anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 5 reacties

 

18-11-2013, 13:29

Hallo iedereen,

Ik zit een beetje in dubio.

Ik ben 28 jaar en mijn vriend en ik hebben besloten dat we voor een kindje willen gaan. Nu heb ik een vast contract, maar mijn vriend heeft een contract voor bepaalde tijd en loopt af op 28 feb 2014.

Ik ben al sinds mijn 11e aan de pil en ben me er zeer van bewust dat mijn lichaam een tijd nodig heeft nadat ik stop met de pil. Ik zit nu alleen in dubio of ik nu al zal stoppen met de pil of dat ik zal wachten totdat mn vriend iets van zn baas heeft gehoord over zn contract. De vooruitzichten en uit de gesprekken met zn baas heeft hij al toegespeeld gekregen dat zn contract waarschijnlijk wel verlengd wordt. Maar goed!!! het is ook nog steeds crisis en dan is uiteindelijk niets 100% zeker natuurlijk.

De kans is natuurlijk groot dat als ik nu stop ik voor 28 feb nog niet zwanger ben en mocht het negatief uitpakken (waar ik overigens niet vanuit gaat, gezien de positieve beoordelingen die hij krijgt op zn werk) dan kan ik altijd beslissen of we dan even stoppen of toch doorgaan. Maar wat als ik wel zwanger zou zijn en zn contract wordt idd niet verlengd!!

Nu heeft hij eerder in de WW gezeten voor 6 maanden en we kunnen dan op zich goed rondkomen met mijn salaris en WW, en dan komt er natuurlijk vast weer een nieuwe job, maar goed dat zou niet het ideale plaatje zijn natuurlijk.

Dubio, dubio wat zouden jullie doen?

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 5 van totaal 5 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik zou ook stoppen met de pil. Er zijn ook andere manieren inderdaad om te voorkomen dat je zwanger wordt en dan is de pil in ieder geval vast uit je lijf! Wij willen begin september voor de tweede gaan en stop nu met de pil. Bij Ryan was ik ook 2 maanden van te voren met de pil gestopt en de eerste keer was het meteen raak. Maar dat zegt zelfs niks over hoe het dit keer loopt!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

ik zou stoppen en in de tussentijd condooms gebruiken, want ontpillen kan heel lang duren!!! ik ben zelf pas na 5,5 maand voor het eerst ongesteld geworden na het stoppen met de pil. dus neem de tijd om te ontpillen en doe het in de tussentijd veilig ;)

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Nou ik zal het je anders vertellen. Ik ben nu 37 weken zwanger werkeloos en mijn man is januari ook werkeloos. Tuurlijk heb ik af en toe wel een dipje van ohjee hoe komt dit maar dit komt gewoon goed. Toen ik mijn eerste zoon kreeg was ik alleenstaand en ook werkeloos nou die jongen is ook groot geworden en nooit wat te kort gekomen hij is nu 13 en krijgt eindelijk een broertje. Ik zeg ga er gewoon voor. Stop met die pil leef je leven en ga niet wachten en uitrekenen hoe en wat wanneer het het beste is zwanger te raken dan raak je alleen maar gestrest van. het komt zoals het komt bij de een duurt het een jaar a anderhalf jaar bij de ander is het in een keer raak het is bij niemand het zelfde.  

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hi Claudje 210,   Ik zou zeggen stoppen met die handel, de pil is en blijft rotzooooooi, en ik zou het even met je vriend afstemmen wat hij wilt/denkt.. maar je kan er alsnog voor kiezen om voorlopig voor het zingen de kerk uit te gaan en of condooms te gebruiken natuurlijk!! Maar als je stopt heb je dan de voordelen dat je al een beetje je cyclus leert kennen, en je moet ontpillen natuurlijk! Ik zou je cyclus dan hier en daar al een beetje bij houden en op het moment als je groen licht hebt kun je zo het beste uitrekenen wanneer je zwanger kan worden. Nouja dat is mijn visieee maar succes met je keuze!!! en ik hoop dat het vriend zijn contract lekker verlengd wordt!!!!! Ik zelf ben gestopt 19 september en me eerste cyclus duurde al 37 dagen pfffff!!! en op dit moment had ik gewild dat ik eerder was gestopt met de pil hahaha ik kan namenlijk echt niet meer wachten ;) en tegenwoordig mogen wij vrouwen maar blj zijn als het allemaal lukt ;) Gemmiddeld doen vrouwen er ong een half jaar tot jaar over (de meeste dan) Groetjess

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heey, Met ontpillen erbij, kan je ook een jaar tot anderhalf jaar moeten wachten.. Het kan heel gek lopen. Ik en mijn vriend zeiden tegen elkaar dat we zouden stoppen met proberen om níet zwanger te raken. Laat de natuur zn werk maar doen. Een maand later zat ik met een positieve test in handen... En toen we voor een 2e wilde gaan, ging dit net zo snel.. bij de 2e slikte ik de pil al 2 jaar niet meer, bij de 1e een maand of 4. Maar ik had na het stoppen ook weer direct een normale cyclus. Wij wilden ons niet laten leiden door een contract, ja of nee. Mijn contract moet aankomende juli verlengd worden. En de kans is groot dat dit niet gaat gebeuren omdat ze een stop hebben met vaste contracten. Toch hebben wij ons hierdoor niet laten weerhouden om voor een 2e te gaan. We wilden de leeftijden van onze kinderen niet te ver uit elkaar. Als ik eerst zou moeten wachten tot ik een vast contract of nieuwe baan zou hebben, dan zou mn zoontje 2,5 a 3 jaar zijn, voor we een broertje/zusje konden hebben. Dat vond ik teveel. Mijn zoontje is 28-01 1,5 jaar en 11-02 ben ik uitgerekend van zn broertje... Helemaal leuk, want dan kunnen ze straks samen opgroeien en spelen :-) En dat contract, tja.. ik ben niet bang dat ik geen baan zal vinden. Al moet ik putjes gaan scheppen of wc's schrobben ;-)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden