anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 7 reacties

 
hoi meiden
ik zit ergens mee in me maag!

gister heb ik weer een controle bezoek aan de vk gebracht alles was goed! was 2 kilo aangekomen in 4 weken tijd.....
zoals een aantal van jullie weten heb ik een afwijking in mijn bloed resus negatief! ik was ook op de hoogte dat ik met 27 weken opnieuw een bloedtest moet doen om te kijken of het gevaar vormt voor de baby dus die verwijzing zou ik bij de assistente krijgen! (mijn vk belt dan aan de ass. door wat ze voor/uit moet schrijven) kom ik bij de assistente aan krijg ik dat formulier voor het bloedprikken samen met een formulier voor een glucose dagcurvetest?????? dus ik vraag de ass. waar dat voor is zegt ze: heeft ze dat niet uitgelegt dan? nee tuurlijk niet anders vraag ik het toch niet??!! toen ik vroeg of ik dat als nog kon vragen zei ze dat ze nu wel al bezig is met de volgende dus ik mocht wel even wachten maar dat was een nieuwe dus dat duurt een uur en dat ging ik niet redden met de school van me dochter dus heb gevraagt of ze me kon bellen! dat was geen probleem!!! ze heeft me inmiddels gebeld met de mededeling dat ik me niet zo druk moet maken en dat iedereen die zwanger is tegenwoordig een glucose dagcurvetest moeten doen maar ik heb daar echt nog nooit van gehoord!!!!

is er misschien iemand die dat weet en is er misschien iemand waarom je zo'n test moet doen?? ik weet wel dat het is om je suikerwaardes te testen maar waarom moet ik dat doen?? heb nergens last van en op de 20 wekenecho was ook alles goed met de baby en ook de groei was goed! waar denk je aan omdat  ik me suikerwaardens moet testen??

ik hoop dat iemand me verder kan helpen!

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

nee jij heb geen overgewicht.. temisten...als jij overgewicht heb wat heb ik dan.. ben iets langer en ruim 1,5 keer wat jij aan de beging was .. dus nee dat is het niet... ik vind wel dat ze wel vakker raar doen... en dingen niet uit legen... heel storende vind ik dat... ik denk dat er gewoon weer een nieuw belijd is.. of een belijd bij jullie is waar bij ze bij voor baat iedereen hier op controleren... ik krijg van mijn vk te horen toen dat de gyn steeds meer afdringen dat de vk bij voor baat moeten cecken... zo dat als het nogid is ze bij tijds door kunnen sturen... op zicht weel goed bedoend... maar de uitvoering is soms een beetje knudden.. ga maar gewoon van uit dat het een controle is voor het zeker heid... en niet om dat ze iets vermoeden... maar ik zou het wel aan geven dat je die niet de manier van werk vind... misschien leren ze er ooit iets van!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey sacha, Ik heb dat ook dat mijn bloed waarschrijnlijk anders is dan van het kindje. Ook ik moet rond de 27e week opnieuw bloed laten prikken. Dit om te kijken of het daadwerlijk zo is. Als het zo is zou het mogelijk zijn dat ik en mijn kindje gaan botsen qua bloed en dat het kindje dan of eerder gehaald moet worden of dat je een kans hebt op een wat gelere baby tijdens de geboorte. Je hoeft je dus niet druk te maken. Sinds juli vorig jaar hebben de verloskundige praktijken daar pas zicht op om te kijken hoe of wat. Eerder werdt hier ook eigenlijk nooit naar omgekeken omdat het dus geen groot probleem is.  Zo legde de verloskundige dit uit.   Over die dagcurvetest heb ik nog niets gehoord misschien via internet te vinden?  En als het je echt dwars zit gewoon bellen en vragen. dan valt er al weer een hele hoop van je schouders. Groetjes

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Sacha, Ik heb bij mijn vorige zwangerschap in 2008 al een glucose test gehad, dit doen ze om in een vroeg stadium zwangerschapssuiker te ondekken. Dit kan omdat het gevaarlijk is voor je kindje. Ik krijg deze omdat ik verhoogte kans op diabetes heb, zit bij mij in familie en ik heb ook overgewicht. Mijn suiker bleek echt super te zijn en dus geen gevaar het enige wat ik wel lastig vindt aan deze test dat ik 3x terug naar het ziekenhuis moet op 1 dag. Om 8 uur nuchter om 11 uur als ik wel gegeten heb en daarna nog keer om 14 uur het is voor mij dus een heel geklep heen en weer.  groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb er nog nooit van gehoord! Heb het zelf ook niet hoeven doen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahha... goed dat was even een herrinner die ik niet wilde... vorig jaar rond deze tijd ook gehoord dat ik zo een glukocze crver moets... is inderdaad 3 keer terug... heen en weer dus.. klein prikje in finger... ik heb een hekkel aan prikken.. dus was niet echt blij.. maar bij mij ging het ook om de over gewicht... maar goed rond het beging van de nieuw jaar verander ze elke keer allen afspraken tussen vk en gyn en zo... dus kan zijn dat de grens waar bij je deze meot halen weer naar beneden is gehaald... was vorig jaar ook al.. het geval.. ben ik best boos om geweet dat ik die niet van te vooren wist en dat ze het zo op mijn dak lieten vallen... konden ze niet begrijpen dat ik dit soort dinge wel van te voren wilde weten.. aaaaaaaaaaaaaaa... gewoon volgeden keer over begingen en niet wegen gaan voor je uit leg krijg... ook al is het voor ideren mogen je het je wel vertellen... en dat hadden ze dan best bij de beging van de zwangerschap kunnen doen... nou ja dat is mijn mening... ik vind dat die soort bassis dingen in een soort folder zouden moeten en die zouden ze dan bij de eerst controle al mogen geven... natuurlijk staat daar dan niet alles in... maar wel de bassie die iederen meot krijgen... ik meots toen ook wegen mijn overgewich op eens meer echos... nou dat is leuk... maar was wel onverwachts.. werd me ook pas in jan vertelde... geen zorgen... maar ik zou er wel wat van zegen!!! ik makte me toen geen zorgen en denk jij ook niet maar wil wel weten waarom... is dat nu zo raar???

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik woon in belgie en daar doen ze altijd een zwangerschapssuikertest. ik moest de glucose 1 uur voor de afspraak innemen en dan word er bloed afgenomen ik heb vanochtend moeten bellen voor de uitslag en die was goed dus ik heb geen zwangerschapssuiker gelukkig als de waardes te hoog zouden zijn geweest moest ik die test nog een keer doen en dan moest ik 3 keer bloed laten prikken.  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi meiden bedankt voor jullie reacties! over mijn bloed maak ik me niet meer zo druk! tuurlijk is het spannend kan ik niet wachten tot ik de uitslag weet ik weet namelijk dat het wel degelijk kwaad kan maar goed eerst de uitslag en dan zien wewel weer!! voor de 28 weken kan je toch niks doen dus waarom dan wel zorgen maken??!! waar het mij om gaat is dat ik op een rare manier te horen krijg dat ik zo'n test moet doen! het klopt idd dat iedereen een keer als ze bij de vk zijn een vingerprikje krijgen en dan kijken wat de waardes zijn das eenmalig wanneer de uitslag goed is! maar waarom moet ik hem dan 4x per dag doen?? dat doe je toch alleen wanneer je het niet vertrouwd?? ik moet volgende week woensdag een prikset gaan halen dus hoef er gelukkig niet voor naar het ziekenhuis. en wat betreft overgewicht.....ik weet niet of ik wakkergeschut moet worden maar ik ben 167lang bij de erste vk afspraak woog ik 62 kilo en ben tot de 18 weken 7,5 kilo afgevallen en daar is er nu weer ong 4,5 kilo van bij dus zit nou op de 59 kilo.....ben ik blind en heb ik overgewicht of......???

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden