anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 2 reacties

 

Na tien jaar twijfelen of we wel of geen kinderen wilden, besloten we voor 'ja'. En we hadden erg veel geluk, want al bij de eerste poging was het raak.

Nu ben ik zeven weken zwanger, en is me gevraag of ik mee wil doen aan Moeders voor Moeders.

Ik ben zeer sociaal ingesteld, help mensen graag, zeker als het zo weinig moeite kost als meedoen aan MvM me lijkt te kosten. Ook op andere vlakken heb ik er geen moeite mee zelf wat achteruit te gaan in bijvoorbeeld welvaart of tijd als ik daar andere mensen of organisaties waar ik achter sta significant mee kan helpen. Ik beschouw mezelf als sociaal en begaan individu.

'Meedoen, duidelijk', zou je zeggen.

Maar één van de redenen dat ik zelf twijfelde aan het krijgen van kinderen, is de overbevolking. En daarom  weet ik niet helemaal of ik achter het doel van MvM kan staan. Ik probeer, tot op een bepaalde hoogte, wereldbelang voor mijn individuele wensen te laten gaan. Maar hoe weeg ik nu het belang van enkele tot enkele tientallen individuen af tegen een situatie die ik als ernstiger beschouw zoals overbevolking?

Ik heb er een erg dubbel gevoel bij. Ik gun elk paar hun geluk, en niemand ellende die ík misschien kan oplossen door in een pot te plassen. Zeker nu ik zelf zwanger ben, vind ik het hypocriet om anderen misschien wel die kans om zwanger te worden te ontnemen door niet mee te doen.

Maar ik gun de wereld ook de ruimte. 

Meedoen voelt voor mij als een makkelijke, maatschappelijk gewenste keuze die bij waarschijnlijk 90% van de mensen in goede aarde valt, die me er misschien zelfs om zullen bewonderen - maar die eigenlijk tegen mijn eigen gevoel ingaat omdat ik me meer zorgen maak over heel de wereld dan over enkele individuen.

Niet meedoen voelt als asociale keuze, hard, onsympathiek en hypocriet - en zo ben ik niet.

Ik heb van dichtbij meegemaakt wat lastig zwanger worden kan betekenen - heel heftig, en toch heeft het mijn twijfels nauwelijks beïnvloed.

Ik ben lichtelijk zenuwachtig voor de reacties op deze vraag: kan iemand begrip opbrengen voor deze twijfels? Wat zouden jullie doen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo Kievit, Ik begrijp je punt een beetje en vind het in ieder geval goed dat je er over nadenkt en de belangen inziet. Er zijn vrouwen die niet meedoen omdat ze geen zin hebben om 10 weken in een kannetje te plassen. Dat begrijp ik niet. Gelukkig is dat bij jou niet je issue. Door mee te doen aan MvM helpt je inderdaad (zoals Nynke zegt) alleen vrouwen in Nederland. Het afgelopen jaar (2012) waren er voor het eerst in jaren te weinig vrouwen die meededen aan MvM waardoor er een wachtlijst ontstond voor het hormoon (uiteindelijk hebben ze iets uit het buitenland gehaald). De reden voor te weinig hormoon: de economische crisis. In Nederland waren er simpelweg weinig vrouwen zwanger. Ik begrijp wat je bedoelt met overbevolking als je naar de wereldbevolking kijkt, maar in Nederland komt er over een jaar of 20 een terugval in bevolking, dan sterft de babyboomgeneratie uit (net na de oorlog geboren). De nieuwe generaties krijgen lang niet meer zoveel kinderen. En heel eerlijk denk ik, dat vrouwen die zwanger worden uit een toegediend hormoon, ook niet aan een heel elftal gaan beginnen... Die vrouwen zijn blij als hun kinderwens uberhaupt vervuld kan worden. Verder schrijf je dat je zelf lang hebt getwijfeld en dat je toch hebt besloten een kindje te willen. Wellicht doordat je toch moedergevoelens kreeg? Moet jij dan beslissen voor andere vrouwen dat deze wens niet in vervulling kan gaan? Ik schrijf dit vrij cru, zo bedoel ik het niet. Uiteindelijk moet jij de beslissing maken. Nogmaals, ik begrijp je wereldbezwaren. Maar ik denk niet dat het probleem in ons land ligt, Nederlanders planten zich weinig voort in vergelijking met andere landen. Succes met je keuze!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ik zou wel mee doen. dat heb ik ook gedaan tot dat ik zo ziek was dat ik heb moeten stoppen. overbevolking? ja goede reden maar denk jij in je eentje dat tegen te kunnen houden? ik denk van niet. voorlopig worden er in nederland te wijnig kinderen geboren en begind dat heel langzaam een probleem te worden. daar waar nu de meeste kinderen geboren worden en we over een overbevolking kunnen spreken worden vrouwen overhet algemeen niet geholpen met jou plas. je helpt alleen stellen hier in nederland er mee geloof ik.   ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen succes met je beslissing wacht niet te lang dat zou zonde zijn

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden