anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 2 reacties

 

Hoihoi, ik ben 28, mijn vriend 29. We leidden altijd een heel actief en sociaal leven. Altijd vrienden over de vloer, altijd buiten sporten en hangen met mensen tussen de 18 en 30 jaar oud, altijd naar feestjes en de kroeg. 2 maand geleden kwamen we erachter dat ik zwanger ben. Het was niet gepland en de acceptatie was een heel proces, maar inmiddels zijn we aan het idee gewend en hebben we er, ondanks het feit dat het nog steeds eng is, veel zin in. Wat ik mij afvraag is of veel zwangere vrouwen te maken krijgen met een verandering in hun gedrag. Zoals vermeld leidde ik een heel sociaal en actief leven. Ik heb heel veel vrienden, hou erg van een biertje of wijntje, etc. (ben uiteraard direct gestopt met roken en drinken toen ik er achter kwam) maar tegenwoordig merk ik dat ik ernorm antisociaal ben. Ik ga niet meer bij mijn vrienden langs. Als vrienden vroeger belden of ze langs konden komen riep ik "Ja, tuurlijk, ik zet het bier vast koud!!". Nu ben ik zelfs geneigd om de telefoon niet eens op te nemen omdat ik gewoon liever op de bank zit met een film. Ik zie mijn vrienden erg weinig. Feestjes en de kroeg heb ik ook niet meer zoveel zin in, en als ik wel ga ga ik het liefst zo snel mogelijk weer naar huis. Ik vind dit erg vervelend omdat ik in een paar maanden tijd echt 180 graden gedraaid ben in mijn gedrag en ik vraag mij af of dit iets tijdelijks is door de hormonen of dat dit blijvend is. En dat ik dus verander in een superburgelijk, huiselijk moedertje. Want daar ben ik eigenlijk heel bang voor. Herkennen mensen dit? Voor de rest ben ik niet echt sjagrijnig of neerslachtig ofzo, heb gewoon geen zin in andere mensen..

 

Bedankt! Groetjes, Kim

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

oh meid heel herkenbaar. Ook mijn man en ik zijn echte buitengangers lekker naar buiten met vrienden naar de kroeg feestje hier feestje daar borrel hier biertje daar. Of bij anderen langskomen of ze komen hier en het bier staat koud. Dat was hier ook allemaal zo gemakkelijk mijn zoon is 13 jaar en die red zich zelf als wij er eens niet zijn. Hij is een heel verstandig en volwassen mannetje wat dat betreft. Maar nu ben ik zwanger nu 35 weken en de kroeg en vrienden kan me momenteel ook niet echt boeien. Geen zin in visite laat mij maar lekker voor de buis hangen of met de hond weg. Als er dan vrienden langskomen voor een biertje vind ik prima hoor vooral voor mijn man dan zit ik er wel even bij maar later verdwijn ik voor de tv of naar boven omdat ik het niet trek die lange avonden en dat begrijpen ze prima ik ben wel zwanger he dat is niet niks. Als straks de kleine er is dan komt dat wel weer wel in mindere mate maar het komt wel weer er zijn mensen die zeggen nee dat wil je straks niet meer nou geloof mij maar dat is dikke onzin want je hebt altijd wel eens tijd voor jezelf nodig om lekker te ontspannen en even geen baby om je heen te hebben. het zal alleen wat minder worden maar dat is niet erg die tijd komt ook wel weer en ik spreek uit ervaring hahahahaa Als je geen burgelijk huismoedertje wilt worden zul je dat zelf moeten doen om dart ook niet te worden en af en toe lekker even aan jezelf denken kleine even naar de oppas bv moeder of schoonmoeder misschien wil 1 van je vriendinnen wel eens oppassen noem maar op. Maar we hebben allemaal wel eens tijd voor ons nodig alleen ons houd dat goed in je achterhoofd dan komt dat wel goed. Oh en dan nog als je dan straks weer eens lekker weg gaat geniet je er juist meer van omdat het minder kan

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heel herkenbaar, nu 29 en zwanger van de 2e mijn vriend is 30. 4 jaar geleden heel bewust samen gekozen voor ons 1e kindje. 6 jaar gelden een huis gekocht een jaar verbouwd en dus nu 5 jaar samenwonend. Daarvoor zaten wij in de kroeg van vrijdag uit het werk tot zondag na de voetbal. Wij zijn de 1e van onze vrienden groep die een kindje hebben gekregen. Tijdens de zwangerschap ging ik niet zo vaak meer weg in het begin was ik gewoon weg te ziek en te moe. Later zag ik mezelf echt niet in de kroeg staan met zoon buik. En tijdens de finale van het wk dacht ik dat spontaan mijn bevalling op gang kwam terwijl we in de kroeg zaten. Haha. Dat viel gelukkig wel mee. Het eerste jaar na de geboorte voelde ik mij vooral heel alleen, ik ging weer niet veel weg maar had daar wel de behoefte aan. Kon het alleen niet vanwege mijn gevoel want ik was immers moeder geworden. Ik had echt het idee dat niemand van mijn vriendinnen me begreep dus wat sta ik hier te doen. Ik werd echt een nurk! Na verloop van tijd als je je draai wat meer gevonden hebt dan komt dat gevoel wel weer terug. Nu zwanger van de 2e en helemaal geen zin om weg te gaan maar al wel weer zin om weg te gaan als straks de kleine er is. Want het blijft leuk om op stap te gaan met je vriendinnen of lekker samen. Wat ikzelf en mijn vriendinnen meer gaan doen zijn is in de middag lekker lunchen. Dochter lief mee en inmiddels ook nog een mannetje van mijn vriendin van een half jaar erbij. Ook erg leuk. Je interesses veranderen gewoon als je moeder wordt. Het betekend echt niet dat je een oude doos wordt hoor. Het heeft gewoon even de tijd nodig om een nieuwe modus te vinden. En dat heeft tijd nodig. Praat erover met je vriendinnen en je vriend. Dan weten ze iig hoe jij je eigen voelt.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden