Anoniem 8 jaar geleden 4 reacties

 

Hallo allemaal,

 

misschien dat dit forumonderwerp al eens is besproken maar ik ben hier nieuw en wil graag jullie mening/advies

22 juni had ik ongesteld moeten worden maar dit bleef uit.. uiteraard heb ik een zwangerschapstest gedaan (wel 4!!) maar deze bleven allemaal negatief.. De dokter gaf aan dat ik het nog drie weken aan moest kijken..

na drie weken nog geen menstruatie en heeft de dokter me een doorverwijzing gegeven naar het ziekenhuis om bloed af te laten geven om te kijken of ik zwanger ben.

Volgende dag kreeg ik de uitslag: zwanger! HCG 208.. volgens de dokter was ik +/-7 weken en 6 dagen

Ik heb meteen een afspraak met de verloskundige gemaakt (helaas kon deze pas 3 weken later)

zo nieuwschierig als ik ben, ben ik op internet gaan kijken en een afspraak gemaakt voor een pret echo. Deze echo heb ik vanavond gehad (weet nu een week dat ik zwanger ben dus ik dacht inmiddels 8 weken en 6 dagen)

helaas gaf de verloskundige aan niks te zien, zij zag alleen een zakje ze noemde het ' zijn huisje ' .. misschien dat ik nog te vroeg zwanger ben en zij dus nog niks kon zien .. zij dacht aan 5 weken..

Nu weet ik dus echt niet waar ik aan toe ben :( heeft iemand dit eerder meegemaakt?? en hoe is dat gegaan?? :(

ik moet nog 1,5 week wachten op een tweede echo .. :(

Graag hoor ik van jullie

 

gr.

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

Anoniem 8 jaar geleden

Als ik jou was gewoon afwachten de komende weken het is het beste om je eerste echo pas met ongeveer tien weken te doen. Dan weet je zeker of er iets is ja of nee. Zo'n vroege echo brengt alleen maar verwarring omdat er vaak niks te zien is maar een paar weken later weer wel. tuurlijk is de kans er dat je alleen een vruchtzakje hebt zonder inhoud dat heb ik ook gehad met 8 weken zwanger begon ik ineens te bloeden als of ik ongesteld was en een dag later was het eruit. Ik had een spoed echo gehad en daar zeiden ze dat het zakje leeg was en dat kon je heel duidelijk zien ik was toen ruim 8 weken zwanger. Alle dingen die erbij kwamen had de gevoelend de kwaaltjes de gevoelige borsten ik was op en top zwanger alleen van een lege zak. Dus laat die pret echo toch zitten en wacht daarmee tot je 20 weken bent heb je veel meer aan

Anoniem 8 jaar geleden

Wat zagen ze dan bij de pret echo?? Een hcg van 208 bij 7,5 week klopt niet helemaal. Deze zou dan al echt 10 tot 20 x hoger moeten zijn. Het kan dat je nog maar zo kort ben dat ze niet zoveel kunnen zien. Bij 6 weken zou je een kloppend hartje moeten zien maar dit kan ook wat later. Ook bij 5 weken kunnen ze zien of het vruchtzakje leeg of gevuld is. Je kan helaas alleen maar wachten denk ik tot je volgende echo. Of je gaat nog eens bloedprikken om te kijken of je hcg hormoon gestegen is. Deze zou dan nu echt over de 2000 moeten zijn! Zolang je niet ongesteld wordt Ben je zwanger maar je weet pas of het goed is na het zien van een kloppend hartje. Ik wens je veel sterkte en hoop toe. Bovenstaande info weet ik omdat ik 5 miskramen hebt gehad en dit mij dus verteld is door vk en gyn.

Anoniem 8 jaar geleden

bedankt voor uw reactie.   bij de pret echo zagen ze een vruchtzakje in mijn baarmoeder maar ze kon mij niet vertellen of er een vruchtzakje in zat of niet.. dus het kon nog alle kanten op gaan..  Ik dacht er gisteren ook aan om nog eens bloed af te geven maar heb ik hier nog een keer een verwijzing voor nodig? of mag ik hiervoor gewoon direct contact opnemen met de dokter? Jeetje 5 miskramen.. vreselijk om mee te maken.. hoe gaat het nu ? zwanger? of wachten jullie er nog mee?

Anoniem 8 jaar geleden

Gewoon even de vk bellen en anders de huisarts of je een brief krijgt om bloed te prikken. Nu weer zwanger en deze keer lijkt het goed te gaan. 10 weken nu maar wel dagelijks bloedverlies de ene keer wat meer als de andere keer. Maakt het allemaal wel weer er spannend. Maar het gevoel is goed. We vertrouwen er op dat het nu goed gaat.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden