anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 3 reacties

 
Hallo moeders, Ik heb in mijn zwangerschap het syndroom van PUPPP gehad. En ik kan je vertellen; het is een hel! Niemand wist wat het was, maar ik werd gek van de jeuk en in walgde als ik mezelf in de spiegel zag...allemaal rode bulten. Op aandringen van ons heeft het ziekenhuis besloten om de bevalling met 38 weken in te lijden. Wat een opluchting!! Maar helaas kwam de uitslag een beetje terug...achteraf blijkt dat dat kwam omdat ik bv gaf. Nu ben ik daarmee gestopt en alles is verdwenen. Voor de vrouwen die ook verschrikkelijke jeuk hebben; kijk eens of het geen PUPPP is...op internet is er genoeg te vinden. Ik twijfel erg of ik nog een tweede wil...puur omdat ik bang ben dat ik het weer krijg...

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Met mijn eerste zwangerschap nergens last van met de tweede  continu jeuk jeuk jeuk overal en ook overal wat een hel was dat. Naderhand nog lang last van gehad maar nu gelukkig niet meer. Ik kreeg daar op een gegeven moment medicijnen voor tegen die jeuk die hielpen eventjes maar het is uiteindelijk toch opgehouden

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hallo allemaal, Ook ik heb last van puppp sinds m'n 37e zwangerschapsweek. Met 38w5d ben ik ingeleid omdat ik niet meer sliep van de jeuk, was oververmoeid! De gynaecoloog had het in het echt nog nooit zo erg gezien als bij mij. Met het vooruitzicht dat de jeuk na de bevalling weg zou zijn stond ik echt te springen om te mogen bevallen! Helaas.. Ik hoorde niet bij de groep waarbij de puppp weg ging na de bevalling. Mijn zoontje is inmiddels een maand oud en sinds vandaag zit ik aan de prednison in combi met hormoonzalf en antihistaminicum pillen. Alles behalve de prednison had ik al gehad maar alles apart werkte niet voldoende vandaar nu de combinatie. Het meest frustrerende is toch wel dat de uitslag vorige week bijna helemaal weg was en het nu weer over mijn hele lichaam is opgelaaid! Heb er echt om staan huilen, zo moedeloos voelde ik me! Wat ik jullie mee wil geven als tip, vraag om de mentholzalf 'levomenthol 2% in lanettecreme'. Dit heb ik na de bevalling van de dermatoloog gehad en heeft het iets draaglijker gemaakt. De prednison lijkt wel wat te doen aangezien het voor mij nu de eerste nacht in 5 weken is dat ik me niet een ongeluk krab! Ik wil iedereen die puppp heeft heel veel sterkte wensen, het is echt afschuwelijk en vaak word je niet begrepen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

oooooooooooo meid wat erg..... ik heb ook heel erg juik gehad was hier allen voor een andere reden namelijk zwangerschapscholestasis wat gevaarlijk is voor de kleine...  bij een volgende zwangerschaap ook grote kans er ook... als je wel of geen volgende zwangerschaap volgt hoef je van daag niet te besluiten... geniet nu maar van je kleine!!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden