Anoniem 9 jaar geleden 87 reacties

 

Hallo allemaal,

 

hierbij start ik een nieuw forum onderwerp. Ik ben erg benieuwd welke toekomstige mama's rond de zomer van 2013 een kleine verwachten. Allereerst zal ik mijn verhaal doen...

Wij zijn begin Juli 2012 gestopt met de pil en die keer ook volgens het pilritme ongesteld geworden. Daarna volgde de eerste "natuurlijke" cyclus. Mijn lichaam reageerde wel op de "ontpilling", maar hoe erg de klachten waren t.o.v. anderen kan ik dus niet zeggen. Dit is toch bij iedereen anders.

Maar toen dus de eerste cyclus. Die duurde 34 dagen.

De tweede cyclus die volgde was ik "precies op tijd", namelijk 28 dagen.

Toen volgde er een cyclus van 45 dagen!! Ik heb gedurende die cyclus dan ook 2 keer getest of ik zwanger was, maar 2 keer negatief. Uiteindelijk dus toch ongesteld geworden.

Toen naderde de vierde cuclus... Bij de 34e dag toch maar testen met in mijn achterhoofd "het zal wel niet" omdat ik de cyclus hiervoor ook ruim 2 weken over tijd was en toen 2 keer negatief getest. Maar de test gedaan, daarna weggelopen en na 5 minuten gaan kijken en wat blijkt... ZWANGER!!

Wel een vaag 2e streepje, dus voor de zekerheid een Clear Blue test gedaan en jawel hoor!! Morgen even bellen met de huisarts, maar waarschijnlijk kan ik meteen door naar de verloskundige (op afspraak uiteraard) vertelde mijn schoonzus.
En dat hadden we totaal niet verwacht, omdat het klussen bij ons niet erg gemakkelijk verloopt. Een lang verhaal... maar natuurlijk wel heel blij, maar wel gereserveerd. We gaan ervan uit dat het goed gaat, maar je weet maar nooit. Nu even afwachten dus wanneer nu de exacte uitgerekende datum is. Waarschijnlijk eind Juli volgend jaar!
Het is ook echt nog zo onwerkelijk! Moet mezelf af en toe nog even knijpen haha!

Ik ben zo benieuwd naar andere vrouwen die er ook net achter zijn gekomen dat ze zwanger zijn. Ook om eventuele ervaringen die gaan komen, samen te delen.

 

Groetjes,

een net wetende toekomstige mama!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 87 reacties.

Anoniem 8 jaar geleden

Nou ik heb al 2 echo's gehad... 1ste toen ik ong 6weken zwanger was, maar toen konden ze nog niets bereken. En de 2de echo heb ik gehad toen ik 8weken en 6dagen was.. Als het goed is krijg ik rond de 12de week een echo bij de verloskundige... Bij beide echo's kon je al mooi zien dat t hartje klopte. Alleen was bij de 1ste echo niet veel van een kindje te zien. Was meer een boontje en bij de 2de echo zag je al echt een kindje met hoofdje, lichaampje en stompjes waar de armpjes en beentjes uit gaan groeien.. Heel leuk !!! Als je echt graag eerder een echo wilt zou ik dat gewoon aangeven bij de verloskundige, vaak begrijpen ze het wel en kijken ze of er een plekje eerder vrij voor jou is !!

Anoniem 8 jaar geleden

Ik wilde ook een eerdere echo dan bij de 10 weken, maar dat deden ze echt niet. Zolang er geen belangrijke reden voor was, (zoals een eerdere miskraam of bepaalde afwijkingen die voorkomen in de familie) begonnen ze daar niet aan. Ook konden ze pas vanaf 10 weken de exacte datum uitrekenen. Ik wil het ook bevestigd hebben. Gelukkig kwam toen moeders voor moeders bij ons langs en zij bevestigde het nog een keer voor ons en dat was "voldoende". Toch twijfel je daarna nog steeds wel, maar dat is normaal. Zolang je het kindje/vruchtje niet ziet, voelt of hoort is het moeilijk te geloven. Heb nog even geduld, voor je het weet is je echo zo ver! En jij hebt het "geluk" dat je bij 8 weken al een echo krijgt. Wij pas bij de 10 weken en dat is volgende week maandag. Succes ermee!   Groetjes!

Anoniem 8 jaar geleden

Freedom86, ze kunnen wel eerder een echo maken maar echt zien of alles ok is weet ik niet.. Kan me voorstellen dat je graag bevestiging wilt, dat hebben we allemaal denk ik wel nodig. Misschien kun je je vk een bellen of het misschien ietsje eerder kan? Als je echt onzeker bent of n de stress zit dan mag je vaak wel wat eerder komen. Liefs lin

Anoniem 8 jaar geleden

Welkom aan alle nieuwe zwangere vrouwen! Op 17 November jl. heb ik een test gedaan en na het weekend gelijk de HA en de VK-praktijk gebeld. Toen vond ik 24 December ook nog zo ver weg en leek de tijd voorbij te kruipen, maar sinds vorige week lijkt het alsof de tijd toch voorbij is gevlogen! Nog een week en dan hebben wij de eerste echo! Wat ik wil zeggen is... nu lijkt de tijd voorbij te kruipen, maar toch... voor je het weet, heb je je eerste echo! Ik kan me ook zo goed vinden in die onzekerheid en twijfel gevoelens. Dat heb ik nu nog steeds, ondanks de zwangerschapssymptomen. Elke ochtend rond 04.30 uur wakker en dan moet ik ontzettend plassen. Normaal had ik dat ook wel eens en dan kon ik nog wel opnieuw in slaap vallen, maar sinds ik zwanger ben niet meer. Dan moet ik echt gaan! Het zijn toch echt symtpomen die aantonen dat je toch echt zwanger bent! Ook al kun je het maar niet geloven, tenminste dat heb ik. De pijnlijke borsten beginnen nu wel wat af te nemen. Ze zijn ook al iets groter geworden. Wie heeft hier ook al last van? s'Avonds heb ik een dikkere, wat opgeblazen buik. Ik moet zeggen dat ik een erg slanke vrouw ben (56 kg. voor de zwangerschap) en dat het nu dus echt voelt alsof ik (s'avonds) 1 vetrolletje heb haha! Voor ons is het ons eerste kindje en dan is het volgens mij ook heel normaal dat je wat onzeker bent. Je weet immers niet wat je kunt verwachten! Ik ben verder niet misselijk. Wel soms niet zoveel eetlust, maar ik kan dat geen misselijkheid noemen. Al met al, heb ik dus niet veel te klagen.

Anoniem 8 jaar geleden

Een vraagje, 11 nov. was de eerste dag van mijn laatste menstruatie, 14 dec. heb ik positief getest. Ik heb een afspraak staan voor de 8-wekenecho op 21 januari, maar volgens mij zou dit al eerder kunnen toch? Ik kan natuurlijk  niet wachten, probeer er van te genieten en toch merk ik ook dat ik reserve opbouw....stel dat het toch niet goed gaat....    

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo allemaal,   Ik weet sinds gister dat ik zwanger ben (waarschijnlijk 4 tot 5 weken). Ik ben in september 2012 gestopt met de pil, na 2x een onregelmatige cyclus gister dus blij verrast! Leuk om op zo'n forum te zitten en dit moois met elkaar te delen, hoop dat iedereen een goede zwangerschap heeft met een gezond kind in de zomer!

Anoniem 8 jaar geleden

gefeliciteerd freedom86 Super dat ook jij zo snel inverwachting bent! Ik ben zwanger van de 2e er zat nu geen menstruatie tussen. Was voor ons wel even wennen aan het idee, maar we zijn super blij. Kunnen jullie het al een beetje geloven?

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi, Wauw, dat is snel! Gefeliciteerd. Ik geloof het nog niet helemaal, twijfel ook aan alles :) ben niet misselijk, wel krampen zo nu en dan in lage onderrug en links en rechts onder in mijn buik, gevoelige borsten, maar die lijken minder gevoelig dan voorgaande dagen. Lees op verschillende forum wel dat het per vrouw zo verschillend is, maar dat is de ratio, het gevoel is onzeker en wil heel graag weten of er een kloppend hartje is, 21 januari de eerste echo!    

Anoniem 8 jaar geleden

spannend zo'n eerste echo, maar je moet nog even wachten. Gelukkig vliegt de tijd met de feestdagen. Dat gevoel in je buik herken ik links en rechts zitten de banden naar je baarmoeder. Geniet van de komende periode!

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo allemaal, Ook ik ben in blije verwachting. Ik ben zwanger van de 2e. Een paar weken voor de 1e verjaardag van onze dochter besloten om voor een tweede te gaan. Anticonceptie de prullenbak in en op de verjaardag van mijn dochter was ik super misselijk. (vorige zwangerschsp erg veel last van gehad). 4 dagen later een positieve test! We geloofden onze ogen niet, in 1 keer raak. Super blij, maar ook zeker nog even wennen! Door de misselijkheid en braken familie etc. verteld en de reacties waren geweldig. Vanavond eerste echo, ik ben erg nieuwsgierig hoe ver ik precies ben, of alles goed gaat en of het er 1 is.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden