anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 3 reacties

 

Ik heb me vandaag aangemeld op het forum, dit omdat ik vorige week gestopt ben met de nuvaring.
Het is nu mijn 6e dag in mijn cyclus, en ik vind het toch allemaal wel heel spannend.
Merk dat ik er toch veel mee bezig ben.

Vind het ook heel lastig om het niet met mijn omgeving te kunnen delen.
Er zijn een paar vriendinnen die ik op de hoogte heb gesteld, maar juist nu zou ik het zo graag met iedereen delen. Aan de ander kant is dat natuurlijk ook niet leuk, dit omdat als het lukt, dat je dan wel de verassende gezichten wil zijn. Ik weet dat mijn moeder/schoonouders het geweldig zouden vinden.

Waar ik nou wel nieuwsgierig naar ben is,  dat ik heb gehoord dat als je vanaf de 6e dag om de dag gemeenschap heb dat je dan de meeste kans heb? Wat is jullie ervaring hierin?

En ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die deze tijd gestopt zijn met de pil/nuvaring. 
Lijkt me leuk om dan wat ervaringen uit te wisselen!Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

haaj linda,   hoe  is het bij jou? ik ben begin februari gestopt met de pil.. zit dus ongeveer in dezelfde tijd als jij.. ik merk ook dat ik er heel veel mee bezig ben al weet ik dat dat niet altijd goed is.. ik heb een app op mijn telefoon die heet my days.. je kunt hierin je mestruatie bijhouden.. de app geeft aan wanneer je vruchtbare dagen zijn en wanneer je je mestruatie weer kunt verwachten.. je kunt er ok in aangeven wanneer je sex hebt gehad en kunt notities bijvoegen..  natuurlijk is iedere vrouw uniek dus kan natuurlijk nooit met zekerheid zeggen dat de app de goede dagen aangeeft maar goed.. liefs, loes  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Via deze site hadden we uitgerekend wanneer de ''vruchtbare dagen'' zijn. Een dag van te voren, in het midden en tegen het eind nog een keer, elke keer met een dag ertussen. Nu is het voor ons afwachten.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Linda, Wat leuk dat jullie aan het proberen zijn zwanger te worden. Alvast heel veel succes en ook plezier met deze grote stap. Om antwoord te geven op je vraag: Over het algemeen is het zo dat je eisprong 14 dagen voor het begin van de menstruatie is. Alleen het probleem is dat je het begin van je menstruatie nooit zeker kan weten. Dus, als je een cyclus van 28 dagen hebt is de eisprong 14 dagen na de eerste dag van de mesntruatie. Je kan dus het beste gemeenschap hebben 10 tot 18 dagen na de eester dag van je menstruatie (dag 10-18 van je cyclus). Nu hoorde ik pas van een onderzoek dat zegt dat je de hele cyclus door het beste minimaal 2 keer per week gemeenschap kan hebben, omdat de eisprong toch nog wel kan verschillen per cyclus en het zaad van de man over het algemeen een aantal dagen blijft leven. Elke dag gemeenschap is daarentegen ook weer niet zo goed, omdat de man dan niet genoeg tijd heeft om nieuwe zaadcellen te produceren (ze raken gewoon op). Dus, het beste is om de 2 a 3 dagen. En als je er iets leuks van maakt en er niet een verplicht nummertje van maakt, kan je ook nog eens heel erg genieten van die tijd Succes. Groetjes Saartje.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden