Anoniem 8 jaar geleden 8 reacties

 

Hallo forumleden,

Sinds kort weet ik dat ik zwanger ben van ons eerste kindje. Een erg spannende tijd. Ondanks dat het niet gepland is, is het van harte welkom. Mijn man en ik zijn ruim 7 jaar samen en pas getrouwd. Nu ben ik ook net afgestudeerd aan een HBO-opleiding en wordt het tijd dat ik ga solliciteren voor een baan. Nu ben ik alleen aan het twijfelen. Aangezien mijn zwangerschap nog zo pril is en misschien wel (al hoop ik dat natuurlijk niet) vroegtijdig aan zijn eind komt, zou ik dan toch bij het eerste gesprek erbij vermelden dat ik in verwachting ben? of zou ik dit beter tijdens het tweede gesprek kunnen doen? of misschien wel helemaal niet voordat ik ben aangenomen. In deze tijd is het al lastig genoeg om aan een baan te komen dus van de ene kant ben ik aan het denken eraan om niks te zeggen totdat ik ben aangenomen. Hebben jullie hier ervaring mee?

Groet,

Blondje 1990

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

Anoniem 6 jaar geleden

Hallo ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik wordt gek! Ik ben 15 dagen overtijd en heb na 7 dagen een test gedaan die was negatief heb opeens last van heftige acnw en erg misselijk :(

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Blondje, Hier een inmiddels 10 jaar afgestudeerde en werkzame HBO'er met genoeg ervaring op het gebied van sollicitaties. Ik heb zelf veel op de werkgeversstoel gezeten op dat vlak. Mijn advies: zeg voorlopig niks tegen potentiele werkgevers. Je hebt geen ernstige ziekte of andere medische beperking. Je bent zwanger. Een natuurlijk proces dat bij veel vrouwen hoort. Veel carriere vrouwen krijgen er vroeg of laat mee te maken. Een eerste gesprek is bedoeld als kennismaking. Dan presenteer jij jezelf en je kwaliteiten. En je kwaliteiten veranderen toch niet door deze zwangerschap? Als je door gaatt tot een tweede gesprek is dit vaak bedoeld om andere concurenten te elimineren. Afhankelijk van de functie zijn dit vaak ook gesprekken met teamleden om te kijken of er aanlsuiting is bij het team en er een klik is. Ook hier is je zwangerschap van geen enkele waarde. Pas als de werkgever waar je solliciteert heeft uitgesproken dat de keuze op jou is gevallen en er sprake is van een eventueel arbeidsvoorwaardengesprek.... Dan is mijn advies om in actie te komen. Hoe natuurlijk ook je zwangerschap is. Het is uiteindelijk wel van invloed op je werkzame periode. Pas dan zou ik vertellen dat je zwanger bent en in welke week je zit. Dan weet je namelijk zeker dat de keuze op jou is gevallen. Trekt een bedrijf zich op zo een moment terug? Dan kun jij je afvragen of het wel de werkplek is waar je aan de slag wil? Ik ga hier wel uit van sollicitaties op vaste functies waar je in eerste instantie een jaarcontract krijgt en bij goed functioneren wordt aangenomen. En natuurlijk moet je het wel vertellen voordat je bent aangenomen. Mijn advies is wel dit pas te doen als er sprake is van een vertrouwensband en eigenlijk een keuze. Zo hoef je nooit te twijfelen of ze je misschien niet aangenomen hebben om je zwanger zijn? Dit alles natuurlijk tot de 4e of 5e maand van de zwangerschap zolang het niet echt zichtbaar is bij je.     Ik zal duimen voor je. Zelf ben ik 6 weken zwanger en hoop ik rond mijn 8e week ook een sollicitatie te hebben. Had een brief verstuurd voordat ik een test had gedaan. Best spannend! Geniet vooral van je zwanger zijn. Het is zo bijzonder!

Anoniem 8 jaar geleden

Sorry maar dat vind ik echt een heel slecht advies. Wat dan ook altijd eerlijk zijn dat is en blijft het aller beste voor jezelf. Oke het maakt werk krijgen een stuk moeilijker vooral nu in deze periode maar dan nog. Bij mijn sollicitatie bij 1 bedrijf waar ik heel graag wil werken alleen lukt dat nu niet maar straks wel als de baby er eenmaal is. Ze hebben al een dossier van mij aangemaakt en zodra ik kan mag ik komen. Kijk dat krijg je van eerlijkheid. ik begrijp het wel van hun omdat de ene zwangerschap niet de andere is en 1 wel steeds ziek is van de hormonen en de ander niet dat heb je helaas niet voor het zeggen. Bij het tijdelijke werk wat ik nu heb heb ik ook gewoon gekregen toen ik melde dat ik zwanger was en ze zeiden oke dat is voor ons geen probleem mocht het wel moeilijk voor me worden dan zien we dat dan wel weer. Het is maar werk voor 3 maanden maar toch werk is werk en ze waren heel blij met mijn eerlijkheid zodat ik waarschijnlijk na mijn zwangerschap ook nog eens terug kan komen en zo kan ik al kiezen tussen 2 banen. Dus ik blijf erbij wees eerlijk daar bereik je het meeste mee.

Anoniem 8 jaar geleden

Sorry mevrouw Jager..... Maar ik zie niet dat wij iets anders zeggen. Ook ik zeg: wees eerlijk over je zwangerschap. Maar kies wel je moment. En volgens mij is dat moment er op het moment dat je voor elkaar hebt gekozen als werkgever en werknemer, maar voordat een arbeidscontract getekend is. Ik zie als werkgever ook de toegevoegde waarde van het melden in een eesrte gesprek niet. Zeker niet bij een HBO'er die op zoek is naar een vaste job.

Anoniem 8 jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik heb momenteel op een aantal vacatures gereageerd maar nog geen gesprek gepland staan. Momenteel ben ik 6 weken en 4 dagen in verwachting en natuurlijk is nog niets te zien. Zelf heb ik me al voorgenomen om inderdaad tijdens het eerste gesprek niks te zeggen. Het is al moeilijk genoeg om een baan te krijgen, en daarnaast gaat het inderdaad om mijn kwaliteiten en competenties en niet om mijn lichamelijke toestand. Ik ben tenslotte niet ongeneeslijk ziek, het is maar een zwangerschap. Als een bedrijf echt interesse in me heeft, dan nemen ze me ook wel aan met mijn zwangerschap, en anders is het jammer voor het bedrijf. Ik hou jullie nog wel op de hoogte over mijn vorderingen op het gebied van solliciteren. Eerst maar eens de echo afwachten! Die heb ik op 8 augustus.

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb het ook gehad. Ik was aan het solliciteren en solliciteren maar ondertussen wel zwanger er viel nog niks te zien maar dat maakt niet uit. Ik ben eerlijk geweest bij elke gesprek die ik heb gehad. Voor het ene werk zou het toch te zwaar voor mij zijn geworden maar ze hebben wel een dossier voor mij aangemaakt zodra ik volgend jaar weer aan de bak kan moet ik ze gelijk bellen. Je schept een vertrouwen en als je het niet zegt ben je niet compleet eerlijk en kan de werkgeven denken wat kan ze nog meer verborgen houden is ze wel eerlijk. Mijn laatste sollicitatie gesprek liep wel heel goed hij zei oke geen probleem we zien wel hoe ver we komen en ik heb een tijdelijk contract gekregen tot ik ongeveer op verlof moet. Hier ben ik allang blij mee natuurlijk wel weer jammer dat ik mijn inkomsten kwijt raak als ik op verlof ga maar ja het is even niet anders. Het is te kort voor ww. Ik weet het is zo moeilijk om nu aan het werk te komen maar wees ten alle tijden eerlijk daar bereik je het meeste mee. En als een werk geven moeilijk doet met bedenkingen kun je altijd nog zeggen hey ik ben zwanger niet ziek. Sommigen willen daar nog wel eens geen onderscheid in maken 

Anoniem 8 jaar geleden

Ik zit aan de andere kant. Wij hebben eens een meid gehad die niet had verteld dat ze zwanger was. Hier baalde wij ontzettend van. Puur omdat het belangrijke informatie is en dus het vertrouwen naar de nieuwe medewerker al niet optimaal is. Mijn advies is om het te zeggen, dat het nog alle kanten op kan gaan omdat het nog pril is. Als jij namelijk de geschikte persoon ben voor die baan dan wordt jij het want daar heeft je toekomstige baas echt wel enkele maanden verlof voor over. En bovendien zou jezelf voor iemand willen werken die jou niet neemt omdat jij naast je werk ook nog aan je toekomst werkt? Succes met je beslissing.

Anoniem 8 jaar geleden

Persoonlijk zou ik het denk ik niet vermelden, niet bij een eerste gesprek. Je kan het altijd nog melden als je aangenomen wordt. Je mag namelijk niet afgewezen worden omdat je zwanger bent. Wel moet je rekening houden dat je een tijdelijk contract zal krijgen en dat dit niet verlengt zal worden. Ze zullen een andere reden opgeven, want vanwege zwangerschap ontslaan mag niet, maar wel iets om rekening mee te houden. Succes met solliciteren en GEFELICITEERD met je zwangerschap

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden