anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 2 reacties

 

Een nicht van me heeft er een hele lange tijd over gedaan om zwanger te worden.
Zij heeft na 7 jaar wachten eindelijk een kindje gekregen.

Wij zijn bij onze eerste zoon na 3 maanden proberen al zwanger geworden.

Onze zoon is een maandje eerder geboren dan het kind van mijn nicht.

Tijdens de zwangerschap was iedereen blij voor ons allebei, maar natuurlijk extra voor mijn nicht, zij had er immers zo lang over gedaan.

Is het inderdaad fijner voor iemand die er langer over doet? Moet je het haar meer gunnen?

Ik denk dat we allebei dezelfde grote wens hadden, maar dat die wens niet bij de ene groter is dan bij de ander.
Ik gunde haar haar kindje al 7 jaar en had gehoopt dat zij al eerder haar geluk mocht krijgen, maar ik kan er persoonlijk niets aan doen dat het bij haar zolang duurde. Had ik soms moeten wachten tot zij zwanger was? Wij wisten immers ook niet van tevoren of wij snel zwanger zouden zijn...

 

 

 

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 2 van totaal 2 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo Doppie, Je opent deze topic nu jullie kinderen er al zijn. (Gefeliciteerd met jullie zoon). Heb je het idee dat het kindje van jouw nicht meer geliefd is? Dat ze voor haar mee blij zijn dan voor jou? Ik denk (maar kan daar moeilijk over oordelen) dat dat wel meevalt. Ik kan me wel voorstellen dat jouw omgeving voor haar "blijer" was, hoewel je dat niet zo kunt zeggen. Ze gunnen het jullie evenveel, maar bij jouw nichtje hadden ze de hoop misschien al opgegeven. En dan is de vreugde wat extra uitbundig. Maar natuurlijk wordt het jullie evengoed gegund. En nee, jij kunt er niks aan doen dat het bij jullie snel ging en bij jouw nichtje niet. Het blijft altijd een gevoelig onderwerp. Als je in een bepaalde leeftijd zit (ik ben 29) zie je grote contrasten om je heen. Geluk en verdriet zit heel dicht bij elkaar, dat zie ik ook in mijn omgeving. De een begint een relatie, de ander eindigt een relatie, de een verliest een kindje, de ander raakt zwanger. Het leven is oneerlijk, helaas... Maar ik weet zeker: jouw omgeving, inclusief jouw nichtje, is erg blij voor jou! Geniet van je zoontje.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Nee natuurlijk had jij niet moeten wachten. het is ten eerste niet jou fout dat het bij hun niet lukte. Mijn zus is ook 7 jaar bezig geweest en ze heeft nu haar kleintje eindelijk in haar armen. Ik was tegelijk met haar zwanger wel iets later maar zij was ook zo blij voor mij als ik voor haar. Jammer kreeg ik een miskraam in januari en daar was zij ook heel bedroeft om. Nu ben ik weer zwanger en ze kan niet wachten tot onze baby er is ze vindhet geweldig nu zijn er straks 2 kleintjes in de familie mooi toch. De rest om ons heen denk precies het zelfde als ons er over omdat het nu bij mij heel snel ging binnen 1 maand was ik zwanger en zij heeft er 7 jaar over gedaan ziekenhuis in en uit. Maakt niemand wat uit ze gunnen het ons beide evenveel want je wilt het tenslotte beide evenveel alleen gaat het bij de 1 makkelijker dan bij de ander daar kunnen wij niks aan doen. Moet je dat iemand kwalijk nemen nee natuurlijk niet wees lekker blij voorelkaar.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden