Anoniem 9 jaar geleden 3 reacties

 

We hebben ons van de week pas getest, omdat we dus 5 dagen over tijd waren. Nu stond er in de handleiding van de test van VK, dat er na verloop van tijd pas een kruis zou komen, mocht je zwanger geraken. Maar ik heb het gebeuren gefilmd, en het was eigenlijk pats boem, kruis. Alsof er ineens zoveel hormonen waren, die dan aangaven, dat we zwanger zouden zijn. Ik schrok daar eigenlijk wel van, en dan ga je, zeker als je het filmpje nakijkt, er over nadenken.

Als ik naar mijn ega kijk, er zit wel een buikje. Niet veel, niet groot, maar het is er. Wij allemaal denken zo van : Goed, dan word je eens wat dikker, er zat namelijk geen grammetje vet aan. En ze is nu, voordat we bezig waren om zwanger te geraken, pas 51 kg.

In februari, de eerste zaterdag van februari, werd ze ''ongesteld''. Omdat ikzelf moest werken, en omdat we dat weekend vrij druk waren met een verjaardag, heb ik er helemaal niet op gelet, hoe lang die ongesteldheid duurde. Zeker, omdat ik enigszins teleurgesteld was, van : ongesteld, dus niet zwanger, wachten en de week voor carnaval opnieuw feestvieren.

Nu zijn we dus in maart en hebben we getest. En dan ga je nadenken. Fuck... die kruis was er snel. Hee, dat buikje.... En dan ga je lezen en lees je wel eens, dat er dames zijn die in het begin een kleine bloeding hebben, en denken dat ze gewoon ongesteld zijn. Maar die bloedingen zijn zo weinig. En omdat ze de maand erna niet ongesteld raken, gaan ze dat pas daarna testen.

In ons geval, ze werd in januari op vrijdag ongesteld en in februari op zaterdag. Nu is mijn vraag: gebeurt het vaker, dat er een bloeding komt op de dag dat je ongesteld zou moeten raken? Wat voor bloeding zou het dan zijn? Waarom kwam dat kruisje eigenlijk vrijwel meteen?

Ik maak me totaal geen zorgen, maar het zou al een hele (welkome) verrassing zijn, als we al vier weken verder zouden zijn dan gedacht.

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi    Ik ben nu ook zwanger van ons 2de wondertje, ik heb overgewicht en tijdens de zwangerschap van mijn dochter ben ik 3 kg af gevallen en omdat ik overgewicht heb is dit niet zo erg. Nu bij de 2 de dacht ik ook dat mijn buik in het begin veel sneller groeide dan de vorig keer. Ik ben nu bijna op de helft en ben nog geen grammetje aangekomen. Dus ik denk ook dat elke zwangerschap anders is. Wacht gewoon de echo af dan weet je het zeker.    groetjes Marina

Anoniem 9 jaar geleden

Ik denk dat iedere zwangere (of man van zwangere) zich dat afvraagd en gezien jullie verleden (hayley) zou ik zeggen ga gewoon heel nuchter uit van dat het wel een menstruatie was en laat je evt verrassen bij de echo!!! Iedereen hoopt stiekem verder te zijn dan aangegeven word

Anoniem 9 jaar geleden

Dat is ook de insteek die ik heb. Ik probeer het over mij heen te laten komen. Mijn ega laat nog weinig los en is daar nuchterder in dan ik. Ongelooflijk, en dat voor een Aziatische. Misschien is het de wens, dat ik snel het eerste trimester achter de rug wil hebben. Maar ja, ik weet intussen ook, dat een onbezorgde zwangerschap niet bestaat. Vorig jaar waren we ook blij dat we in het laatste trimester zaten. Yep.....   Pff.... wat is dat moeilijk, moeilijker dan verwacht. Je weet dat het geen onbezorgde zwangerschap is en zal worden. Maar je denkt er niet aan, als het moment er nog niet is. Maar nu het wel zover is, besef je het pas. Dan weet je pas echt, wat het allemaal met je doet. Het is moeilijk om het onder woorden te brengen, al ben ik daar meestal wel goed in. Maar ontzettend bedankt voor de toewensingen...... Wij geloven, dat Hayley haar broertje of zusje helpt, dat die niet zal overkomen wat haar is overkomen.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden