfs 3 jaar... kan het misschien niet meer en dan heb je misschien spijt dat je nooit voor een kind hebt gekozen. Heel veel succes toegewenst!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Candy, Wat beschrijf je het toch mooi zeg!! Bij mij vragen ook steeds meer mensen, denken jullie al aan kinderen? jouw ouders willen ook wel graag een keer opa en oma worden? Ik zeg dan gelijk:ik hoop dat we kinderen kunnen en mogen  krijgen in de toekomst. Ik ken ook veel zoveel dierbaren om me heen die ook zoveel behandelingen moeten ondernemen om maar zwanger te kunnen raken.Dit raakt mij ook echt!!een kind krijgen is echt een wonder!! Ik weet ook zeker dat diegene van 42 dit niet verkeerd bedoelt en er echt serieus mee bezig is.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik zat net te denken de tietel van de topic klopt niet helemaal. ze twijfeld om hele andere redenen of ze wel of geen kind wil, dan het fijt dat ze 42 is. op je 42 kan je naar mijn iedee namelijk heel goed moeder worden en ook een hele goede moeder zijn. dat wou ik ff kwijd

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik denk niet dat we daar ooit achter komen. waarscheilijk is ze zo geschrokken van al onze heftige reacties dat ze niets meer durft te zeggen. en bij zig zelf denkt laat maar ik zeg ook niets meer. of je wel of geen kind wil moet niet afhangen van de mening van een ander. en zeker niet die van een wild vreemde. je moet voor je eige geluk gaan. en de woorden een kindje nemen licht hier op het forum nu eenmaal heel gevoellig. want de meeste vrouwen zijn er wel al achter dat het niet een kwestie is van nemen. maar dat je moet afwachten of je er wel een mag krijgen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Sommige reacties zijn wel erg hard, vind ik. Als je nog geen kinderen hebt of nog niet zwanger bent, kun je je misschien niet eens voorstellen hoeveel liefde je kan voelen voor een kind. Ik vind het juist heel goed om eerst alle praktische zaken op een rijtje te zetten. Hoe ga je dat dan precies doen met kinderopvang, wil je borstvoeding geven, hoeveel toeslagen heb je recht op? Ik dacht dat ik alles zou kunnen regelen met de creche, maar nu het moment dichterbij komt blijkt dat alles wat ik wilde niet kan, of lange wachtlijsten heeft, of veeeeel te duur is. Ik heb echt mijn plannen moeten bijstellen en dat levert veel stress en teleurstelling op. Dat is ook niet goed voor de zwangerschap, ik wou dat ik het beter had uitgezocht voordat we voor een baby gingen! Stress, machteloosheid en het gevoel dat je het allemaal niet aankan, is echt het ergste. Ik heb mijn eigen moeder eraan onderdoor zien gaan, totdat het zo erg was dat ik en mijn zusjes dagelijks werden geslagen en uitgescholden. Dit wil je niet worden!!! Dus: supergoed dat je alles van tevoren wilt weten en uitzoeken. En als je denkt dat je de opoffering niet wil maken, bijvoorbeeld minder geld, vrije tijd of supernetjes huis, doe het dan niet. Maar als je er toch voor wil gaan, regel dan alles zo goed mogelijk en kijk niet meer terug! Ik hoop dat je in ieder geval blij bent met je keuze, wat je ook beslist.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Pfff wat weigert ik me aan een heleboel antwoorden. Het gaat om EEN KIND dat liefde nodig heeft voor zijn haar hele leven. Ben te pist om de juiste woorden te kunnen typen maar steffie heeft het al heel goed verwoord. 1 ding wat ik wil zeggen is dat men niet aan zich zelf moet denken maar aan het wonder wat groeid.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Idd graafje erg hoor hoe mensen over een kind praten. Alsof het een ding is wat je zomaar even aanschaft. Het is een geschenk het mooiste geschenk wat er is een kind waar je de rest van je leven voor zorgt en met heel je hard van houd

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Angelique het is echt niet normaal hoe mensen kunnen. Denken. Ik heb het geluk dat ik 3 eindresultaat heb maar ook de pech van 3. Vlindertjes in de hemel. Kinderen neem je niet maar krijg je en wat het mooiste is op de aardbol. Sommige vrouwen willen kinderen en lukt het niet en de ander heeft onverantwoord sex en laat het weg halen mhoe krom kan alles zijn.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Eindresultaat moet wondertjes zijnen

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

een kindje is iets prachtigs, ik heb mijn baan in het onderwijs opgegeven voor mijn (nu) 3 kindren, natuurlijk kosten kids geld, maar ook 2e hands is er veel leuks te kijgen, en er is vast wel iemand die kleertjes doorgeeft...waar een wil is, is een weg! ik kreeg kleertjes van m`n schoonzus door, een lieve vriendin kon het niet laten om speeltjes e.d. mee te nemen zo nu en dan...en zit me met de dure kinderopvang??? s er geen oma/opa of tante/nichtje die `t graag willen doen? mijn schoonmoeder past als het nodig is wel eens op...ze hoeft er geen geld voor, maar waardeert een bloempje, kleinigheid of foto van de kleine ook enorm! dan is er de gastouder, die zijn ook wat goedkoper dan opvang, voor `t geval men persee wil blijven werken en een LUXE leven willen! wat luiers ed betrefd, ja, druk ben je zeker met een kindje...maar het is geen last, en is een lust... ik ben onzettend blij met 3 gezonde kindertjes...het is niet zo vanzelfsprekend, ik heb ook 2x een kindje verloren.. een kind is GEEN aanschaf een kind is iets wat je wilt, waar je voor wil leven en je leven voor wilt aanpassen! mijn kinderen zijn natuurlijk ook wel eens tergend vervelend, dan denk ik ook wel eens...achter `t behang plakken...maar als je kindje van 4 probeert je ontbijdje klaar te maken, of je dochtertje van 3 voor je wil stofzuigen...of die innige knuffel van je meissie van 7, dat zijn toch onbetaalbare schatten!!!! voel je dit niet zo??dan zou ik serieus overwegen om geen kindjes te nemen, biedt je dan aan als lieve oppas ofzo voor een nichtje of neefje.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden