anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 13 reacties

 

Hallo iedereen!

2 weken geleden ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben. Dit was niet gepland en kwam als een grote schok voor ons. Wij zijn 1,5 jaar samen maar we wonen nog niet samen. Ik ben nog maar 24 en mijn grootste angst is dat is alles wat ik wilde doen nooit meer zal kunnen doen. Daarboven op de vrees voor alle veranderingen.
Mijn vriend is heel blij en enthousiast, zijn ouders zijn ook heel blij en voel me al erg ongemakkelijk doordat hun al zo bezig zijn met de babykamer en wat ik wel en niet moet en mag. Ik word daar nu al gek van, van die bemoeizucht. Maakt mij dat egoïstisch?
Er spoken zo veel vragen door mijn hoofd en ik zoek naar meningen en steun van andere zwangere vrouwen.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 13 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Zo zeg dat vind ik nog al prijzig wat je daar allemaal opnoemt. Ik had gelukkig nog dingen over van mijn zoon. Ledikantje, eetstoel, mac claren buggy voor als ie ouder is commode had ik nog. Ik heb een box van marktplaats 10 euro praktisch nog nieuw. Ik heb een  hele mooie wandel combi wagen van marktplaats ook praktisch nog nieuw voor 35,- mankeert niks aan. Ik heb een pracht van een maxicosi ook van marktplaats daar mankeert ook helemaal niks aan hebben 3 kinderen in gezeten maar hij lijkt nog als nieuw. stevig en veilig. Je kan dus best een maxi cosi van marktplaats afhalen gewoon kijken hoe hij er uit ziet en hoe de mensen er zelf mee zijn omgegaan. Ik had nooit verwacht dat hier 3 kids in hebben gezeten zo mooi engoed dat hij is. Kreeg er ook een wippertje en wat speelgoed bij heel leuk waren netjes die mensen dus dat scheelt een hele hoop. Die koste mij ook 35,- Wat ik wel nieuw kocht waren de hydrofiele luiers en washandjes en zo. Een baby badje voor 5 euro met standaart perfecte staat noem maar op. Je kan het zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Onze aanschaf van baby kamer en spullen waren niet meer dan 250,- bijelkaar en ik heb alles zelfs rolgordijnen voor de ramen zitten er bij in. Als je spul bij van marktplaats koopt en bij de mensen langs gaat kijk je gewoon goed wat het is en als jij zoiets hebt van nee dit wil ik niet ga je gewoon weer weg je bent niet verplicht te kopen. Goed kijken naar de staat van het spul dan kun je met hele leuke en mooie dingen thuiskomen en niemand zou denken dat het 2dehands is.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hey Sanmar! Ik ben nu 2 maanden 26 jaar en sinds 4 maanden moeder van een zoontje. Er veranderd veel, maar als je wil kun je evengoed nog wel al en toe tijd voor jezelf maken hoor! En 1 tip... koop nooit een tweedehands maxicosi, je weet immers niet of hier nog de juiste beveiliging op zit. Als zo'n ding is gevallen, is de veiligheid er nl vanaf en bij vreemden weet je dit natuurlijk nooit zeker! Wij kregen 'm toevallig van mijn schoonzus. Zij wilde geen kindjes meer. De wandelwagen combi heb ik nieuw gekocht. Van het merk maxicosi voor "maar" 349,95 euro afgeprijsd van 799 euro! Dus als je goed rond kijkt, en indd marktplaats, kom je wel mooie spullen tegen voor weinig geld. Ons kamertje was wel tweedehands, 250 euro voor betaald en iedereen dacht dat die nieuw was. Staan er alleen niet heel veel op, dus op tijd beginnen met zoeken dan vindt je wel wat. Vanaf 89,95 euro, voor zover ik weet, heb je al een nieuwe box. Tweedehands kan natuurlijk ook. Succes met alles! Komt vanzelf allemaal goed! Als hij/zij er eenmaal is, kun je het je niet meer voorstellen hoe het was zonder... klinkt cliché, maar het is echt zo!! Groetjes!!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

He Sanmar, Fijn dat onze berichten je goed doen, dat is ook zeker de bedoeling! Blij ook dat je het inziet dat je het aan kunt, want dat kun je! Er zit een oerkracht in ons, vrouwen, die je je maar nauwelijks kunt voorstellen. Lief van je vriend dat hij zijn best doet, dat is toch wat je nu nodig hebt. Hij is ook gewoon enthousiast en dat kun je hem ook niet kwalijk nemen. Als een papa zich zo inzet voor zijn toekomstig kindje is dat fantastisch! En jou ouders, ach die moeten gewoon nog aan het idee wennen, maar als dat eenmaal zo is dan zijn ze ook super enthousiast en kunnen ze niet wachten totdat ze de kleine in hun handen hebben. Oeh leuk, rondkijken is altijd leuk! Je ziet zooooo veel wat je wilt hebben en schattig vind. Ik weet niet hoe je financieel zit, maar op Marktplaats kun je ook heel veel leuke dingen kopen. Ik heb van Marktplaats mijn complete babykamer af voor echt niet veel! Ziet er nog super goed uit en heb er ook nog andere spulletjes bij gekregen zoals een babyfoon en weet ik het. Geniet er van! En geniet ook zeker van je echo want dat is zo bijzonder.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Precies marktplaats the place to be hahaha ik heb daar ook mooie dingen weg voor echt weinig tis even zoeken maar het zit er wel tussen. Ik heb een box voor tien euro en een mix wandelwagen buggy voor 35 eoro ding is zo goed als nieuw ik was echt stomverbaasd daarover en heel blij kan niet wachten om te gaan wandelen met die wagen haha.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dat is echt een goeie tip, bedankt dames!! Nog advies voor boeken? Welke boeken zijn er goed en waar kan ik die vinden?

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Boeken heb ik nog nooit gekocht om in te lezen. Wat wel leuk is, is het kraambezoekboek. In alle boekenwinkels sowieso te verkijgen. Als je informatie wilt ga lekker goedkoop op internet speuren, dat scheelt ook weer geld. :)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

ik lees geen boeken overal staat toch weer wat anders in net als het internet hahaha

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Daarom en is ook verspilling van geld! Centjes kun je nu heel goed gebruiken!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik lees ook geen boeken.. er is geen enkel boek of document op internet dat een zwangerschap 100% kan beschrijven... Ik heb nu in mijn 2e zwangerschap een bepaalde pijn bij de aanhechting van mijn rib, had het ook in mijn 1e zwangerschap. De vk kon er toen helemaal niets mee en had er ook nog nooit van gehoord. Het verdween spontaan na de bevalling, dus het was zeker een "complicatie". En nu heb ik het dus weer.. heb het afgelopen maandag wederom aangegeven. en nu had ik een vk die aan het eind van dr opleiding zit. Die wist mij te vertellen dat het kan komen doordat de stand van je ribben ook veranderen, of in ieder geval bij mij omdat ik klein van stuk ben... Mja, geen boeken dus. Je kunt toch niet vinden wat je wilt lezen... Mn vragen stel ik hier of aan de vk :-)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ongeplande zwangerschap heb ik geen ervaringen mee. Wel ben ik zelf ook nog 'maar' 22 en verwacht ik over 4 weken en een paar dagen mijn kleine. Als het goed is ben ik dan trouwens wel 23 :P Geniet van het moment, het is moeilijk als iedereen zo om je heen zit te springen en blij te zijn terwijl je zelf zoiets hebt van: Wil ik dit wel!? Kan ik dit wel!? Ja je wilt dit, ja je kunt dit!!! Echt meid de hormonen die door je lichaam gieren zijn iets om u tegen te zeggen. De een heeft er meer last van dan een ander. Maar laat het je niet beinvloeden want echt je kunt dit wel. Je vriend staat achter je, en zijn familie ook. Hoe is het met je eigen familie? Staan die ook achter je? En ja bemoeizucht is niet leuk, maar je kunt het ook gewoon tegen hun zeggen als je vind dat ze te veel zich ermee bemoeien. Zeg dat je gewoon even tijd nodig hebt om het allemaal te laten bezinken en dat je vreugde vanzelf wel komt, maar nu eerst aan het idee moet wennen dat er een klein mensje in je buik aan het groeien is. Succes ermee en laat ons weten hoe het allemaal gaat.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden