anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 7 reacties

 

 Vrijdagnacht om 01.42 uur is ons zoontje Stijn geboren!
 

Donderdagavond om 19uur begonnen de weeen, maar deze kwamen om de 8 minuten. Rond half twaalf begonnen de weeen zich iets sneller op te volgen, zo rond de 6 minuten. Om twaalf uur kwamen de weeen opeens om de 3 minuten. Mijn vriend heeft toen de verloskundige gebeld. Zij was om half een bij ons thuis en toen had ik drie centimeter ontsluiting. De verloskundige zei dat ze de stagiaire ging ophalen en dan zou terugkomen om te kijken hoe ver ik dan was. Toen de verloskundige weg was braken mijn vliezen. Mijn vriend heeft haar weer opgebeld om door te geven dat de vliezen waren gebroken. Ondertussen werden de weeen steeds heftiger. Toen de vk weer bij ons was aangekomen zei ze: "Nou we gaan eens inpakken om naar het ziekenhuis te gaan en dan voelen we daar wel hoeveel ontsluiting je ondertussen hebt." Nou ze had de zin net uitgesproken en ik kreeg weer een wee en het hoofdje was al zichtbaar! Haar gezicht vertrok meteen en ze zei: "het wordt een thuisbevalling!".
Toen ontstond een grote chaos (voor mijn gevoel dan..) : er was namelijk niets in orde voor een thuisbevalling... De stagiaire rende heen en weer naar de auto voor de benodigde spullen en de verloskundige was mij aant instrueren om de weeen weg te puffen...mijn vriend was ondertussen de maxi cosi en ziekenhuistas in de auto aant zetten, zich niet bewust van de situatie die was ontstaan... (we zouden tenslotte naar het ziekenhuis gaan!) De stagiaire riep hem om meteen te komen en de camera mee te nemen. Uiteindelijk mocht ik, na wat voor mij voelde als een eeuwigheid, persen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd! Drie weeen later lag de kleine op mijn buik! Hij is geboren 25 minuten nadat mijn vliezen waren gebroken, de bevalling heeft nog geen twee uur geduurd! Stijn weegt 3800 gram en is 50 cm lang. Ik kreeg 4 hechtingen in mijn schaamlippen, dit was voor mijn gevoel pijnlijker dan de hele bevalling bij elkaar...

Doordat alles zo snel is gegaan heb ik toch even nodig gehad om het allemaal te plaatsen... ik miste natuurlijk ook wat stukjes van de film. Nu 2,5 dag later gaat alles helemaal prima met ons. Papa is van de schrik bekomen, haha het zweet stond op zijn voorhoofd! Met de kleine gaat alles super, hij drinkt goed (ik geef borstvoeding) en is heel erg lief! We zijn helemaal verliefd op hem!

Volgens de verloskundige ben ik een natuurtalent en was dit wel een hele uitzonderlijke bevalling! Wanneer ik een tweede kindje krijg zij ze dat ik bij de eerste kramp al moet bellen anders zou ze te laat zijn :) Ik ben heel erg blij dat de bevalling zo soepel is verlopen en alles goed is met de kleine!

Ik houd jullie op de hoogte!

 


 

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dank jullie wel voor de felicitaties! @ Mamalin: ik heb inderdaad nog een paar dagen af en toe last gehad van naweeen, maar na drie dagen was mijn baarmoeder weer helemaal gezakt. Wij zijn inderdaad volop aan het genieten van de kleine en daarom ben ik ook iets minder op het forum. Binnenkort ga ik mij aanmelden bij het forum voor ouders!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Gefeliciteerd !!! heftig zeg hahaha mar gelukkig hij is er geniet ervan !!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

zo zeg, wat een snelle bevalling!! Heb je ook veel naweeën gehad nu? Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar! Lekker genieten nu!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Gefeliciteerd Judith!! Wat een hevige, snelle bevalling! Nu lekker bijkomen samen! Wat een rijkdom he, je eigen kindje! Wat grappig dat onze kindjes op dezelfde dag zijn geboren!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Van Harte gefeliciteerd!!!!!!  geniet er lekker van! en wie weet tot snel op forumvoorouders.nl :)!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

van harte en lekker geniet... wat gaaf dat het toch een thuisbevalling is geworden... teminsten dat had ik ook graag gewilde... en inderdaad tot snel op de forumvoorouders??

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Judith, Wat een verhaal zeg. Maar allereerst natuurlijk Van Harte Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!!! Nou zit ik alleen in de januarimama's. Vond het al zo stil geworden. Bij mij rommelt het wel maar het zet niet door. Ik had vanacht 1 cm ontsluiting. Geniet van jullie mannetje en rust lekker uit!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden