anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 10 reacties

 

Goedemiddag dames,

Ik ben heel nieuwschierig of er meer zwangere vrouwen last hebben van ongewenst gewichtsverlies?

De afgelopen weken ben ik behoorlijk misselijk geweest, niet alleen 's ochtends maar dat kon goed de hele dag aanhouden.
Nu is het inmiddels zo dat ik morgen de 12 weken bereikt heb, maar ook vandaag ben ik weer behoorlijk misselijk.

Aan het begin van de zwangerschap woog ik 65 kg. Vanochtend op de weegschaal kwam ik niet boven de 60.9 kg uit.
Ik maak me natuurlijk zorgen omdat ik helemaal niet af wil vallen nu ik zwanger ben, en dat ook niet aan de orde was voordat ik zwanger raakte. 

Zijn er meer dames die hier last van hebben? 
Moet ik dit eerder melden bij de VK dan de afspraak die in December staat?

Hopelijk krijg ik snel wat reacties van jullie dames!!

Liefs van een gelukkige zwangere dame die zich voor het eerst echt zorgen maakt.

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hahahahahahaha ja ik ken dat ik moest ook even sc hudden en wiegen met de heupen omdat meneer camera verlegen was haha. Ik moet er niet aan denken om beide oma's mee te nemen naar de echo nee die was lekker voor ons beide en mijn zoon is 1 keer meegeweest dat was wel leuk.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Het gaat me kwa misselijkheid al 2 dagen wat beter af, tenzij ik slecht en weinig slaap want dan wordt ik gewoon kots en kots misselijk wakker.  Inmiddels ben ik ook alweer bijna 0,5 kilo aangekomen. Voel me al meteen lekkerder en fitter! Dus hopelijk ben ik door mijn zieke periode heen en kan ik nu dubbel en dwars extra gaan genieten.   Verder was de nekplooimeting helemaal in orde en hebben we een extreem kleine kans op een kindje met een syndroom afwijking. Wel duurde de echo extra lang omdat ons ukkepukje alles deed behalve goed liggen, waardoor ik door de echo kamer kon springen, huppelen, hinkelen, heupwiegen om ons ukkepukje te laten draaien etc. Ik had beide "Oma's to be" mee genomen dus die hebben goed kunnen kijken en genieten!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

tja kan gebeuren he

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

@Carola waarom was je vriend toen wat boos op je daar kan jij toch niks aan doen dat je ietsie lichter bent dan dat je wilt kom op zeg. Ik snap ook eerlijk gezegt niet waarom ik niet ben aangekomen hoor in deze zwangerschap bij mijn eerste was dat wel anders ruim 20 kilo. Nu niks helemaal niks zal wel met mijn maagoperatie te maken hebben natuurlijk. Maar ik laat er nu ook niks om ik neem wat ik wil. Nog 2 weken te gaan pffff mag voor mij nu wel hahahaha en het leuke voor mij is dan dat is dan lichter ben dan voor de zwangerschap jippie krijg ik misschien dan toch nog mijn buikwand correctie. Ik zal misschien met borstvoeding ook nog wel wat afvallen dat zou helemaal mooi meegenomen zijn dan kom ik er zeker weten voor in aanmerking.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Mn vriend was een beetje boos omdat ik periodes heb dat ik heel weinig/slecht eet en daardoor dus weinig woog. Ik eet normaal al op het randje, maar ik ben niet meer gaan eten tijdens het bv geven.. tja, en dan gaat het soms even niet goed..

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik ben in mijn hele zwangerschap niks aangekomen ik ben nu 37 weken en 4 dagen zwanger en geen grammetje aangekomen in het begin wel wat afgevallen. Mijn kindje groeid als kool dus er niks aan de hand. Ik heb wel een klein kindje ietsie onder het gemiddelde hij moest nu volgens de geleerden 2800 gram wezen. Nou dat zeg ik niks mis mee. Ik laat er ook echt niks om hoor ik eet wat ik wil eten of dat nou patat pizza of wat dan ook is. Ik heb een maagverkleining gehad dus ik kan zowiezo al niet te veel eten dat lukt gewoon niet geen ruimte voor. Wij eten doordeweeks gewoon normaal en in het weekend gewoon lekker en lekker fout hahaha. Ik zou me er geen zorgen om maken hoor het komt vanzelf wel dat je aankomt

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties.  Vanochtend heb ik ook even met de VK gebeld en die vertelde me dat idd gewichtsverlies vrij normaal "kan" zijn. Je mag schijnbaar maximaal 10% van je gewicht (voor de zwangerschap) verliezen, dus ik heb nog een beetje speling. Verder kreeg ik wel de tip om vooral veel te blijven drinken ondanks dat het er steeds uit komt, er is altijd wel een beetje vocht wat in het systeem komt wat je dan toch binnen hebt gekregen. Ik ben inderdaad klein lees: 1,57m en weeg nu 60,5 kg.  Voor de zwangerschap ben ik 2 weken in Amerika geweest waardoor ik ook wel wat zwaarder was dan voor de vakantie natuurlijk. Maar voor mij is de berekening dus als volgt: 65kg - 6,5kg = net binnen de grens van gewichtsverlies. Mocht ik meer dan 6,5 kilo afvallen dan moet ik zeker weer aan de bel trekken. Op dit moment ben ik 4,5kg afgevallen dus heb nog 2kg speling. Hoop natuurlijk dat ik nooit bij die 6,5kg gewichtsverlies kom! Duimen jullie voor me mee!!   P.s. morgen heb ik om 10:30 uur de nekplooimeting. Er is geen reden voor extra kans op.... maar toch wilde ik het graag laten bekijken en natuurlijk kun je met elke echo je kleine geluk zien dus ik wilde deze kans niet laten schieten.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Bij mij is 48 kg gewoon mijn grens van wat ik af (wil) vallen.. ik woog met borstvoeding geven op een gegeven moment 47.8 en toen was mn vriend wel een beetje boos op me.. drinken is sowieso belangrijk, dan hydrateerd je huid goed waardoor je striae eventueel kunt verminderen. Uiteindelijk niet gezegd dat het alles tegen houdt... Wat gaat er gebeuren als je onder die 6,5 kg komt dan? Maar als zelfs vocht eruit komt, gaat het wel ver, je misselijkheid.. Ik kon in het begin niet tegen brood, dus ben ik blue band brood gaan eten. Dit valt veel lichter op de maag.. en leg je niets op, begin je te kokhalzen of voel je dat het dreigt mis te gaan, stop dan. Ga niet eten omdat je vind dat dit moet, maar wees blij voor wat er in zit :-) Sterkte!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Droge kaakjes, altijd bij de hand houden.overgeven en dan gelijk weer eten en drinken. En je eigen niet druk maken. Je kindje pakt wat hij nodig heeft. Zolang je geen uitdrogingsverschijnselen krijgt, kan je wel wat hebben

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heyhey, Afvallen in de eerste periode van je zwangerschap is een vrij normaal voorkomen. Juist door de misselijkheid en het weinig trek hebben? Ben jezelf niet langer dan 1,70m zou ik me niet al te druk maken.. ik weeg normaal gesproken 52 kg. (ben 1,58) maar tot week 18 in mijn zwangerschap ben ik afgevallen naar 50 kg. Dit lijkt relatief weinig, maar ik heb al weinig reserves. Ik maakte me er geen zorgen om.. mijn vriend wel. Toen ik maar niet aan kwam, heb ik dit rond de 20 weken aangekaart bij mn vk. En die zei dat ik moest stoppen met perse iets gezonds eten wat ik niet door mn keel kon krijgen en beter iets kan eten waar ik trek in heb. Toen kwamen de kilo's ook.. ik at nog steeds normaal, met af en toe een bak patat of mcdonalds tussen door.. en broodjes gezond.. nu heb je geen overgewicht,ga ik vanuit, maar veel vrouwen met overgewicht vallen juist af tijdens de zwangerschap, tot aan het eind. Voel je jezelf er echt niet lekker bij, pak dan de telefoon en bel de vk.. Wat ik deed, tegen de misselijkheid, was rozijnen eten. De misselijkheid is een cirkel.. je bent misselijk waardoor je niet kunt eten, vervolgens ben je leeg van binnen waardoor je ook misselijk word. Je kunt iets kleins eten voor je uit bed komt, een biscuit ofzo. En die rozijnen hebben mij er echt door heen gesleept... Gewoon af en toe een handje, het is erg licht op de maag. Maar nam bij mij een groot deel van de misselijkheid weg. En houdt je niet vast aan bepaalde tijdstippen.. eet wanneer je niet misselijk bent! Het is een nare periode en ik hoop dat je er gauw door heen komt! Succes :-)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden