anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 6 reacties

 

Hallo Dames,

Ik ben 34 (en 7 maanden) en ik denk dat de alarmbellen af zijn gegaan want sinds een aantal weken weet ik het zeker, ik wil graag een kindje.

Gelukkig denkt mijn man er ook zo over en hebben we besloten (na een hoop berekeningen want, goh... wat is een kind duur!) om te gaan stoppen met de Pil.

Ik heb de pil 20 jaar geslikt. Op 18 oktober begon mijn laatste menstruatie, 23 oktober ben ik weer begonnen met de pil en 25 oktober heb ik de laatste genomen (3 in totaal dus van de nieuwe periode).

Ik gebruik een drie-fase pil, Trinordiol.

Rond het weekend van 2 november hebben we een aantal maal sex gehad en sinds maandag (04-11) voel ik mij gek!

Mijn buik voelt gespannen, beetje krampachtig en opgeblazen. Ik ben ook wat winderig en heb last van mijn onderrug (dat heb ik alleen wel vaker). Ik heb enooooorme honger en kan alles opeten wat los en vast zit.

Op basis van wat ik nu voel zou ik zeggen dat het best zo kan zijn dat het raak is.  Maar als ik objectief kijk naar mijn situatie lijkt mij dit onmogelijk.
Testen kan nu nog niet, dat kan pas eind volgende week. :-(
 

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, dit herkennen? Zo ja, was het dan raak of werd je gefopt door je eigen lijf?

Pagina 1, reactie 1 t/m 6 van totaal 6 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik denk dat je last hebt van het ontpillen. Natuurlijk is er altijd een kans dat je zwanger bent, en als je echt zekerheid wilt zou ik gewoon een test doen, maar meestal zijn het de eerste tekenen van ontpillen. Wacht het eerst ook nog rustig af totdat je gewoon ongesteld moet worden, denk dat dat het beste is. Hou je er ook niet teveel mee bezig, dat kan alleen maar teleurstelling voor je brengen als je niet zwanger blijkt te zijn.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Spookymeid. Ik heb nooit geweten dat je van het ontpillen zoveel dagen "kramp" e.d. kunt hebben. Pas volgende week vrijdag zou ik mijn menstruatie moeten hebben dus dit lijkt mij wat vroeg. Maar het ontpillen kan hier dus wel degelijk invloed op hebben? Ik wacht met testen sowieso volgende week af. Mocht ik volgend weekend niet ongesteld worden, wat natuurlijk heel goed kan vanwege het ontpillen, zal ik voor de zekerheid een test doen. Ik ben wel nieuwsgierig of hier mensen zijn die hetzelfde hebben ervaren en wél zwanger bleken te zijn?

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik denk ook zeker dat het met het ontpillen te maken heeft. Het is meestal ook nog te vroeg om zwangerschapskwaaltjes te voelen. Maar ja, wacht eerst je ongesteldheid af (niet meteen testen als je ongesteldheid een dag uit blijft want dat kan ook met het ontpillen te maken hebben dat je cyclus in de war is) maar mocht het zijn dat je bijvoorbeeld een week niet ongesteld bent, dan kun je een test doen. Is die negatief, wacht met testen en test een week, a anderhalve week later weer. Is die weer negatief en je bent nog steeds niet ongesteld kan het nog steeds aan het ontpillen liggen, maar neem dan contact op met de huisarts. Zelf heb ik deze ervaring niet, ik ben vorig jaar juni gestopt met de pil omdat ik opeens een keer niet ongesteld werd. Ik was bang dat ik zwanger was van mijn ex (daar wil je echt geen kind mee, klinkt heel hard maar geloof me!!) maar 2 keer negatieve test gehad. Volgens de dokter kon het zijn dat ik een keer niet ongesteld ben geworden door het langdurige gebruik van de pil, en dat vond ik niet gezond voor mijn lichaam. Ik heb toen besloten (zat 5 jaar aan de pil) om ermee te stoppen want ik wilde die troep niet meer in mijn lichaam. Ik heb nooit last van ontpillen gehad, en meteen goede regemaltige menstruatie. Ik heb nu een vriend en wij hebben besloten in februari voor een kleine te gaan, en de maand erop was het al raak. (dat zagen we pas die maand daarna omdat eerst het eitje en dergelijke nog moet worden ingenesteld) maar de bevruchting was op 11 maart. Hou je er niet te veel mee bezig, een teleurstelling is erger te verwerken wanneer je voor jezelf ook telkens denkt: Zal het nu!?!?!? Denk gewoon: Het kan nu, maar het kan ook niet zo zijn, en probeer er elke maand positief in te gaan. En nog iets, je bent echt nog niet te oud hoor!!!! Gemiddelde leeftijd is 29 a 30 jaar in Nederland om kinderen te krijgen dus dat scheelt maar dikke 4 jaar met jou.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik ben redelijk nuchter nog hoor. Het is alleen dat ik allemaal dingen voel die ik normaal niet heb. Maar dat kan natuurlijk heel goed het ontpillen zijn maar daar heb ik ook geen ervaring mee. :-) We zullen wel zien hoe het de komende maanden verloopt. Toch is het wel allemaal spannend...

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Absoluut! Een besluit om een kindje te nemen is zeker spannend. Heel veel succes en geluk ermee! :)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ontpillen heb ik ook nooit gehad jaren en jaren aan de pil gezeten vorig jaar gestopt en was direct zwanger. Das puur mazzel natuurlijk dat heeft lang niet iedereen dat gebeurd zelden maar het gebeurd. Even afwachten en gewoon lekker je leven leiden zoals voorheen en er niet te veel aan denken. Vrouwen kunnen zwangerschapskwaaltjes hunzelf ook aandenken en helemaal in de war raken daardoor omdat de test dan negatief is maar hun gevoel zegt van wel. Terwijl kwaaltjes nooit meteen opreden pas na een week of 6 zwangerschap of helemaal niet zoals bij mij

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden