anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 1 reactie

 

Hallo,

 

Wij zijn inmiddels al een paar maandjes bezig voor een tweede kindje. Voorheen heb ik ovulatietesten gebruikt maar ik ben daar mee gestopt. Te duur maar vraagt ook nogal wat van je!

Gelukkig heb ik daardoor wel inzicht gekregen in mijn ( nog onregelmatige) cyclus. Nou is het zo dat met een positieve ovulatietest je niet perse een eisprong hoeft te hebben, en al helemaal niet als je aan het ontpillen bent. Wel heb ik altijd de signalen dat er een eisprong aankomt ( zoals vruchtbaar slijm ed) maar het eitje zelf voel ik niet springen.

 

Mijn vraag is dus; betekent vruchtbaar slijm wel dat je ZEKER een eisprong krijgt?  Ik heb namelijk positieve ovulatietesten gehad, en precies erna vruchtbaar slijm, maar twijfel nog of ik dan wel een eisprong heb gehad. Dit omdat ik bij mijn zoon volledig ontpilt was en direkt zwanger was. 

Pagina 1, er is 1 reactie.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Meggy,   1 Ding weet ik zeker, en dat is dat het menselijk lichaam haar eigen koers volgt. Dus je kan dingen niet afdwingen of echt zeker weten, dat is echt moeder natuur. Maar hier een soortgelijk probleem.. Ik denk dat het waterige slijm ed wel een teken is dat er een ei aankomt, maar hoe zeker, en wanneer precies, dat weet je nooit.   Ik wil geen testen gebruiken, en ga op mn gevoel af. Ik voel vrij snel na mn menstruatie al een eisprong aankomen, en heb dan ook erg veel zin in vrijen. Na een paar dagen echt de waterige afscheiding en na 2 dagen neemt de zin in vrijen af net als de afscheiding. Dus ik ga ervanuit dat ik m dan heb gehad.   Maar ik ben er ook onzeker over, van de eerste wist ik nog niet zoveel als nu en "deden" we het ook gewoon als we zin hadden en met 3 maand was het raak. Ik heb nooit meer een pil geslikt de laatste jaren dus met ontpillen betreft kan ik je geen antwoord geven.   Nu met de 2e is het heel anders... Ik had na onze dochter alles van slag en eigenlijk 1 week per maand maar een happy gevoel, en 3 maand soort van PMS. Kwam er op een gegeven moment achter dat de progestron zo laag was en daardoor al die klachten. Heb een jaar het hormoon geslikt en nu is het 1 week opgeschoven. Dus tot de eisprong voel ik me redelijk en direct erna krijg ik al buikpijn en heel soms ook nog PMS klachten.   Kan mijn lijf dus helemaal niet peilen nu en weet niet wat te voelen. Ben ook al bijna 41, dus misschien alwel voorbodes va de overgang? Heel frusterend bah, Ga er dus vanuit elke maand dat het niks is en als ik dus niet ongesteld wordt is dat een echt cadeautje!!   Groetjes Mientjuh

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden