anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 27 reacties

 

Hallo, Ik heb 2 keer onveilige seks gehad 4 weken geleden. Daarbij had ik de pil vergeten te slikken. Ik ben nu 4 weken verder. Ik was er van verzekerd dat ik niet zwanger kon zijn, maar nu ga ik toch twijfelen. Ik ben niet ongesteld geworden en ook heb ik nu last van zwarte/bruine afscheiding. Ik ben nogal in paniek en ben een beetje bang voor een zwangerschapstest. Ook heb ik verder last van mijn onderrug en misselijkheid. Als ik zwanger ben wil ik t laten weghalen want ik ben veels te jong. Ik zou graag willen weten over mensen die t ook hebben laten weghalen.. Ik word toch wel een beetje bang en onzeker... Alvast bedankt

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 27 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Maaike15, Na dit forum te hebben gelezen wou ik toch even reageren. Van de ene kant snap ik waarom deze dames pittig reageren en van de andere kant snap ik jouw wel. Natuurlijk wil je experimenteren op jongere leeftijd, maar zoals ik kan uitmaken uit je verhaal ben je sexueel er heel vroeg bijgeweest aangezien je al een SOA hebt opgelopen op of voor je 15de (die je langer hebt gehad, aangezien je minder vruchtbaarder tot bijna onvruchtbaar bent geworden). Verder wil je echt op het hart drukken om je keuzes beter te maken in de toekomst, dus ook veilige sex. Je zou zomaar eens HIV op kunnen lopen door een experimentje. Voor de rest: Weet niet of de vader van je baby nu ook je vaste vriend is, maar als je besluit deze baby te houden, zou ik hele duidelijke afspraken maken met hem waar ook zijn en jouw ouders bij zijn. Uit ervaring weet ik, dat de meeste vaders het niet zo nauw hebben met de baby naderhand, MAAR er bestaan uitzonderingen. Mochten jullie ruzie krijgen dan wil je natuurlijk ook dat hij voor de kleine blijft zorgen, ondanks jullie bv niet meer met elkaar praten. Mocht je het weg laten halen, dan is dit ook jouw keuze. Of andere mensen dit moord vinden of niet.. het is jouw keuze. Dit laat zien dat je wel goed hebt nagedacht over het hebben van een baby met alle voor en nadelen. En dat je dit ook niet ziet als een tijdelijk iets, want tja alle baby`s zijn schattig. Adoptie is ook een keuze maar persoonlijk zou ik dit niet over mijn hart krijgen, vooral niet als je de eerste schopjes hebt gevoeld. Heel veel succes met je keuze en laat ons weten wat het is geworden.   

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

@ Maaike15... mensen geven je hier advies en soms vinden ze het daarbij ook belangrijk hun mening te geven over jouw seksleven. Ik snap dat je daar geen behoefte aan hebt, maar ik vind ook dat ze gelijk hebben. Niet zo zeer het feit dat je volgens hen "pas" 15 jaar bent en al actief bent, maar meer dat je 2 keer onveilige seks hebt gehad en dat niet eens terwijl je een vaste relatie hebt met een jongen. Maar dit is niet waar je op zit te wachten, je wilt advies over wat wij vinden dat je zou moeten doen met je eventuele zwangerschap. Ik ben tegen abortus met als reden dat ik het niet ver van moord af vind liggen. Je hebt immers een mensje in je lichaam, ongeacht de grootte/hoever je zwanger bent! Er zijn zoveel vrouwen die dolgraag zwanger willen worden en waar het maar niet bij lukt en dan een meisje die zomaar even 2 keer onveilig seks heeft gehad, zou dan wel zwanger zijn... en zij wil het niet!!! Ongelooflijk hoe oneerlijk de wereld kan zijn. Dus mijn advies... laat het niet weghalen en bekijk eventuele andere opties zoals bijvoorbeeld inderdaad adoptie. Genoeg vrouwen in Nederland die jouw kindje WEL groot willen brengen!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

+ de ziel van je kindje heeft dit leven gekozen om te leren omgaan met deze complicatie. Of jij laat het weg halen of de volgende moeder die die ziel van dat kindje draagt. Geef deze ziel een kans om te ontplooien op die manier!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Enne... toen ik 15 jaar was speelde ik echt niet meer met poppen en bleef het ook echt niet bij een kusje op de wang of mond! Kom op mensen, jullie kunnen ook overdrijven! Maar echt seks op je 15e vind ik inderdaad ook een beetje te snel, vooral als je geen vast vriendje hebt (al voor langere tijd). Ieder zo zijn eigen mening hierover.  Maaike15... ik citeer wat van je woorden...           "Ik doe t alleen met juiste personen en ik weet ook dat iets niet voor altijd bestaat, maar om er nou zo n groot issue van te maken." Wanneer weet je nou zeker dat je het doet met een "juist" persoon? Hier nog wat woorden van jou: "Alleen een leven verspillen aan carière maken besteden is niet goed. Je moet wat experimenteren als je jong bent. Je krijgt er zeker geen spijt van." Jij weet nu al dat je geen spijt krijgt van je acties? Blijkbaar wel, want je baalt nu dat je zwanger bent. Een leven verspillen aan cariere maken... sorry, maar weet je wel niet hoelang een leven kan zijn? Tijd genoeg meis! Als je straks helemaal afgestudeerd bent, kun je ook nog genoeg plezier maken, uitgaan en seks hebben zoveel je wilt.        Iemand anders citeerde: "Dat kleintje dat nu in je groeit heeft nergens om gevraagd en is gewoon het gevolg van een biologisch proces." en ik moet zeggen dat ik haar daar wel gelijk in moet geven. Ik wil je niet afzeiken he meid. Neem een beslissing die voor jezelf de juiste lijkt. Wel fijn dat de vader meegaat, al wil dat nog niets zeggen. Misschien is het nog niet tot hem doorgedrongen en kan hij straks ook zomaar ineens afhaken. Ik ben benieuwd wat je beslissing is.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Dames, Maaike heeft op 19 juni geschreven dat je "morgen de echo heeft en daarna 5 dagen bedenktijd heeft". Ze heeft haar beslissing dus uiterlijk 25 juni al gemaakt... Ik begrijp dat jullie adviezen goed bedoelt zijn, maar áls Maaike haar kindje heeft laten weghalen, kan ze nu een behoorlijk schuldgevoel krijgen en dat verdiend niemand. Haar lichaam, haar kindje, haar keuze... zelfs al is ze 15. Waar meisjes vruchtbaar zijn, worden er meisjes zwanger. Accepteren. Als je dit leest Maaike en je hebt de behoefte: wil je ons dan laten weten wat jouw keuze is geweest? Alleen als je dit zelf wilt uiteraard!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

@Sjantje Niet om het een of ander hoor ik heb dat geschreven dan ik met mijn 15de nog met poppen speelde omdat ik dat toen ook nog dee. Dus zo overdreven is dat niet. Ik was totaal niet met jongens of uberhoubt sex bezig. Pas met 18 was ik sexueel actief en had vaste verkering. Dat de jeugd nu veel sneller is weet ikook wel maar dan nog vind ik het voor zo'n meisje niet goed want zeg nou zelf ze is nog een kind. iedereen jongens en meiden denken dan volwassen te zijn met die leeftijd maar komt op zeg wij nu als volwassenen moeten onderhand wel beter weten. Ik benheel nieuwschierig wat maaike nu heeft besloten en ik hoop voor haar wat ze besloten heeft er vrede mee heeft. En in haar verdere leven eerst een paar keer nadenkt over beslissingen die ze gaat maken. Verder wens ik haar alle sterkte toe want wat haar keuze ook is ze zal het nodig hebben.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Maaike,Een kindje kan heel mooi zijn, maar je hebt daarbij, zeker op deze leeftijd, de steun van anderen nodig.Jij bent de enige die dit kan inschatten. (Samen met je moeder.)Succes met je keuze. Wat die ook zij, laat deze vanuit je eigen hart en verstand spreken. Dat is vooral het advies wat ik je kan geven. Uiteraard kan ik hele lessen gaan geven waarom wel of niet, maar ik ken jouw en je situatie niet. Jij wel.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi maaike15. Wat ik allemaal aan reacties lees, zijn ze niet echt aardig tegen je. Dat is idd niet de rede dat je op een forum bent gekomen! je wilt advies! Nu heb je vaak genoeg gehoord dat je te jong bent, bén je ook! Maar ik ben ook jong(21) en ook zwanger. Ik zeg maar zo: niet gepland maar altijd gewenst! Want het is van jou. Helemaal van jou! denk er nog over na voor je het weg laat halen, want abortus zal je hele leven achter je aan sluipen en spijt achter laten. het is nu eenmaal gebeurd en daar is niet meer aan te doen. Dus ik vind het heel onterecht dat ze je (zogenaamd) advies geven door te zeggen dat je het niet had moeten doen. Daar heb je dus niets aan. zwangerschap hoort het mooiste te zijn in je leven! Gooi dit niet zomaar weg. Ik heb nog veel meeer te vertellen dus als je het wilt weten mag je altijd contact opnemen met me! Ik help je graag hier doorheen! Nancyrensen92@live.NL liefs, nancy

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Heel erg bedankt allemaal! Ik krijg morgen mijn eerste echo, dan krijg ik 5 dagen bedenktijd .. Dus aardig spannend allemaal. Gelukkig gaat de vader netjes mee! Dat geeft me wel steun.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Maaike, Dat is inderdaad spannend! Heel fijn en stoer dat de vader mee gaat!! Succes morgen!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden