Anoniem 9 jaar geleden 11 reacties

 

Eind december was ik voor de tweede keer zwanger. Mijn eerste zwangerschap was na 7 weken uitgelopen op een miskraam, maar gelukkig was ik de eerstvolgende maand weer zwanger. Na 6 weken kreeg ik last van behoorlijke krampen en duizeligheid. Op aanraden van een vriendin heb ik toen een afspraak met de VK gemaakt. Zij zag gelukkig direct dat het niet goed zat... daarna ging alles erg snel. Ik ben nog diezelfde dag in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Het resultaat: een eileider minder en nog steeds een zwangerschapswens.

De eerste twee maanden is ons geadviseerd te wachten met opnieuw proberen. Dit was lastig, maar hebben we toch maar gedaan. Nu voor de derde maand aan het proberen. Elke maand meende ik vanalles te voelen. Het was telkens een behoorlijke tegenslag als ik weer ingesteld werd.

Deze maand weer goed ons best gedaan en ook nu voelde ik weer vanalles. Uiteindelijk besloten om toch maar zo'n "vroege" test te kopen en deze vanmorgen gadaan. Eigenlijk zou ik pas maandag ongesteld moeten worden. Resultaat positief!

He... ik ben weer zwanger!

Ik ben natuurlijk harstikke blij, maar ook wel erg onzeker en bang. De kans op een nieuwe BBZ zou 15% en ze kunnen dit pas bij 6 weken vaststellen. Dat zullen wel slapeloze nachten worden...

Zijn er misschien meiden op dit forum die vergelijkbare ervaringen hebben?

Groetjes Bica

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Bica, De eerste keer was met 5 en een halve week. De tweede na 8 weken, kwam ik achter met de echo en de derde met 7 ook met de echo. Best beladen dus de volgende echo. Toch heb ik goede hoop, durf het bijna niet te zeggen.. Heb jij bij de eerste wel een echo gehad? Wat betreft de bbz. Het is nu maar goed dat je je echt zwanger voelt en niet ongesteld bent geworden, denk dat dat wel een goed teken is, toch! We zijn echt allebei zelfde datum uitgerekend, hihi kunnen we samen hopen! Nog een weekje en dan mag je eindelijk voor de echo, leef met je mee. Een gelukje is dat die dagen zo snel voorbij vliegen, dus voor je het weet is het zover! Liefs..

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Hoop, Bij mij ging het beide keren "mis" voor de geplande echo. Bij de eerste zwangerschap zou ik vrijdag de 1e echo hebben en ging het de maandag mis. Ik heb die maandag wel een echo gehad, maar deze was dus het slechte nieuws. Bij de tweede zwangerschap had ik net een afspraak gemaakt voor een echo toen het mis ging. Omdat ik veel krampen en een bloeding had mocht ik direct bij de VK langskomen. In de baarmoeder was niets te zien, maar een stukje verder wel een "kloppend hartje". Dat was wel heel dubbel kan ik je zeggen. Het moment dat ik het hartje zag was ik opgelucht, terwijl ik me zelf eigenlijk ook direct realiseerde dat het niet goed zat, gek he... Ik geloof dat wij allebij pas weer goed kunnen slapen als we de eerste weken achter de rug hebben... bij mij wisselen de gevoelens elkaar wel af hoor. Het ene moment heb ik veel vertrouwen en het volgen maak ik me weer heel veel zorgen dat het niet goed is... Sterkte meid, laten we hopen dat het voor ons allebij deze keer wel goed mag gaan, hebben we toch zeker verdiend..... Groetjes Bica

Anoniem 9 jaar geleden

Jeetje, heftig zeg, vooral dat je dan wel een kloppend hartje ziet.. Bizar dat dat kan, dat wist ik niet. Ik herken zo je gevoel, ik heb dat ook heel sterk. Soms denk ik, ja.. Dit gaat goed komen en een ander moment ben ik echt bang. Ik vind het wel heel fijn om dit te delen en te horen dat je niet de enige bent. De vorige zwangerschappen durfde ik niet op het forum, weet niet waarom, maar nu dacht ik gelijk, ik ga me aanmelden. Hoe oud ben jij eigenlijk? Ik ben verleden maand 30 geworden. Nog 7 nachtjes slapen.. ;-) Sterkte en laten we zeker hopen dat alles goed mag gaan en we in dec een lieve gezonde baby in onze armen mogen houden! Nu ik het opschrijf.. Dat zou echt geweldig zijn! Groetjes..

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Hoop, Inderdaad heel erg herkaanbaar. Wat kun je blij zijn als je ineens merkt dat je borsten weer zeer doen... Ik ben er zelf ook erg mee bezig hoor. Zaterdag heb ik zeurderig gevoel gehad rechtsonder. Kan natuurlijk vanalles betekenen, maar ik dacht direct aan een BBZ.... Ondanks dat ik weet dat ik rustig moet blijven en dat ik nog een week moet wachten voor mijn echo heb ik het er echt heel moeilijk mee. Jij vertelde dat je al drie miskramen gehad hebt. Bij welke periode gebeurde dat bij jou? En is er misschien al onderzoek gedaan naar een oorzaak? Mijn eerste miskraam was na 7 weken. Het kindje was hier waarschijnlijk met 6 weken gestopt met groeien. Bij de BBZ was ik 6,5 week, al was het toen heel raar. Ik was namelijk wel gewoon ongesteld geweest en had toen pas 2 weken het gevoel dat ik zwanger was. Het was nog niet officieel bevestigd. Heel veel sterkte de komende dagen! Groetjes Bica

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Bica, Ja spannend hè! Ik ben toch ook onbewust heel erg met m'n lijf bezig, vandaag ook weer, dan had ik het gevoel dat m'n borsten iets minder voelen, wordt er gek van. Zit mezelf alleen maar gek te maken. En dan zeg ik tegen mezelf dat ik me niet gek moet laten maken en het maar gewoon moet afwachten. Makkelijker gezegd dan gedaan,haha. Heeft iemand anders daar ook last van, dat je soms wel en soms minder gevoelige tepels hebt? Nu voel ik ze ook gewon weer. Wat een onzekerheid allemaal hè... Nou samen blijven hopen!! Ik vind het wel fijn om met andere zwangeren ervaringen te delen.. Groetjes..

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Bica, Als eerst gefeliciteerd! Ik heb geen bbz gehad, maar wel 3 miskramen in het afgelopen jaar, waarvan 2 missed abortions, waarop een curettage volgde. Ik ben nu gelukkig ook weer zwanger. Wel 4 weken en 4 dagen,hihi. Ik vind het ook super spannend, maar probeer er positief in te staan en te hopen dat het dit keer goed gaat! Het zal toch wat zijn als we met de eerste echo een kloppend hartje zien! Ik ga voor je duimen! Ik mag de week erna.. Groetjes..

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi hoop, Wat toevallig, ik ben exact even ver als jij.....! Ik probeer ook positief te zijn, al moet ik zeggen dat ik dat ook wel moeilijk vind hoor. Bij ieder pijntje begin ik te twijfelen, zo van voelde dat toen ook zo.... Wel spannend, kunnen we samen verder hopen dat het dit keer goed gaat. Groetjes Bica

Anoniem 9 jaar geleden

Mooi! Hou ons op de hoogte! Xx

Anoniem 9 jaar geleden

Meiden bedankt voor jullie reactie. Vandaag het ziekenhuis gebeld en ik mag 1 mei voor mijn eerste echo komen. Ik probeer te relatieveren, maar genieten lukt nog niet echt. Ik ben toch blijk als ik weer ietsje verder ben..

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb echt precies hetzelfde gehad als jij!!! Maar t was mijn eerste zwangerschap! Ook was ik toen ong 7 weken. Ik ben ook meteen geopereerd en ook n ei leider minder! Toen ik op controle moest komen bij de gyn was ik ook weer net zwanger! En nu ben ik al weer bijne uitgerekend! Ik was toen ook op zoek naar meiden met dezelfde ervaring maar toen waren die er niet! Nu dus wel! Fijn dat je ook weer zwanger bent! Gewoon van genieten dat het nu nog een keer n bbz zou zijn is zooo klein! Gewoon even afwachten! Je zou evt wel om een echo kunnen vragen ze kunnen wel al t vruchtzakje zien denk ik! Groetjes!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden