anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 5 reacties

 
Ik ben Rhesus negatief. Ik weet dat het te maken het heeft met je eigen bloedgroep en dat je later in de zwangerschap anti D krijgt toegediend. Wie is hier ook Rhesus negatief?

Pagina 1, reactie 1 t/m 5 van totaal 5 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Oh dus het kan wel degelijk veel gevolgen hebben? Ik hoop dan maar stiekem dat mijn huidige partner (met wie ik nu een kind krijg) andere waarden doorgeeft... en dat het een wat minder gecompliceerde bevalling wordt. Ja, ik ben eigenlijk ook blij dat er iemand hier is, die rhesus negatief is...hihi Ik ben nu 8,5 week... 18 januari hoor ik over de bloeduitslagen... ook benieuwd wat daar eventueel uitkomt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja het kan zeker wel gevolgen hebben maar vaak doen ze nix voordat je 28 weken zwanger ben tegen mij werd gezegt dat ze voor die tijd niets anders kunnen doen! wat ik overgens wel raar vind want bij een negatieve bloeduitslag en een grote resus factor zijn ze bang voor een vroeg geboorte tussende 32-36 w eken dus dta betekend dan dat je  na 4 tot 8 weken al bevalt! maarja laten we niet op de zaken vooruit lopen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik ben ook resus negatief maar merk er tot nu to weinig van! en ik ben nu 23 weken zwanger! rond de 27 weken moet je ff bloed laten prikken en aan de hand daar van gaan ze kijken of je die spuiten krijg! maak je er niet te druk om want dat deed ik namelijjk wel en dat was echt niet nodig! 1 op de 4 vrouwen is resus negatief is het je eerste zwangerschap??

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey Sacha, Nee, niet mijn eerste zwangerschap, mijn derde... maar er zit 7 jaar tussen het tweede kind en deze zwangerschap, dus ook een heleboel vergeten. Ik maak me niet echt druk, maar ik vroeg me af waarom juist ik (en met een klein groepje vrouwen) rhesus negatief ben, en wat dat voor gevolg kan hebben op de bevalling. Ik heb namelijk veel bloed verloren tijdens de bevalling van mijn dochter... en ik maak me eigenlijk nu wel druk om het feit hoe de bevalling zou kunnen gaan. Dwz dat het gepaard kan gaan met opnieuw een bloedtransfusie omdat de placenta er niet vanzelf uit wilde komen (moest operatief in stukjes worden verwijderd)... Nouja, ik zal jullie er niet mee vermoeien, het is eigenlijk gewoon een schreeuw om aandacht, denk ik. Sacha, hoeveelste zwangerschap is het voor jou?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

bij mij is het ook mijn 3e zwangerschap en het komt nu pas aan het licht dat kan zijn omdat er pas sinds mei 2011 op getest word en er bij mij dus nooit sympthomen naarvoren zijn gekomen dus ik hoef niet per se bij mijn andere zwangerschappen ook resus negatief geweest te zijn! wanneerjedus meerdere zwangerschappen achter elkaar resus negatief bent heeft het wel meerdere gevolgen want het is wel iets wat iedere x erger word! een vriendin van mij is na 2 zwangerschappen met resus met heeeel veel complicaties tijdens de zwangerschap sterk afgeraden voor een 3e kindje te "gaan"! volgens mijn vk hoef ik me nu geen zorgen te maken maar dat deed ik wel! en daar werd ik alleen maar zieker van! mij is verteld dat je die spuiten dan krijg om zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte te voorkomen! ben stiekem wel heel blij dat er nog iemand hier is met resus negatief want ik kon bijniemand me ei kwijt ermee en ik kijk echt uit naar de 27 weken bloedtest! hoever ben jij nu???

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden