anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 7 reacties

 

Hallo allemaal, Omdat ik het weekend niet af kan wachten om het maandag verder uit te pluizen vraag ik het hier maar. Misschien heeft iemand hier verstand van. Mijn contract loopt 1Januari 2014 af en daarna moet de baas mij een vast contract aanbieden. Ik ga officieel vanaf 8 Juli 2013 met zwangerschapsverlof, maar komende week al vakantie opgenomen. Mijn verlof loopt door t/m 28 Oktober 2013 met daarna nog wat vakantiedagen t/m 15 Nov. 2013. Mag mijn baas mij terug laten komen in mijn verlof voor een gesprek over evt. verlenging of opzegging? Ik heb namelijk ergens gelezen dat mijn overeenkomst vanaf dag 1 van de zwangerschap t/m 6 weken na werkhervatting niet mag worden opgezegd. Hoe zit dat nou precies? Alvast bedankt, Guulke!

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

hoe is het afgelopen?  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik zit nu in mijn verlof en ik heb het 2 maanden geleden nog gevraagd, wat de bedoeling is. Toen kon zij nog niks garanderen. Nu heb ik verlof en hoop dus niet dat ze mij in mijn verlof hiervoor terug laat komen (als dat al mag, wat ik me dus afvraag...) Bedankt in ieder geval voor de reacties tot dusver! Groetjes.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Bij een tijdelijk contract hoeft er geen reden te zijn. Hij hoeft jou namelijk niet te onstlaan, jouw contract loopt af. Een opzegtermijn van 1 maand geldt in deze ook niet, dit geldt alleen als je een vast contract (voor onbepaalde tijd) hebt of als hij jou tussentijds (voor 1 jan) zou willen ontslaan, maar dan moet hij wel een goede reden hebben. Bepaalde tijd-contracten lopen van rechtswege (automatisch) af op de afgesproken datum, in jouw geval 1 jan 2014. Mocht hij dit niet willen verlengen, dan zou het netjes zijn als hij het vroegtijdig meldt, maar hij is het helaas niet verplicht. Als hij het maar voor 1 januari doet... Als hij niks zegt en je gaat 2 januari weer aan het werk, dan is jouw contract stilzwijgend verlengd met de duur van jouw voorgaande contract (tenzij je al 3 tijdelijke contracten hebt gehad, dan wordt het een vast contract). Als ik jou was zou ik alleen niet tot 2 januari wachten en daarom zou ik het even bij hem aankaarten, dan weet je waar je aan toe bent. Succes!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Niemand?

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hij mag er altijd voor kiezen om je contract niet te verlengen, maar weet niet hoe de precies zit tijdens verlof....

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo Guulke, Volgens mij is het zo dat een tijdelijk contract gewoon afloopt op de afgesproken datum. Jouw werkgever moet jou dan wel voor 1 januari 2014 vertellen dat het niet verlengd wordt, maar officieel opzeggen hoeft niet. Indien hij niets zegt en jij op 2 januari weer aan het werk gaat, dan is jouw contract stilzwijgend verlengd (en als jij nu je 3e tijdelijke contract hebt, dan is de 4e automatisch vast). Dat 6 weken na werkhervatting geldt volgens mij alleen als je een vast (voor onbepaalde tijd) contract hebt. Misschien een idee om het aan je werkgever te vragen wat hij van plan is? Dan weet jij ook waar je aan toe bent... Het zijn sowieso lastige dingen, zwanger zijn en werkgevers... sommigen begrijpen je helemaal, anderen vinden zwangere vrouwen maar lastig. Succes ermee!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Als jij een contract hebt tot 1 januari 2014 dan moet dat gewoon doorlopen. Hij heeft geen reden om je te ontslaan of iets dergelijks. Als jij na je verlof weer aan de slag gaat is er niks aan de hand. Mocht hij zeggen dat hij je contract niet wil verlengen dan moet hij dat minimaal een maand van te voren melden

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden