Anoniem 9 jaar geleden 16 reacties

 

Hallo allemaal,

Ik vond het onderwerp "eerste echo" wel erg leuk om te delen.
Het is natuurlijk heel bijzonder als je het hartje al ziet en hoort kloppen en dat alles goed is met je kindje.
Afgelopen dinsdag hadden wij onze eerste echo, voor mij mijn derde kindje en voor mijn vriend de eerste.
Toch blijft het ook voor mij weer heel spannend en bijzonder.
Mijn vriend moest met moeite zijn traantjes van geluk binnen houden en dat is dan wel lief terwijl hij altijd heel stoer doet.
Mijn buikje was al snel aan het groeien en twijfelde of mijn berekeningen wel klopte of dat ik al verder was.
Maar mijn berekeningen kloppen.
Nu ik de eerste echo gezien heb verlang ik weer naar de volgende.

Zo bijzonder...

Liefs
Anne

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

Anoniem 8 jaar geleden

Mss een beetje een late reactie vn me maar toch post'k hem ! Ik heb zondag ontdekt dat ik zwanger ben ,  vandaar weer testje gedaan omdat'k het nie geloof! En ja direct positief, ik moest geen 10min wachten, ja zag het direct terwijl het balkje nog "vol liep :p " maar na 10min toch ng eens gaan piepen voor de zekerheid hihi.   Volgens alle site's zit ik tussen 5 en 6 weken!   De 29ste, heb ik een afspraak met de gyneacoloog.. Spannend! Maar ik weet niet wat te verwachten, help!? Iemand?  

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Meisj, Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik ben nu precies 6 weken zwanger van de eerste. Gisteren m'n eerste echo gehad. Helaas was er alleen een vruchtzakje en geen embryo te zien. Ik schrok me wild,maar volgens de arts was het een perfect beeld voor deze periode. Het enig wat ik anderen kan adviseren hoe moeilijk het ook is: laat geen vroege echo maken. Resultaat is dat je dan toch druk loopt te maken over een lege vruchtzak,terwijl het niet erg hoeft te zijn. Ik kreeg overigens eerst een uitwendige echo,hier zag je meteen het vruchtzakje en daarna een inwendige. Doet geen pijn, is alleen effe ongemakkelijk om zoiets erin te krijgen. Over twee weken mag ik weer terug voor echo nummer 2!

Anoniem 8 jaar geleden

Jij ook proficiat met je zwangerschap! Ja als ik tel van men laatste menstruatie 4 maart zou ik tegen de echo Ongeveer 8 weken moeten zijn. Ik ook van men eerste. Heb in januari een mk gehad, een maand de pil Men regels gekregen en nu meteen zwanger.. Ik twijfel enkel aan hoever ik ben.. Ik schat nu 7 weke met men telling van men laatste cyclus. Dus het echt weten doen we de 29ste pas :-P

Anoniem 8 jaar geleden

Ja dat is ook wel weer waar maar dat wachten he hahaha duurt zo lang

Anoniem 8 jaar geleden

@Mandy:  Ja ik heb inderdaad een inwendige echo gehad, vond dat geen probleem je voelt er vrijwel niks van (ik iig niet), en zodra je dat prulletje op het scherm ziet vergeet je zowieso dat er iemand met zo'n ding in je zit haha. Het was een vrij duidelijke echo, 10 januari hebben we de tweede echo. Ik heb me ook al aangemeld bij verloskundige en kraamburo, en verzekering gewijzigd en zo. Morgen gaan we het de ouders vertellen! Die tompouzen is niet gelukt, was te laat met bestellen :(  heb dus maar n kaart voor ze van 'jullie worden opa en oma' met een boekje van Woezel en Pip, kunnen ze vast in de nieuwe kinder dingen komen :)   Mijn zus weet het inmiddels wel, die was ook heel blij. wel fijn dat nu wat mensen het weten, dan kan ik die vreugde delen en hoef ik niet telkens smoezen te verzinnen om geen bier of wijn te drinken en zo (op kantoor heb ik t argument dat er geen wc's in de treinen zijn dus dat ik toch echt geen alcohol kan drinken op de vrijdagmiddag borrel haha). volgens mij hebben ze (nog) niks in de gaten. over 2 weken ga ik t wel vertellen op mn werk, dan is dat ook maar vast gedaan.  De ouders van mijn man weten het nu ook, voor hen wordt het het 7de kleinkind dus de nieuwigheid is er al wat vanaf, maar ze waren wel heel blij (mijn man is de jongste thuis).   Ik heb echt het (klinkt cliché) roze wolk gevoel, al weken! en sinds die echo alleen nog maar meer. Hebben jullie dat ook? En gelukkig nog steeds geen kwaaltjes, hoop dat t zo blijft. ik kan alleen geen vis meer eten (wordt misselijk van die lucht), terwijl ik n echte visliefhebber ben :(   Ben dus toch maar op visoliecapsules overgestapt. beter iets dan niets (wel vieze grote dingen overigens zeg...)   Fijne dagen allemaal!   J.

Anoniem 8 jaar geleden

@awjager:   Inderdaad jammer dat je zo lang moet wachten, maar aan de andere kant is er dan ook wel meer te zien! ik heb afgelopen week mijn eerste echo gehad, 9 weken en 1 dag. Heel leuk, kleine was aan t zwaaien en t hartje was heel duidelijk te zien en te horen (interne echo). dus als jij dan ook 9 weken bent heb je iets om naar uit te kijken!   fijne dagen,   J.

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo Jingle84   Dankje wel voor jou berichtje bij mij zag je nog niet veel want ze wouden inwendig doen maar dat wou ik niet vandaar dat die van mij onduidelijk is maar 8 jan 2013 heb ik de 2 echo en hoop dat ik daar meer kan zien. supper dat jij wel duidelijk mooie echo heb gehad toppie   gr mandy

Anoniem 8 jaar geleden

We hebben vandaag de eerste echo gehad!!!! het was zooo spannend! Ons spruitje was druk met zn handjes en voetjes aan het zwaaien en doen, zo schattig! En het hartje hebben we heel duidelijk zien kloppen en zelfs al gehoord! Ik heb het gefilmd met mijn i-phone, zo ongelofelijk :D    ben er helemaal van in de wolken.   Alles zag er helemaal goed uit, mooi op schema, 25mm en ruim 9 weken nu :)  en een paar leuke foto's meegehad, meteen één in n lijstje gedaan. de andere zijn voor het album, en de grootouders.   Dit was de allereerste keer dat ik een echo heb gezien - maar wat een ongelofelijk moment om zo'n klein prulletje op t scherm te zien :)   Ben zo blij :D   ik krijg maar geen genoeg van die 17 seconden video van t bewegend hummeltje en hartslag ernaast, met geluid :) heb t al wel 20 keer zitten kijken :D     Alle andere dames succes en geniet van je eerste echo! Ik vind het zo'n wonder...

Anoniem 8 jaar geleden

Jeetje jullie hebben allemaal lekker vroeg al de eerste echo ik moet nog een maand wachten. Heb begin januari een intake gesprek en dan ben ik ongeveer 9 weken. Ik had zo gehoopt op gelijk ook een echo maar nee die komt later zeggen ze erg vervelend. Maar goed is niet anders dan afwachten. Ik voel me goed en heb nergens last van dus dat is allemaal positief. Moet zeggen dat ik ook niet echt moe ben of zo. Wat ik van anderen weer wel hoor dat ze zo moe zijn in het begin. Ik merk wel dat er wat gaande is in mijn buik maar vervelend is dat niet geen pijn of iets dergelijks er is gewoon iets. Verder gaat alles prima.  

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi, @mandy1984: gefeliciteerd met een goede echo!   wij hebben helaas ivm ziekte de afspraak moeten verzetten, nu wordt het komende woensdag. heel spanned! onze eerste echo van ons eerste kindje :)  ben o zo benieuwd! ik hoop wel dat er al iets te zien is, hoofdje, armpjes e.d.  en niet alleen een 'vlekje' :)   J.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden