anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 4 reacties

 

Hay ladies,

Gezien ik geen rijbewijs heb, ben ik genoodzaakt met het openbaar vervoer te reizen. Nu woon en werk ik ook nog eens in (omgeving) Amsterdam, dus ik heb wel de keuze tussen de bus, tram, metro en trein, meestal een combinatie ervan. Met de metro is mijn werk wel het beste bereikbaar, dus pak ik die vaak. Diezelfde metro is wel altijd bomvol mensen, voornamelijk studenten. En nu heb ik 's ochtends nog weleens van die heftige instortmomenten waarbij ik denk dat ik kan gaan flauwvallen, dan voel ik me duizelig, gaan mijn oren suizen en heb ik van die zwarte vlekken voor mijn ogen. Frisse lucht, het eten van zoute drop en gewoon heel rustig voorover hangen en ademen helpt dan wel, maar als je in een volle metro staat waar niemand de moeite neemt om uit zichzelf op te staan, is het toch wel erg zwaar.. Maar vanmorgen maakte ik toch iets speciaals mee.. Een vrouw die al 34 weken zwanger is, stond voor mij op, omdat zij er niet zoveel last van ervaarde, maar aan mij zag dat ik het wel even zwaar had met mijn 27 weekjes. Misschien komt het door de oestrogeen, maar ik werd er toch wel een beetje emotioneel van..

Ik ben benieuwd of er dames zijn die zich (in gedeeltes) van mijn verhaal en aangegeven kenmerken herkennen.

Liefs, TigerLibra

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 6 jaar geleden

Ik woon in Haarlem maar werk in Amsterdam.. Ook ik heb geen rijbewijs, dus reis normaal altijd met de trein... Je kunt pas sinds deze week zien dat ik zwanger ben, dus ik ben heel benieuwd hoe dat er straks aan toe gaat. Als ik met mijn leerlingen in Amsterdam met het OV ergens heen moet valt het mij juist altijd op hoe beleefd ze zijn en dat ze juist vaak opstaan.. Ik complimenteer ze dan altijd! Vaak merk ik juist dat het andere volwassenen zijn die onbeschoft zijn! Laatst kwam een hoog zwangere vrouw de trein in die niet helemaal vol zat... Als je de tassen op stoelen niet meetelde tenminste. Toen ze iemand vroeg of ze op de plek van de tas kon zitten kreeg ze van een dame in de 40 een hele nare opmerking! Ik heb er wat van gezegd: de tas had toch immers geen treinkaartje gekocht! Ik schrik altijd van dit soort onbeschoftheid!!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ja, respect is ver te zoeken deze tijd... Hier stond ook niemand voor me op hoor, maar dan zou ik dat ook niet gewild hebben eerlijk gezegd... Slechts 1 keer stond iemand voor me op en dat was een oude heer...nee blijft u maar zitten hoor!! Het is nou eenmaal 1 van die vervelende dingen waar je mee moet omgaan tot de baby er is ;) Ik had er een hekel aan dat iedereen vond dat ze gewoon aan je buik konden zitten omdat je zwanger bent...grrrr Ook daarna wordt het niet makkelijker hoor, dan krijg je boze blikken als je baby huilt, en weet iedereen het beter. Maakt niet uit waarom je kind huilt, iedereen "weet" dat het honger heeft...grrr haha  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Haha ja vreemd genoeg zijn het altijd de mensen die zelf fysiek ook niet helemaal stabiel zijn, die zodanig begrip kunnen tonen voor de situatie dat ze het je gunnen. Het zijn echt die jongeren die schijt lijken hebben aan hun omgeving.. Nu ben ik zelf natuurlijk ook niet heel lang geleden nog 'een jongere' geweest, maar ik kan me wel herinneren dat ik altijd respect heb getoond voor mijn medemens. Maar ja, dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dat dan zomaar terug kan verwachten, helaas.. Inderdaad, vind het ook een rare gewaarwording dat men me zomaar aanraakt, ben daar so wie so niet echt van gediend en nu ik me af en toe zo ongemakkelijk voel al hélemaal niet! Ik kijk de desbetreffende mensen dan ook maar vragend aan, waardoor ze zich vanzelf een beetje gaan schamen, haha. Zo maak ik er maar een spelletje van voor mezelf. En ja, dat laatste moet ik inderdaad over een maandje of 3 ook gaan ervaren.. Vreemd dat men zo boos kan kijken om een huilende baby, iets wat heel natuurlijk is en de enige manier voor het mensje om zichzelf te kunnen uiten, terwijl niemand opkijkt als er kinderen/jongeren/mensen ontzettend hard praten aan hun mobiele telefoon en/of lopen te schelden met ziektes.. Maar goed, ook daar maar een spelletje van proberen te gaan maken om het leuk te houden voor mezelf..  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ach ik heb gewoon lak aan ieders reactie wat mijn zoon betrefd. In het begin was dat allemaal wennen enz, maar nu hij bijna 2 is, en de nodige publieke melt-downs gehad heeft al, kan het me een worst schelen wat anderen denken van hem of mij :) Je wordt er immuum voor haha wat ik deed als men aan mijn buik ging graaien: teruggraaien haha...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden