anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 3 reacties

 

Hallo Allemaal!

Deze week ben ik 7.5 week zwanger, en dat is voor mij onverwacht (snel) gebeurt. Ik heb heel lang aan de pil gezeten, en was daar enige tijd mee gestopt. Daarna gebruikten we condooms, maar in "the spur of the moment" is het er toch een keer van gekomen zonder. Eigenlijk verbaasde het mij hoe ontzettend leuk ik het vond om te weten dat je zwanger kon zijn. Na die keer zijn er meerdere keren zonder gebeurd maar ik dacht dat ik nog lang niet zwanger zou worden. In mijn omgeving had ongeveer iedereen problemen met zwanger worden. Ik was dan ook erg verrast dat ik opeens niet meer ongestelt werd (2e maand) en een test gedaan, ja hoor zwanger.
Verder hebben wij een huis gekocht afgelopen september en zitten wij tot onze wenkbrauwen in de verbouwing. Het lastige is dat mijn vriend meer dan een jaar ziek is geweest en nog niet zoveel kan. Eigenlijk was ik degene die alles deed in het huis want anders komt het niet af. Maar nu ik zwanger ben ben ik ook goed zwanger, hele dag misselijk, krijg af en toe geen hap door mijn keel en voel me helemaal niet lekker. Ik ben al 2x ziek geweest, griep en verhoudheid met keelontsteking, voorhoofdsholteontsteking etc. Ik moet zeggen dat ik op dit moment helemaal niet zo blij kan zijn dat ik zwanger ben omdat ik met telkens zo ziek en wankel voel. Daarbij komt dat nu ons huis dus helemaal niet zo erg opschiet. Bovendien werk ik nog gewoon voltijd, maar reistijd is ruim 3 uur op een dag, dus 's avonds nog werken in het huis zit er nu zeker niet in (ben veel te moe).
De familie die het weet is ontzettend blij en vind het heel erg leuk maar tot nu toe lukt het mij helemaal niet om er echt blij mee te zijn. Ik wil me gewoon weer lekker voelen en alles kunnen.... En dan voel je je nog schuldig ook omdat je blij moet zijn dat je zwanger kunt worden (ik weet van dichtbij dat er ook mensen zijn die het helemaal niet kunnen en er alles voor over hebben om...) maar zo voelt het nu niet. Kortom ik ben op zoek naar de roze wolk wanneer ik me weer lekker voel en kan genieten van het wonder dat er een kindje komt. Is er iemand die zoiets herkent?

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hi Sacha en Vlindertje, Dank je voor de oppeppende berichten! Ik probeer inderdaad de hele dag af en toe wat te eten, crackers met kaas, of biscuitje etc. De ene dag gaat het gewoon ook beter dan de andere. Vandaag gaat het gelukkig weer wat beter, en dat is echt heel erg fijn! Tja de verbouwing is wel echt een grote, heb zelfs al gestuct etc... maar goed je krijgt er wel iets moois voor terug en gelijk een huis wat ook geschikt is voor kids, en in een zeer kindvriendelijke buurt. Maar ik zal wel heel blij zijn als dat allemaal achter de rug is hoor! Ik probeer er ook zoveel mogelijk van te genieten maar als je het gevoel hebt van ik kan niets aan lichamelijk maar ik moet nog zoveel helpt dat niet altijd mee. Ik hoop inderdaad dat na een week of 12-14 ik weer lekker in mijn energie en eetlust zit! Maar goed eerste spannende moment is 13 februari, eerste echo! Ik ben zo benieuwd of het allemaal goed is en hoe het er uitziet enzo! In elk geval nogmaals bedankt voor jullie berichten!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi zwanger81, dat is dan inderdaad heel snel gegaan bij julie zeg! Ik kan me je gevoel wel voorstellen hoor! Tuurlijk wil je alles kunnen en ook nog de hele dag blij zijn als je zwanger bent. Maar deze kwaaltjes die jij allemaal ervaart horen er echt bij. Ik voel me zelf al een paar weken alsof ik griep heb. Zooooo moe, zoooo futloos, zo verkouden, nergens zin in. Wij zijn echter wel ontzettend blij omdat het echt gepland is.Als het goed is komt na week 14 alle energie weer terug! Ik wens je toch een hele fijne zwangerschap toe en hoop dat je je snel weer beter voelt! Liefs Vlindertje...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi! allereerst wil ik je feliciteren met je zwangerschap! bij mijn eerste zwangerschap heb ik mede eerste 12 weken heel erg ziek gevoelt bij de 2e zwangerschap helemaal niet en bij mijn huidige zwangerschap heb ik me tot de 20 weken heel erg ziek gevoelt en dat was ik ook! als ik maarnaar eten keek ging ik al over me nek. er bestaat medicatie tegen de misselijkheid misschien kan je die aanvragen bij je huisarts! wat betreft je huis! ik zou zeggen vertel het iedereen die je vertrouwd en vraag of ze allemaal een weekendje of een daagje willen helpen met de verbouwing! wanneer je vriend 1jaar lang ziek is geweest begrijpen ze heus wel dat hij niet veel kan en dat je hulp nodig hebt! is het een grote verbouwing?? probeer je zorgen en je twijfels opzij te zetten want je bent maar 1x voor het eerst zwanger!!! je zal merken als je voor de 2e x zwanger bent dat je veel dingen herkent en het snelller "normaal" is en goed en gezond eten is heel belangrijk! zet je wekker een kwartiertje eerder en leg naast je bed een pakje mariakoekjes wanneer je opstaat met een licht gevulde maag zal je ook minder snel misselijk worden eet vaker kleine porties zoals om 9uur een boterhammetje om 10 uur half 11 een boterhammetje etc. etc. je zal merken dat je veel van de misselijkheid zelf in de hand hebt!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden