anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 19 reacties

 

Hoi Allemaal.
 

Ik ben nu 24 weken zwanger ( bijna 6 maandjes =D ) en begin het zwaarder te krijgen op het werk.
Ik werk als verzorgende in een verpleeghuis op een demente afdeling.
Had al eerder aangegeven dat ik avonddiensten niet meer trek omdat je dan deels alleen staat.. En hier zou ze rekening mee houden in het rooster... Dit gebeurt niet, moet nogsteeds avonddiensten draaien.

Nu heb ik sinds maandag veel last van harde buiken ( soms wel 4 a 5 x per uur ) hierbij heb ik kramp en een menstruatie gevoel. VK gebeld en die zegt dat ik minder moet werken.

Leidinggevende gebeld en gezegt dat ik per direct minder moet werken, voor afgelopen weekend had ze geregeld dat ik 2 uurtjes minder lang kon werken, maar moest nog wel alle zorg taken doen.
Hierbij werden mijn lichamelijke klachten niet minder ( logisch )

Vandaag weer contact gehad met mijn leidinggevende en ze wil me 25% ziek melden dit houdt in dat ik dus 6 uurs diensten moet blijven doen met dezelfde zorg taken maar dit is niet voldoende.. dit is alleen korter werken maar niet minder.

En ze blijft maar zeggen je bent PAS zoveel maanden.....
En ze haalt iedere x haar eigen zwangerschap erbij...

Heb ook aangegeven dat zo doorgaan niet meer gaat, heb ook andere werkzaamheden aangeboden maar dat wil ze niet. Terwijl overal staat dat de werkgever je ander werk moet laten doen als je gewone werk niet meer gaat...

Ziekmelden is geen optie volgens haar...

Ik vind het zo moeilijk,

Morgen bel ik haar weer en dan zeg ik dat ik naar de arbo arts wil, en dat dit niet minder zwaar werk is.

Wat vinden jullie ?

 

Groet Ilona 

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dank jullie wel ! Ik ben nu iig even thuis, even tot rust komen en uitzieken van de blaasontsteking. Daarna zien we wel weer verder. Nog 10 weken... en dan lekker met verlof! Daarna ontslag brief inleveren. Huppa! Dat gezeur over dat het wel heel lang is... Tja.. het is niet anders..  Wij van de oudere zorg zijn indd gewend dat de oudere een kuur krijgen van 3 a 4 dagen... Mja bij zwangere werkt het nou eenmaal anders. Dank jullie wel voor jullie steun!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey, Wat een werkgeefster zeg. Heb je wel een afspraak bij de arbo? Of is het bij een bedrijfsarts? Daar zit ook nog een groot verschil in. Dat het een lange kuur is is onzin, een lange kuur is 10 dagen. Rust lekker uit deze week! En als het daarna niet goed gaat en ze werkt niet mee gewoon ziek melden. Kunnen ze echt niks tegen doen. Ok ja, ze kunnen je op gesprek laten komen bij een bedrijfsarts of het uwv  ofzo... maar het lijkt me sterk dat die gaan zeggen dat het wel allemaal gewoon kan. Luister naar je lichaam! Niet naar haar gezeur ;) s6! En geniet lekker van je zwangerschap! Liefs I

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

en drink veel cranberry sap ;)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

heey, nou heb me ziek gemeld, heb gewoon gezegt dat ik vind dat ik beter me rust kan nemen omdat ik anders bang ben dat het niet over gaat. Dat ik maandag weer contact opneem met haar. Toen zei ze maar we zien je maandag op het werk.. zei ik nee want me kuur duurt tot en met dinsdag. Dat vind ze wel erg lang voor een blaasontsteking ( was ze een beetje achterdochtig leek wel ) dus ik zei ja het is ook een fikse blaasontsteking. Dus nu neem ik maandag weer contact op. Ik ga ook proberen (als ik weer aan het werk ben ) om 3 tot 4 lopende bewoners te helpen en dan mag ik dus nogsteeds om kwart voor 2 naar huis. Dat gaan we dan een week later weer evalueren. We zullen zien, eerst rustig mijn blaasontsteking uitzieken.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Een week keur is heel normaal hoor .. Ik heb een blaasontsteking gehad een paar dagen na de bevalling en kreeg eerst een week en was toen nog niet over dus kreeg ik weer een week kuur

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja ik heb ook een weekkuur gehad, heb het 2 keer gehad tijdens de zwangerschap... eens met 32 weken en daarna net voor de bevalling dus is idd heel normaal. Die baas van je moet een opdonder krijgen zeg...pff wat een kreng!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Ilona   Nou daar kan ze toch niet tegen op aan je zelf blijven denken hoor, als het mis gaat komt ze je ook vast niet troosten.    Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Zij kan niet oordelen of andermans lichaam ze is je werkgever geen arts en al helemaal geen verloskundige Werken met demiterende is heel zwaar zelfs als je niet zwanger bent. Ik was zat met 25weken thuis en 30 weken moest ik door te veel harde buiken bekkeninstabiliteit en hoge bloeddruk volledig rust hou met 34weken was het ziekenhuis in ziekenhuis uit door verschillende redene.. En dit allemaal omdat ik niet luisterde naar me lichaam alstublieft luister naar je lichaam en volg je gevoel er is niemand die je lichaam beter kent dan jij..

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Dromertje : Dank je wel voor je mening. Ik ben het met je eens het is al zwaar als je niet zwanger bent en nu helemaal. En dan te bedenken dat ze bij ons allemaal ZZP7 hebben en dus ook rolstoel afhankelijk zijn, we hebben 16 bewoners per gang en daarvan gaan er 10 met een sta lift of passieve lift. Ik moet elke ochtend 8 bewoners uit bed halen.. En ook weer toiletteren en in de middag gaan er ook een aantal rusten op bed. @ Marina : Mijn contract wordt wel verlengt maar ik ga na mijn zwangerschaps verlof een andere baan zoeken. Ik zie al maanden op tegen het werken, omdat er veel mis loopt en ik veel ondeskundige collega's heb.. -x-  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Vandaag uitslag gehad van mijn urine onderzoek, en ik heb een fikse blaas ontsteking. Morgen belt mijn leidinggevende dus dan zal ik dat melden, en van de verloskundige heb ik een advies gehad om een week rust te houden en daarna verder overleggen hoe we nu verder moeten. Dus ik meld me morgen ziek als ze me belt .... Pff.. zie er wel tegen op hoor... Nu 4x daags een capsule nemen voor 7 dagen..

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden