anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 8 reacties

 
Hallo allemaal,

Ik ben morgen 17 weken zwanger van ons 2de kindje, bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik rond de 18 weken bekkenpijn alleen was het toen geen instabiliteit. Nu heb ik al paar weekjes lichte rug pijn omdat ik eigenlijk altijd rugpijntjes voel ook zonder zwangerschap had ik zo iets van ach valt nog wel mee en ik trek het nog wel met werken. (werk in thuiszorg, huishoudelijkehulp) 

Maar deze week begon het eigenlijk met rugpijn alleen aan de rechterkant van mijn ruggewervel onderin en wat zelf pijnlijk is in de rechter bil en been. Nu heb ik gelezen dat het bekken instabiliteit zou kunnen zijn, maar om nu al thuis te gaan zitten zie ik nog niet echt voor me en dus wil ik perse de 20 weken grens over gaan dat is mijn streven in iedergeval. Ook ben ik beetje opgevoed met niet zeuren en doorgaan en wil me dus ook niet bij het eerste pijntje ziek te melden. 

Ook heb ik gelezen dat bekken instabiliteit kan leiden na invaliditeit en daar schok ik best wel van omdat het dan zou kunnen betekenen dat als ik toch door zou gaan dat het nog grotere gevolgen kan hebben. 

Ik wil als nog wel proberen om de 20 weken te gaan halen kwa werken en hopelijk nog iets verder. Ik heb nu 4 dagen vrij (nou ja 1 zit er al bijna op) en hopelijk kan ik er woensdag dan weer tegen. Mocht ik nu volgende week weer met de zelfde pijn als gistermiddag te maken heb dan ga ik als nog naar de huisarts en mag hij het beoordelen en zegt hij stoppen met werken mag hij het zwart op wit zetten voor mijn werkgever. Wil namelijk geen gedonder (schijnen namelijk bij ons vrouwen te zijn die zwangerschap als exuus gebruiken om thuis te blijven en valt niet altijd te controleren) 

Maar hebben andere vrouwen ook last van bekken instabiliteit en die dan ook zelfde klachten hebben : lage rugpijn (vaak aan 1 kant) met pijn naar de benen ?

groetjes Marina

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi hoi,   Ik heb ook last van erge bekkenpijn. ik had sinds een week of 3 al dat het alleen aan de rechterkant zat.  ik ben toen naar de huisarts geweest en die zei dat het inderdaad mijn bekken waren maar dat het nog geen instabiliteit was. dit ook omdat het maar aan 1 kant zat. nu heb ik sinds een week dat ook links achter zeer doet en het is sinds 2 dagen zo erg dat ik me op mn werk vaak ergens aan vast moet grijpen om te blijven staan. Op zulke momenten zak ik letterlijk bijna inelkaar van de pijn.. Ik denk dat er grote kans is dat het bij mij nu wel instabiliteit is geworden maar ook ik ben opgevoed met niet zeuren en doorgaan.. ik heb volgende week mijn 20 weken echo en zal dan eens met de verloskundige overleggen wat te doen. Ik werk in een supermarkt op de broodafdeling dus ik sta de hele dag. maar ook met zitten heb ik last. ik kan nog geen uur rechtop zitten. dus overplaatsen naar de kassa zit er ook niet echt in.   Liefs!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ben door de verloskundige naar een cesar therapeut gestuurd, die stelde vast dat het inderdaad door bekkenklachten komt. Ik vind het lastig omdat ik nu net 13 weken zwanger ben en dit nu al heb. Maar bij mij zit er ook wel een verklaring, wij zijn een huis aan het verbouwen, en al dat werk is gewoon erg zwaar. Ik merk dat als ik het rustiger aan doe dat het wel beter wordt. Ik hoop dat ik met de oefeningen van de therapeut nog beter alles kan doen! Tja klachten serieus nemen maar vooral mensen die er verstand van hebben laten vaststellen wat er aan de hand is. Overigens heb ik ook last van lage rugpijn die erg uitstraalt naar een bil.  Succes met de klachten!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey hey    Ik heb nog steeds wel kleine klachtjes maar het is vooral op de dagen dat ik veel doe. Ik werk in de thuiszorg ook zwaar werk opzich.. en heb vooral klachten als al mijn klanten het zelfde gedaan willen hebben. Ik probeer het wel te verdelen maar dat gaat niet altijd. Heb bijv 1 klant die wil 1x per 3 a4 weken de ramen gelapt hebben en een ander zo rond de 5 a 6 weken dus er komt wel eens een week waarbij ik bij een aantal klanten het zelfde moet doen..    De afgelopen week had ik nog 1 pech erbij. Donderdag ging de bus die 2 min te vroeg was net voor mijn neus weg. Op zich geen grote ramp omdat deze om de 10min rijdt maar de volgende kreeg tijdens de rit 3 a 4 vertraging en miste ik op 2 min mijn aansluiting en die bus rijd wel om het half uur dus moest ik een kwartiertje lopen opzich kon ik dat best volhouden alleen merkte aan het einde van de dag wel dat mijn rug meer pijn deed als normaal. En toen moest ik ook nog eens staan in de bus en als je dan tegen een student zegt dat je bijna 20weken zwanger bent krijg je nog grote bek toe ook grrrrr.    Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik had zelf ook die pijn tijdens de zwangerschap, vanaf een week of 13 kwam het op en het werd wel erg heftig. Bij mij was het zwangerschaps ischias. Ik ben er een aantal keer mee naar de fysio geweest en toen werd het wat beter. Succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

sinds kort is ook bij mij vastgesteld dat ik bekken instabiliteit heb , en dit is dus mate zo erg geworden doordat ik door liep dat ik nou alleen nog mag liggen zitten en kleine beetjes mag lopen , ga naar de huisarts en laat je heel goed informeren , het is namelijk niet zomaar iets

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi  Wat vervelend dat bij jou bekken instabiliteid is vastgesteld, ik heb momenteel eigenlijk weinig tot geen last heb namelijk na de dagen van veel rugpijn wat door vloeide na mijn benen, bijna niks gedaan en vooral veel rust gehouden. Nu heb ik nog wel iets last van de rug maar is wel dragelijk als er een beetje oplet. Mocht het weer erger worden dan ga ik wel naar de huisarts toe. Groetjes marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

voordat je zelf gaat oordelen of gaat googlen zou ik eerst naar een huisarts gaan! waarschijnlijk zegt hij helemaal niet meteen datje zou moeten stoppen maar stuurt hij je eerst door naar de fisio. thuiszitten omdat je zwanger bent is idd een excuus wat heel veel gebruikt word maar een arts doet er alles aan om te zorgen dat jou zwangerschap goed verloopt en dat jij zo lang mogelijk door kan werken!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb bekkeninstabilliteit gehad tijdens de zwangerschap en ik heb gewoon tot 36 weken gewerkt. Vraag het eens aan je VK, allicht weet zij nog een goede bekkenfysio (die zijn gespecialiseerd, hebben 3 jaar verder geleerd dan gewone fysio). Het heeft mij heel goed geholpen. En wat sacha al zegt, niet googlen.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden