anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 7 reacties

 

Sinds dat ik weet dat ik zwanger ben, ben ik gestopt met blowen en roken.
Mijn vriend blowt en rookt nog wel. Ik vind dat hij mij meer mag steunen en had de verwachting dat hij met me mee zou stoppen. (blowen.) Dit heeft hij me in ieder geval altijd wijs gemaakt.
Ik heb tijdens mijn zwangerschap al 3 x afspraken met hem erover gemaakt, waarin ik hem ben tegemoet gekomen. Bijv 1 joint in de 5 dagen. Hij heeft nu voor de derde keer zich niet aan de afspraak gehouden. En er de laatste keer zelfs over gelogen. Hij is van mening dat ik al blij mag zijn dat hij niet meer zoveel blowt als eerst. Als hij mijn verdriet ziet, zegt hij het niet meer te doen. Maar daar geloof ik niet meer in, aangezien ik de woorden al eerder heb gehoord. Als de baby er is stopt hij wel zegt hij, voor de baby zou hij wel kunnen stoppen, maar niet voor mij om mij kortweg te steunen. Hij denkt dat ik jaloers ben dat hij wel kan blowen en ik niet.

Ik vind het tijd om volwassen te worden en dat het een keer afgelopen is met het geblow in mijn leven.
Wat vinden jullie hiervan?

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij waren al gestopt met binnen roken voor dt ik zwanger werd! Tis n heeeeel stuk frisser zou er ook nu niet aan moeten denken dat hier alles naar de rook stonk! Beetje nesteldrang ook denk ik! Maar mijn vriend maakt er helemaal geen probleem vN om buiten te staan t is gewoon een gewoonte die je aan moet leren en het word nu toch beter weer! Jammer dat je briend zo vervelend doet. Het gAg ook om de gezondheid van zijn kindje! En volgend mij heeft marina gelijk met dat blowen en het consultatie bureau.. Ik hoop dat hij je een beetje meer gaat steunen en gewoon stopt! Maar buiten is al n grote stap!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij waren al gestopt met binnen roken voor dt ik zwanger werd! Tis n heeeeel stuk frisser zou er ook nu niet aan moeten denken dat hier alles naar de rook stonk! Beetje nesteldrang ook denk ik! Maar mijn vriend maakt er helemaal geen probleem vN om buiten te staan t is gewoon een gewoonte die je aan moet leren en het word nu toch beter weer! Jammer dat je briend zo vervelend doet. Het gAg ook om de gezondheid van zijn kindje! En volgend mij heeft marina gelijk met dat blowen en het consultatie bureau.. Ik hoop dat hij je een beetje meer gaat steunen en gewoon stopt! Maar buiten is al n grote stap!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

knap van je dat je zelf gestopt bent! Ik vind dat je helemaal gelijk hebt en dat het nu hoog tijd is om volwassen te worden en te stoppen met blowen.. Jullie hebben gekozen voor dit kindje, dus moeten voor een veilige omgeving zorgen, dus ook je vriend! Succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

allereerst moet ik wel zeggen dat ik het knap vind dat jijzelf gestopt bent met roken en blowen! ik weet gelukkig zelf nietwat het is om te moeten stoppen maar hoor vaak dat het heel moeilijk is! ik kan me heel goed in jou verplaatsen dat jehet moeilijk vind dat je vriend wel door gaat maar vraag je eens af hoe het voor hem is!! er gaat veel voor jullie veranderen niet alleen voor jou maar ook voor hem.....stel je eens voor: -jij veranderd (hormonen) -je lichaam veranderd -jullie leven veranderd -normaal blow je vroljk met hem mee en dat doe je al niet meer -en dan wil je ook nog eens dat hij stopt!!!!! een man ken niet tegen veranderingen en opeens gaan al deze 5 punten veranderen!!!! ik wil niet zeggen dat ik begrijp dat hij blowt want ik begrijp namelijk niet dat je eerst zwanger moet zijn voordat je zelf kan stoppen of van je vriend kan vragen dat hij moet stoppen!!! ik begrijp best dat jij het allemaal anders wil en ik lees ook nergens hoelang je zwanger ben dus weet ook niet in wat voor tijdsbestek dit is..... de enige tip die ik kan geven is maak er niet jou probleem van maar laat het zijn probleem zijn!!!! negeer het niet maar maak ook geen ruzie iedere keer als hij geblowt heeft maar negeer hem gewoon volledig daar ken geen ene man tegen dus die van jou ook niet!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ben nu 14 weken zwanger. Het is niet zo geweest dat ik normaal vrolijk mee blowde. Ik probeer namelijk al ongeveer 2 jaar te stoppen, soms 2 maanden volgehouden en dan werd het toch weer te lastig, omdat me vriend geen rekening met me wilde houden en voor me neus nog ging staan blowen in huis. Dus gesprekken en ruzies genoeg gevoerd hierover in de loop der jaren. Ik had de hoop om ooit te stoppen met blowen opgegeven, omdat het iedere keer mislukte en ik voor hem koos. Op dit moment is mijn vertrouwen gewoon echt weg. Altijd heeft hij me laten denken dat hij met me mee zou stoppen als ik zwanger ben. (Hij zou dan zelfs stoppen met roken.)  Het enige wat ik van hem vraag is te stoppen met blowen en als we daar afspraken over maken die na te komen. Wat hij dus niet doet. Hij zegt letterlijk: Ik mag niks meer! Terwijl hij nog alles kan doen... (carnaval vieren)  en  drinken, lekker een rood stuk biefstuk eten terwijl ik een visje pak etc etc etc..... Wie mag er op het moment niks meer? Wie heeft er behoefte aan steun? Maar ik steun hem door iedere keer maar te laten met dat geblow en hem tegemoet te komen in de afspraken erover. Waarom belooft hij me dingen en komt ze niet na? Hoe moet ik dan geloven dat hij dalijk wel stopt als ons kind er is? Het laatste wat ik wil is een stoned persoon bij mijn kind. Ik ben bang dat onze relatie hieraan kapot gaat.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi hoi  Mannen houden daar geen rekening mee, wat je wel kan zeggen is dat hij lekker buiten mag gaan staan om te roken dat zou hij toch ook moeten als het kindje geboren is, mijn zusje zei laatst iets wat mij persoonlijk wel aansprak. Een nietroker kun je moeilijk na buiten sturen als iemand zit te roken maar een roker kan wel 5 min naar buiten om een sigaretje te roken. Daarnaast blowen stinkt verschrikkelijk. En persoonlijk vindt ik het ook niet zo'n goed voorbeeld voor jullie toekomstige kindje.  Ik heb toen ik zwanger raakte gelijk gezegd in huis wordt niet meer gerookt en gebeurt dus ook niet. We hadden al een dochter van 3 jaar en 1ste 1,5 jaar rookte we idd buiten of garage maar op een gegeven moment wilde mijn dochter altijd mee en stond ze dus ook in de rook dus hebben we weer besloten om in huis te gaan roken, nu doen we dus alweer ruim 3 maanden buiten of in de garage roken en nu wil ik dit ook volhouden zelf als dit guppie straks constand achter ons aan hobbelt. daarbij wil ik ook benadrukken dat consultatiebureau's (waar je na de bevalling om de zoveel tijd je kindje moet laten controleren) het niet heel grappig vinden als jullie blowen (mocht jij ook weer beginnen) bij jullie kindje. De kans is dan groot dat je op een gegeven moment de kinderbescherming voor de deur hebt staan. Dus ik hoop voor je dat hij veranderd en stopt of op zijn minst buiten gaat staan.  Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik kan er niet veel over zeggen... zelf nooit geblowd of gerookt... ook nooit behoefde gehad om het te proberen... vind het wel heel goed van je dat je zelf ben gestopt... er zijn zat mensen die nog door gaan... zie het vaak zat... mensen die roken als ze zwanger zijn of later met de kinderwagen lopen en in de hand een sigarte... ik vind het zelf niks... maar goed... kan niet voor ander bepalen wat ze doen... en zo kan jij ook niet bepalen wat je vriend wel of niet doet... al kan je wel aan geven wat jij graag zou willen... en waarom... ik weet niet hoe die gespreken tot nu toen zijn gegaan... maar misschien moet je het er een keer over hebben hoe het voor jouw voeld en dat jij bijvoorbeeld heel blij ben dat je gestopt ben voor de gezond heid van jullie kind maar ook voor je eigen gezondheid en zo... gewoon een open gesprek... misschien dat het net is wat hij nodig heeft om de kwarte te laten vallen... moet wel zeggen dat ik vaker heb gehoord dat mannen het moeilijker vinden om met roken te stopen tijden zwangerschap maar als de klein er is... dat het dan wel lukt...  dan is het wat weerkelijker voor ze of zo... heel veel succes... het belangrijks voor jouw is om te genieten van je zwangershcap... dus ik zou zegen probeer deze onderwerp een beetje te laten gaan... al is dat waarschijnelijk niet echt makelijke...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden