anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 7 reacties

 

Hoi,
Ik ben Kim en ik ben net nieuw op dit forum. 
Deze week ben ik acht weken zwanger en heb al mijn eerste echo gehad deze week! 

Ik heb een vraagje aan jullie hoe gaan jullie om met vrienden, familie en kennissen die roken? 
De meeste vrienden weten niet dat ik zwanger ben.. dus ik vind het lastig om dan maar vrijwillig in de rook te gaan zitten. 
Groetjes, Kim

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Roken is en blijft een lastig onderwerp! Waar iedereen zijn eige mening over heeft! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat jij dat niet van die vriend mag vragen in zijn eigen huis en anders is het idd beter om weg te blijven! Zolang mensen zelf geen kinderen hebben begrijpen ze zelf ook niet dat roken in de buurt van een zwangere of een baby slecht is! Als jij er echt mee zit moet je die ruimtes vermijden en wanneer je ze bij jou thuis uitnodigt en je zegt dat ze buiten moeten roken weet dan wel dat dat vragen opleverd!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mijn vriend rookt sinds we zwanger wilden worden buiten. Ik ben wel op plekken geweest waar wel gerookt werd. Denk dat als je het niet structureel doet dat het best even kan.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Je hebt gelijk Sacha ik vind ook dat ik hem dat niet mag verbieden. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Ik had alleen gehoopt dat hij het zou begrijpen. Ze weten al dat ze niet bij mij thuis mogen roken dus dat zal niet zo lastig zijn. Bedankt voor de reacties :) 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi Kim, ik zat in datzelfde pakket. Ik rook niet, heb het nooit gedaan en wil het ook niet... Toen ik zwanger was heb ik ook alle rokers botweg vermeden. Als ze er een probleem mee hebben dan kunnen ze NIET roken in mijn buurt, en als ze dat wel doen, dan zijn het geen echte vrienden hoor... Ook nu Remco geboren is vermijd ik alle rook situaties, vrienden enz... geloof maar dat je er zat nieuwe (ECHTE) vrienden voor in de plaats krijgt zodra de kleine er is... Je moet aan jou gezondheid en die van je kleintje denken...  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi hoi    Ik heb altijd gezegd dat ik geen mensen ga verbieden om in hun eigen huis te roken en dus ook niet als ik met mijn dochter kom. Ik weet dat het niet goed is maar ik kan en mag dit niet van iemand anders verlangen.  Ook heb ik me er nooit zo heel erg druk om gemaakt ook omdat toen ik klein was mijn ouders ook rookte waar wij bij waren toen werd daar ook nog niet zo op gehamerd dat het zo slecht was voor kinderen dat weet ik wel, maar ik ben ook groot geworden en ben eigenlijk nooit ziek. Bij ons in huis mag overigs niet gerookt worden en eigenlijk is het alleen bij mijn moeder en stiefvader waar in huis gerookt wordt en daar komen we ook niet dagelijks of wekelijks, hooguit 1 a 2 x per maand.    Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Tsja.... iedereen weet dat roken slecht is, roken gebeurt steeds meer buiten de deur. Zelf rook ik niet in de auto bijvoorbeeld, en ook niet binnen, ga wel naar buiten. Zeker nu ega zwanger is!!!! Maar ja, ik zal eigenlijk wel moeten stoppen.....   Binnen niet roken is goed voor de lucht, en alles wordt ook niet zo vies.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik rook zelf niet, maar mijn vrienden waar ik vaak mee afspreek wel. Ik heb daar nooit problemen mee gehad, maar nu eigenlijk wel.  Vanavond heb ik aan een vriend gevraagd of hij er rekening mee wilde houden, maar hij zei botweg dat hij wel een raampje open wilde zetten... maar dat hij in zijn huis gewoon wilde roken. Daar heb ik natuurlijk niet zoveel aan.  Dan maar bij mij thuis uitnodigen ;)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden