anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 9 reacties

 

hoi mama's2B

 

In theorie klinkt het zo simpel, je mag gewoon doorbewegen, niet te intensief opbouwen en sporten vermijden waarbij je kunt vallen of iets in je buik krijgt.

 

Maar hoe gaat het bij jullie in de praktijk? Sportten jullie voor de zwangerschap en hoe gaat dat nu? Hoeveel weken ben je? 

 

Ik ben zelf geen fanatieke sporter, maar houd wel van een beetje bewegen. Een fietstochtje per week en af en toe uurtje baantjes trekken. 

Fietste ik drie weken geleden 70 km zonder teveel moeite (achteraf gezien was ik toen waarschijnlijk twee tot vier dagen zwanger) Een week geleden koste het me de grootste moeite 40 km te fietsen. En een uurtje zwemmen was ook waardeloos. 

Maar ik blijf wel doorgaan. Zolang het me niet gevaarlijk veel energie kost natuurlijk. Ik ben wel wat banger om te vallen en op hobbelige wegen hoop ik dat m'n kindje in een goede schokdempende omgeving zit. 

 

Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 9 van totaal 9 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hey dames, Vandaag ben ik 22 weken zwanger en het gaat me nog redelijk goed af. Zelf doe ik aan Zumba en mijn laatste les is 4 April. Hierna ga ik zwangerschapsgymnastiek doen, 8 weken/lessen en die start aansluitend op de Zumba lessen dus dat is perfect! Bij die vrouw van de Zumba betaal je normaal 80 euro voor 20 lessen, 1 les per week, en ze vond het goed dat ik maar de helft wilde afnemen. Ik vind het dan ook belachelijk als dit niet kan, ongeacht of je een contract hebt of niet. Tot wanneer je kunt blijven hardlopen weet ik niet, maar dat kun je aan je VK navragen. Succes allemaal! Groetjes!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik voetbal 4 keer per week en loop 1 x per week hard. 14 april ga ik de 10 km loop doen bij de marathon. Ik ben nu 6 weken zwanger. Zoals ik me nu voel kan ik die 10 km gewoon lopen. Maar ik weet natuurlijk niet hoe ik me over een maand voel. Tot wanneer kan je blijven hardlopen?

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hi Ladies, Zelf ben ik een fanatieke sporter die vooral bezig is met bodypump en kettlebell work-outs. Daar heb ik ook mijn sportschool op uitgezocht (il fiore maastricht) waarna ik normaal kan relaxen van sauna na het sporten.. En sporte normaal 4 tot 5 keer per week. Het probleem nu is dat mijn VK heeft gezegt ff rustig aan te doen met de gewichten aangezien mijn bloeddruk soms omhoog schiet en met gewichten gooien heb je hier sneller kans op (zwangerschapsvergifteging komt snel voor in mijn familie). Ik heb dit aangegeven aan mijn sportschool dat ik momenteel even het contract wil stopzetten om na mijn zwangerschap weer te beginnen, waarbij de stopmaanden aan mijn contract worden toegevoegd. Weetje: loopband heb ik thuis en fiets staat in het hok dus beweging krijg ik wel. Helaas wil mijn sportschool absoluut niet meewerken aangezien het contract een stoptijd tijdens een zwangerschap maar max 2 maanden mag bevatten ... weet niet hoe ze dit zelf voor zich zien.. hoogzwanger nog sporten tot 4 weken voor bevaldatum  en 3 / 4 weken na de bevalling meteen weer gaan sporten. Ze willen dit alleen doen als ze hierover een brief krijgen van mijn dokter waarin staat dat ik absoluut niet in staat ben om deze komende maanden te gaan sporten. Doordat mijn bloeddruk niet zo verhoogd is dat het echt bedreigend begint te worden, wil mijn dokter dit briefje nu nog niet schrijven. Ondertussen betaal ik wel mijn lidmaatschapsgeld (schrik niet: 65 euro p.m.) om te sporten wat ik ook thuis kan doen. Zowiezo heb ik al besloten om na dit contract niet meer bij hun te gaan sporten omdat de manier waarop ze mensen omgaan gewoon niet vind kunnen.. daar betaal je tenslotte ook lidmaatschap voor. Weet niet of iemand dit zelf ook gemaakt heeft? Sorry voor dit lange verhaal.. maar het is gewoon zo frustrerend. Tevens wil ik tijdens de zwangerschap wel gaan zwemmen, lijkt me heerlijk

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo dames,   hier was ik dus al naar op zoek. Een forum over sporten. Ik ben nu 6 weken en 3 dagen zwanger en doe 1x per week aan Zumba. Vorige week was er geen les, maar de 2x ervoor (toen wist ik nog niet dat ik zwanger ben) wel en achteraf gezien snap ik wel waarom ik halverwege de les al helemaal op was. Tenminste, ik denk dat het toen al daaraan lag. Zoiezo een dag van 9,5 uur werken achter de rug en dan s'avonds nog sporten. Normaal trek ik dit prima, maar die keren dus niet! En van de week heb ik extra rustig aan gedaan, omdat ik het nu weet maar ook omdat we veel moeten springen en dat doet zeer aan mijn borsten haha! Ik wil wel zo lang mogelijk doorgaan, alleen wel half met de rem erop. Dat heb ik van de week dus al gedaan. Ik denk niet dat zoiets tussen de oren kan zitten, maar wat vinden/denken jullie? Je lichaam zegt toch echt: "genoeg nu!" Haha! En zijn er vrouwen die ervaring hebben met sporten tijdens de zwangerschap? Hoelang mag je doorgaan met sporten? Hoe ervaren jullie het sporten in jullie 1e trimester van jullie zwangerschap?   Groetjes!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo,   Ik ben nu bijna 5 weken zwanger en sporte altijd wel 3 a 4 dagen in de week.. Cardio en af en toe wat krachttrainingen. Ik vraag me af of het wel goed is als ik dit nu al door blijf doen of dat het misschien wat verstandiger is om eventjes ermee te wachten?   Liefs

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoihoi,   Zo herkenbaar!! Ben zelf 7weken zwanger en het enige dat ik doe is slapen. Ben doodmoe haha.. Voorheen trainde ik 4x per week, kickboksen. Vind ik nu veelstegevaarlijk om te doen..1trap in me buik en het einde verhaal. Ik hoop dat ik binnenkort weer wat energie krijg, dan ga ik gewoon zwemmen of fitnessen. Maar moe is moe hoor, baby first... sporten kan na die 9maanden ook wel weer :)   Succes meiden!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Volgens mij moet je hart harder werken omdat er meer bloed aangemaakt wordt ofzo. Ik merkte vandaag ( 9 weken zwanger ) dat ik niet gelijk kon praten toen ik twee trappen opgelopen was terwijl ik normaal fanatiek squash. Luister naar je lichaam.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hai! Ik ben nu 24 weken zwanger, voordat ik zwanger was sportte ik altijd wel 1 of 2x per week (cardio/fitness). Ook fiets ik iedere dag naar mijn werk. Nu lukt het sporten niet echt, ben nog steeds zo moe! Herkent iemand dit? Iedereen zegt maar dat je je beter moet gaan voelen in het tweede trimester, maar er gebeurt maar weinig, hahaha! Wel fiets ik nog steeds iedere dag naar mijn werk (20 min heen en 20 terug) en vanaf volgende week 1x per week zwangerschapsgym. Ik wíl wel sporten, maar kan het dus vaak niet opbrengen, terwijl ik wel van sporten hou! Ik heb van die slappe spieren, gewoon! En snel verzuring. En als ik vroeger een paar weken niet sportte, dan kon ik gewoon weer beginnen zonder ergens last van te hebben, maar nu gaat mijn conditie en spierkracht echt met sprongen achteruit! Herkenbaar?    

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi hoi    Ik sport ook niet intensief of eigenlijk helemaal niet, wel fiets ik veel omdat wij geen auto hebben. Fietsen kan tot het eind van de zwangerschap. Ook zwemmen kan ook tot het eind er is zelfs zwangerschaps zwemmen. Je moet alleen wel naar je eigen lichaam luisteren, met 4 dagen zwangerschap ben je meestal nog niet zo vermoeid, dat komt meestal vanaf een week of 4 in deze periode zul je misschien minder ver/hard kunnen fietsen of zwemmen. Rond de 14 weken is de ergste vermoeidheid over en kunnen je misschien wel weer je tempo halen die je gewend was. Zo na de 25/30 weken gaat je tempo ook achteruit. Ondanks ik bijna dagelijks nog fiets kan ik echt mijn tempo niet halen wat ik normaal zou kunnen.    Je kindje zit in vruchtwater en kan dus heel veel hebben daar hoef je je geen zorgen over te maken daar kan niet zoveel mee gebeuren.    Groetjes Marina

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden