anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 31 reacties

 

pfff was al expres geminderd en vorige week dagen ertussen zonder sigaret, maar sinds zondag positieve test dus helemaal voor 'het echie'!!  Maar eerlijk is eerlijk ik heb het er moeilijk mee! 

Wie nog meer en nog goede tips?

 

groetjes!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 31 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ben nu bijna 6 weken rookvrij, maar op momenten vind ik het nu toch best wel moeilijk hoor.  Succes aan iedereen die aan het stoppen/minderen is!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik wil graag even reageren over het feit spanning en zwanger. Wat is zo slecht precies aan spanning? Iedereen heeft spaning in zn leven en als dat niet goed is voor je ongeboren kind, wat zou hij/zij ervan over moeten houden?   Als er 1 zwangerschap veel spanning heeft gehad is het die van mij en mijn dochter is  heerlijk vrolijk, onbevangen, stevig met beide benen op de grond, en niks geen labiels of nerveus aan. Juist het tegenovergestelde!   En nu ben ik weer gestopt met roken omdat ik vermoed zwanger te zijn van onze 2e. Totaal niet verwacht zo snel, 1e keer, en er kan nog van alles misgaan, ben niet meer de jongste. We gaan over 2 weken over naar ons nieuwe huis, dus weer stress, drukte spanning. Maar dat hoort bij het leven en zolang je zelf rustig bent en niet totaal jezelf verliest is er niks aan de hand.    

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

[/quote=awjager] . Dat je lichaam zelf in de stress komt het afkick verschijnsel. Omdat het lichaam al zoveel doormaakt en doet. [/quote]   Juist hierom is het zo belangrijk goed voor jezelf en voor je kindje te zorgen, je lijf staat op zn kop!   Meer ga ik ook niet reageren over dit onderwerp, iedereen moet met eigen weet en geweten doen wat ze het beste vinden....   Ik hoop dat het nu echt raak is en ik me kan aansluiten bij de januariclub!!   En dat mammie nog steeds gestopt is en alle andere mamma's in spe ook de sigaretten kunnen laten voor wat het is.   Fijne koninginnedag!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo hier een vervelende niet roker hahaha Ik snap het roken zowiezo niet het stinkt het is vies. De geur gaat in je kleren in je haar in alles zitten. Ik las hierboven ook dat er 1 in de auto rookt dat is pas echt ranzig. Wij hebben december een andere auto gekocht een tweedehands en daar was ook in gerookt. Bah dat ruik je direct dus ik klagen en zeuren over die stank ging gelijk wat van de prijs af hahaha scheelde ook weer. Roken en zwangerschap tja niet verstandig maar dat weten we allemaal. Wat ook niet verstandig is om direct te stoppen zodra je weet dat je zwanger bent. Je lichaam ondergaat al allemaal inspannende dingen en kan dan een afkick verschijnsel niet echt gebruiken. Het beste is om gelijkmatig te gaan stoppen zodat je lichaam er minder moeite mee heeft te accepteren dat die de nicotine van vroeger niet meer krijgt. Bijvoorbeeld je rookt er 14 per dag ik noem maar wat. Probeer er 12 voor een paar dagen en als dat goed gaat haal je er weer 2 af en zo en zo en zo. Je stopt gelijdelijk zonder al te veel stress voor je lichaam want je lichaam ondergaat al vanalles met de baby. Sommige kunnen het wel ineen keer dat is knap natuurlijk anderen niet dus probeer gelijdelijk.     P.S. De enige plek waar ik het niet erg vind dat ze roken is in de kroeg hahaha laat ze daar maar fijn stomen dat kan me niks schelen dan ruik je al die vieze sweet luchtjes en smerige parfums ook niet hahahahahahahahaha

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

@ awjager, dat direct stoppen niet goed zou zijn is echt onzin. Roken is ZO veel slechter dan de stress van het stoppen met roken. Ik vind het altijd een slap excuus van mensen die moeten stoppen, maar het eigenlijk nog niet willen. Dat de stress slecht zou zijn voor het kindje is niet waar. De meeste mensen hebben sowieso wel eens stress, ook tijdens de zwangerschap. En dat gaat toch ook goed. Nee, er is geen excuus om door te blijven roken als je eenmaal zwanger bent. Dat je jezelf vergiftigd is tot daaraantoe, maar als je eenmaal de verantwoordelijkheid voor een kindje hebt kan je dat gewoon niet meer doen.   (Sorry dat ik hier zo fel op reageer, maar ik vind dat zwanger = niet meer roken PUNT)   Iedereen die gestopt is, bezig is of gaat stoppen: HEEL VEEL SUCCES!!! Jullie kunnen het, denk aan je kindje, die is het absoluut waard!!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik geloof dat je mij niet helemaal begrijpt Tuurlijk ik vind ook roken en zwanger zijn is taboe Met stress bedoel ik niet stress stress ergens over in zitten ik bedoel als je goed gelezen had. Dat je lichaam zelf in de stress komt het afkick verschijnsel. Omdat het lichaam al zoveel doormaakt en doet. Nou ja we kunnen hier lang en breed over doorpraten dat doe ik niet ik heb mijn verhaaltje er neergezet en nogmaals ik ben GEEN roker nog nooit gedaan zal het ook nooit doen

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Nou Bastienne,   In de auto roken is echt het smerigst wat er is... En rook je nog binnen, of buiten? Buiten roken scheelt ook al enorm!!   Cold turkey is wel het beste hoor, vaak leidt dit tot niks.... Je bent wel zwanger he!   Je rookt nog behoorlijk veel of niet nu...?   Probeer anders alleen te roken wanneer je echt echt zin hebt, en als je stopt, die eerste dagen zijn het zwaarst, daarna wordt het beter en kun je zo trots zijn op jezelf!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hebben altijd al buiten gerookt, omdat ik niet binnen wil roken. Ook niet omdat onze zoon ook gewoon binnen is. Ik rook nu 6/7 sigaretten per dag, dat zijn er toch zeker 13 minder dan een paar weken geleden. Ik doe mn best om het roken zolang mogelijk uit te stellen elke keer. En na dit pakje, ga ik mezelf dwingen om te stoppen. Mn man is inmiddels wel gestopt en dat scheelt enorm, en is veel minder gezellig, dus de lol gaat er ook wel snel af...

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Bastienne,   Ik wist niet dat je al een kleine had. Wij roken ook buiten en gaan over enkele weken verhuizen en daarna stoppen, of indien ik zwanger blijk te zijn natuurlijk eerder. Wij waren vorig jaar er beide af maar door erge zakelijke problemen en daardoor ook prive zijn wij weer begonnen. Eerst mijn man en daardoor ik ook iedere keer af en toe en nu weer contine. Dat je man al gestopt is scheelt enorm!! Toen ik van de eerste zwanger was rookte mijn man nog wel en daardoor wordt de stap er ook 1 te roken veel makkelijker, tenminste das mijn ervaring.   Ik maakte mn sigaret na een paar trekjes ook vaak uit en stak die een paar uur erna weer aan, smaakt een stuk viezer en zo rook je niet een hele peuk iedere keer.   Bah nare verslaving is het, of gewoonte meer, maar 1 die heel lastig vol te houden is om eraf te blijven!   Sterkte ermee!! Samen met je man komt dat wel goed :):)  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb het ook moeilijk met stoppen... Maar heb nu de regel dat ik 1 sigaret per 2,5 uur mag. En pas anderhalf uur nadat ik ben opgestaan. En niet meer in de auto roken. Ben 3 jaargelden een jaar gestopt geweestdus weet dat ik het kan, maar niet coldturkey. Ik kom er wel. Was ook redelijk onverwacht zwanger, dus doe mn best om te stoppen, maar wel op mn eigen tempo.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden