anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 27 reacties

 

Hallo allemaal,

Ik vroeg me af hoe het zit bij jullie gewichtstoename. Ik kwam er namelijk achter bij het bezoek aan de verloskundige dat ik nog geen kilo was aangekomen (17 weken zwanger) en vroeg me af wanneer ik dat wel kan verwachten. Gekke is dat ik wel groei in mijn buik en borsten maar blijkbaar niet aankom, heb het idee dat mijn benen juist slanker zijn geworden. Nu had ik geen ondergewicht (BMI 20) dus ik verwacht niet dat het snel een probleem is maar ik wil wel eens weten hoe het bij jullie loopt. Ook eet ik inmiddels weer gewoon (eindelijk niet meer misselijk hoera!).

Groetjes Paula

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 27 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik dacht ik zal nog even een update geven hoe het gelopen is allemaal (ben dit onderwerp ooit gestart). Ik ben uiteindelijk 14 kg aangekomen, in de laatste weken ging het hard. Na mijn bevalling heb ik een overactieve schildklier gehad, werkelijk in 3 dagen kon ik op het strand gaan liggen, helemaal niets over van het gewicht. Daarnaast heb ik 7 maanden borstvoeding gegeven... dus in die tijd heb ik echt tegen de klippen op gegeten om niet teveel af te vallen. Nu ik gestopt ben met borstvoeding ben ik wel weer wat aangekomen, maar ik kan nog steeds al mijn kleren aan van voor de bevalling. Succes allemaal met zwangerschappen!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Striae heb ik eigenlijk nog niet zeg maar nog niet want misschien kot het nog hoop het niet maar als het wel komt wat zou het eigenlijk ik loop toch nooit in een bikini hahaha

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dat ben ik inderdaad wel van plan, dat als ik kan en mag wandelen met de kleine, lekker te gaan wandelen straks. Maar dan moet er geen sneeuw/ijzel liggen haha. Dáár ben ik weer panisch voor.. Ik hoop nu al heel erg dat wanneer ik ga bevallen het "weer rustig"is, en er geen gekke/enge dingen gebeuren dus.. Verder, tja het aankomen tijdens de zwangerschap, dat zijn voor mij echt wel een van de mindere dingen. Maar het hoort erbij. en zolang ik niet gigantisch veel eet en/of snoep gaat alles goed ;-)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Zit inmiddels op ongeveer 4,5 a 5 kilo die erbij gekomen is. Carola: ik snap dat ik me er niet te druk om moet maken, maar ik ws juist bezig om wat af te vallen, voordat ik stopte met de pil. Ik had graag wat lichter de zwangerschap in gegaan, maar helaas,dit is niet het geval. Voorlopig eet en snoep ik niet extreem, dus dat valt me eerlijk gezegt mee. Hoop hierom ook, dat ik niet te veel extra verder zal aankomen. En anders.. tja het zal er bij horen. Ik beweeg ook stukken minder dan vooeheen, daar ik al voor langere periode werkloos thuis ben, en het vinden van een baan sowieso moeilijk is nu in deze tijd, maar helemaal nu ik zwanger ben. ( al word ik tot nu toe nog niet eens uitgenodigt voor een gesprek). Wat ik me wel afvraag; je leest overal dat je aangekomen gewicht snel weer kwijt bent na de bevalling als je borstvoeding geeft. nu ga ik geen borstvoeiding geven, omdat dit niet meer kan, raak je dan je aangekomen kilos echt zo slecht kwijt?

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey ukkie, Snelle gewichtsafname als je bv geeft, komt omdat 1 voeding gelijk staat aan een sessie spinning. Dus als je, als het weer mag, gewoon lekker gaat bewegen, wandelen met je kleintje, fietsen etc. zal dat echt wel goed komen :-) Ik ben panisch voor gewichtstoename, maar met een zwangerschap kun je het niet tegenhouden. Zou zelfs slecht voor je baby zijn als je het tegen houdt. 5 kg erbij tot nu, is niet verkeerd hoor :-) Ik was in mijn kraamweek al mijn extra gewicht, en zelfs meer kwijt. 4 dagen na de bevalling woog ik 9 kg minder. Hou dit ook voor ogen, hé. Het extra gewicht van de baby, vruchtwater etc. gaat er gelijk weer vanaf. Je gaat geen borstvoeding geven, dus die zullen dan ook weer gaan slinken wat ook weer scheelt in gewicht :-)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

het kan helpen sneller af te vallen maar er zijn ook wel gevallen dat het niet zo was bij een vriendin van mij. Bij mijn vorige zwangerschap ook geen borstvoeding gegeven ik ben na de bevallin 30 kilo aangekomen kon er niks tegen doen alles geprobeerd. Nu was ikk ook erg bang vel aan te komen maar tot nu toe nog niks ben nu 33 weken zwanger. Ik zeg eerlijk ik laat echt er niks om staan hoor als ik wel zou groeien dan wel maar nu niet. Mijn buik groeit nu echt als een tierelier hahaha wow gaat ineens zo snel maar qua kilo's niks nadda noppes.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Was nu wel benieuwd wat ik ondertussen zou wegen, met 24+4. Maar dat is 52,5 kg. Weeg nu dus een halve kg meer dan mn normale gewicht. Maar ben in de eerste 18 weken 2 kg afgevallen.. dus gaat prima zo :-) ik kan er ook niet wakker van liggen.. zelfs van de striae niet. Als ik heb gedouched smeer ik me wel in, omdat je daar een droge huid van krijgt. Maar ben niet zo fanatiek als bij mn vorige zwanger schap;-)

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ben nu 31 weken zwanger en nog steeds niks aangekomen jippie hahahaha nog even volhouden. Ik moet zeggen ik laat er niks om hoor ik eet gewoon alles en snoep ook lekker tussendoor. Niet altijd maar wanneer ik er zin in heb hahahaha. Als ik honger heb eet ik wat omdat mijn lichaam daarom vraagt en het ook nodig heeft

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hey Ukkie, Maak je niet druk hoor! In die kilo's die je aankomt zit ook je baby, vruchtwater, extra bloed, borsten. Je komt van de zwangerschap zelf gemiddeld 12 kg aan. Gisteravond woog ik 51,9 kg. Zit dus weer op mijn gewicht van voor de zwangerschap. Bij Tristan woog ik, op het laatst, 59 kg. In mijn kraamweek woog ik 50kg. Was alles dus gelijk al weer kwijt :-) Ik snoep niet, en eet gewoon wat ik normaal ook eet. Zolang je normaal eet en niet denkt dat je nu los mag gaan, komt het helemaal goed met die weegschaal :-) collega van mijn moeder kwam 40kg aan, maar haar gedachte waren: nu mag het, want ik ben zwanger.. je kindje heeft alleen niets aan 3 soesjes, 4 gebakjes en een bak chips.... En honger heb je niet voor niets, dus dan gewoon eten. Een boterham of wat ook..

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi,   Vandaag ben ik 20 weken en ben 2,5 a 3 kilo aangekomen tot dusver. Dit zit vooral rond de heupen en bij mijn borsten. Van een buik(je) is nog niks (meer dan normaal) te ontdekken. Hoop dat ik niet veel aan zal komen, want het moet er straks ook allemaal weer af.. En echt sportief ben ik niet...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden