anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 2 reacties

 

Hi dames,

Wie heeft er een vlokkentest of een vruchtwaterpunctie laten doen? Ik ben nu zwanger van de tweede. Met ons eerste kindje hebben we de afgelopen jaren in een medisch traject gezeten, dus we weten hoe het is om een zorgenkindje te hebben. Gelukkig is nummer 1 nu een gezonde kleuter en zijn we toe aan een 2e. We willen wel zeker weten dat de 2e geen aangeboren afwijkingen heeft. Dat was bij de 1e overigens ook niet het geval, maar omdat ik nu ouder dan 36 ben, is ons wel aangeraden om aanvullende onderzoeken te doen. Ik vind het alleen doodeng dat ze met een naald mijn buik in gaan en in de buurt van de baby komen.

Wie is er ook ouder dan 36 jaar en overweegt aanvullende onderzoeken?

Wie heeft een vlokkentest of vruchtwaterpunctie ondergaan? Valt het onderzoek mee? Graag hoor ik van ervaringsdeskundigen :-)

Bedankt!

x

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik zelf ben nu 37 en heb daar ook wel over nagedacht maar aangezien ze bij 14 weken een bloedtest doen en metingen via echo kunnen ze daaruit aan opmaken of het goed is ja of nee en zijn die andere testen niet meer nodig. Mocht het wel nodig zijn dan raden ze je het wel aan als bv de bloedtest niet helemaal duidelijk is of iets dergelijks. Als bij ons alles met echo en bloedtest in orde is ga ik die andere testen niet doen.  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Ik ben wat je zegt ervaringsdeskundige... Heb vorig jaar een vruchtwaterpunctie gehad, en kan je zeggen dat het op het moment zelf niet snel genoeg kan gaan.Maar achteraf bleek het toch wel mee te vallen.Ik voelde de naald heel goed mn baarmoederwand binnen dringen.Als het door je buikwand gaat valt het op zich wel mee.Stil liggen als ze de buisjes water vullen en alleen maar bewegen met je tenen. Na de punctie je een paar dagen gedeist houden omdat er toch een gaatje in je buik dus ook in je vlies zit en dit moet helen. Natuurlijk is iedereen haar pijngrens anders, heb een kennis die me zei dat het een ingreep van niks is. En ik denk daar weer anders over. Komt goed....groetjes Shelle

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden