anoniem

Anoniem 7 jaar geleden 19 reacties

 

Eigenlijk wou ik er niet over schrijven en vooral niet over lezen.
Maar misschien is het toch fijn om het kwijt te zijn en zijn er mensen met de zelfde ervaring.

Ik ben vandaag 32 weken en 5 dagen zwanger.
We lopen bij de gynaecoloog omdat ik bepaalde medicijnen moet blijven doorgebruiken en het niet zeker was of mijn lichaam de zwangerschap zou kunnen dragen.
Dit gaat echter boven elke verwachting van welke arts dan ook geweldig goed.
Ons kindje is al die tijd al klein en ligt op de onderste groeicurve.
Kindje loopt al die tijd 1 weekje achter in groei en gewicht.
Dit was echter nooit erg en had de gynaecoloog ook zo ingeschat door mijn bouw en die van mijn partner.

Woensdag hadden wij een echo, de laatste echo als de kleine goed zou liggen en goed gegroeid zou zijn.
Al snel bleek het alleen niet zo goed te zijn.
Ons kindje loopt ineens ruim 5 weken achter in de groei.
Kleine zit op 27 weken en word 1300 gr geschat inplaats van 1800 gr.
Mijn bloeddruk is zins de laatste controle ineens erg hoog geworden, te hoog.

Ze hebben meteen allemaal metingen gedaan.
Een uitgebreid bloed onderzoek.
Aan de ctg en bloeddruk controle in rust een half uur.
Ik heb medicijnen gekregen om de bloeddruk omlaag te krijgen en moet rust houden, in en om het huis wat lopen en dat is het.
3 keer per week een ctg en bloeddruk controle en over 2 weken een echo.
Is de kleine dan niet gegroeid en aangekomen willen ze hem halen.
Het zou dan veiliger zijn buiten mijn buik dan binnen.

Vandaag weer een ctg en bloeddruk controle gehad in het ziekenhuis.
De medicijnen slaan goed aan mijn bloeddruk is een stuk lager en stabiel.
De kleine doet het goed!
Alles hangt nu af van de komende 2 weken.
De kleine moet voldoende gegroeid en aangekomen zijn zo niet dan halen ze hem.
Heel hard duimen dat hij voldoende bij komt en mijn buik toch het veiligste plekje is.

Heel erg geschrokken natuurlijk.
Ik hou mij aan de rust en duim dat de medicatie aanslaat.
Maar het van me af zetten vind ik zo moeilijk.
In vlagen ben ik zo bang dat er iets heel ergs is, dat het niet Volgend week een gesprek met de kinderarts (die zouden we al hebben betreft de behandeling na de geboorte door mijn medicijnen) gelukkig kunnen we dan weer een hoop vragen.

De angst en het niets kunnen doen. Je zo machteloos voelen vind ik zo verschrikkelijk.
Ik vind het feit dat de kleine dan te vroeg zou komen niet eens het engste.
Godzijdank is de kleine de hele enge kritieken weken voorbij.
Het meest bang ben ik, waarom ben je ineens zo klein? Is er iets heel ernstig mis? Hebben ze iets over het hoofd gezien? Gaat het goed komen?
Ik voel mij zelf niet hoed genoeg =(
Waarom is het in mijn buik niet het veiligste!
Ik hoop zo dat ik het voor elkaar krijg je te laten groeien, terwijl ik niet veel meer kan doen dan rusten en mijn medicijnen nemen.
Ik ben bang hoe de start nu zal gaan.
De kleine moest door mijn medicijnen al z'n 4 dagen in het ziekenhuis blijven na de bevalling.
Maar wat gaat er nu gebeuren, wat staat ins te wachten.
Word ons kleintje gelijk bij mij weg gehaald?
Allemaal dingen voor later maar soms is het even te veel...

Misschien dat het helpt om het zo even kwijt te zijn en misschien zijn er mensen die het ook hebben mee gemaakt of maken. Het opschrijven helpt het wel om het een beetje op een rijtje te krijgen.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoe gaat het nu ???

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ballerina Tinkerbell; heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Heb je berichten zitten lezen met de tranen in mijn ogen. Jeetje wat moeilijk meid. Zelf ben ik ruim 34 1/2 jaar geleden geboren met 30 weken en daarbij 4 weken groei-achterstand. ( ik was bij de geboorte 31 cm en 605 gram. echt een wonder dat ik nog leef, de artsen stonden er versteld van!) Zélfs toen konden ze al heel veel meid, dus ik ga ervan uit dat de medische wereld nu alleen nog maar meer kan, en jullie kindje een mooi leven tegemoet gaat! Heel veel sterkte.  Ben wel erg benieuwd naar hoe het nu met jou en de kleine is..?!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hi meiden, sorry dat ik even niet gereageerd heb. Er komt zoveel op je af. Ik verblijf meer in het ziekenhuis dan thuis. Bedankt voor alle jullie lieve, hoop gevende, steunende en positieve berichten. Weten we al meer? We zijn heel wat informatie reiker. Het gesprek met de kinderarts was heel duidelijk en fijn maar heel heftig. De zwangerschap volledig uitdragen dat gaat niet meer gebeuren. Door de hogebloeddruk is mijn placenta beschadigd dat hersteld niet meer. Hierdoor blijft de kleine minder voedingsstoffen krijgen. Aanstaande donderdag is de doorslag gevende dag of hij nog 2 weken langer mag en kan blijven zitten of dat ze hem aanstaande vrijdag al gaan halen. De tijd gaat dus heel erg langzaam. Het zijn en blijven schattingen dat klopt. Maar ze kunnen wel zien of een kindje groeit niet groeit ofminimaal groeit. En op basis van die gegevens kunnen ze ingrijpen als dat nodig is. Gelukkig! Op dit moment is het zo naar donderdag toe leven! Mijn gevoel zegt dat hij nog 2 weken mag blijven zitten en dat hij dan komt. Maar dat is nergens op gebaseerd. Misschien hoop ik Jess heel hard en is t geen gevoel. Nog even geduld.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Nynke85: hoe was jullie 20 weken echo?

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Carola: vond je de kleine toendertijd zelf eng om vast te houden? Trok het snel weer bij? De kinderarts had het over het eerst afvallen van baby's en dan pas aankomen. Viel dat toen juist niet nog meer op? Wat zij zegt, haalt hij 1600 gr en hij gaat naar 1300 gaat het goed. Is hij nu nog steeds 1300 (inplaats van 2250 gr die hij zal moeten zijn nu) en hij valt dan af naar 1000 gr is het zorgelijker. Heeft jou kleine in een couveuse gelegen? Als onze uk vrijdag komt moet hij meteen de couveuse in. Sonde voeding of iets gaat dan ook nog niet omdat hij echt te klein en ligt is. Daarom zullen ze dan voeding via het infuus gegeven. Dank je wel voor je berichten! Liefs!

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Susie: dank je wel voor je super lieve berichtje! ( de tranen komen al zo snel) Jeetje jij zal ook geschrokken zijn zeg. Je voelt je vooral zo machteloos he. Je wilt ze beschermen met je leven maar je kunt helemaal niets. Maar je hebt gelijk stress is ook echt niet goed. Dus proberen te ontspannen en vooral genieten. X

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ballerina Tinkerbell, wat heftig allemaal ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. mijn 20 weken echo ging heel goed zo ver ze kon zien is hij helemaal gezont en ja we verwachten onze derde zoon

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heyhey, Nee, ik vond het niet eng om hem vast te houden. Ik vond het spannend, maar dat was meer omdat ik hem niet wilde laten vallen. Tristan was een voldragen baby en dat is toch anders dan een baby die te vroeg is geboren, hij heeft ook niet in een couveuze gelegen, gelukkig. Pasgeboren baby's vallen inderdaad eerst af en gaan daarna pas aankomen. Laten we hopen dat je kleintje bij de 1300 blijft :-) Verder kon ik borstvoeding geven, en had ik hele vette melk en héél veel melk. Kon 3 baby's voeden, inplaats van 1 ;-) doordat de kwaliteit van mijn melk zo goed was, ging de groei heel hard. Na 3 dagen boven zn geboortegewicht, is snel! Heel snel ;-) de kraamverzorgster was ook echt verbaasd dat ie het zo goed deed! Ik hoop dat alles goed komt bij jullie! Heel veel sterkte met alles wat er door je heen gaat! Wat er zal gaan gebeuren ! Liefs, Carola

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

2985 mankeert toch niks aan is toch een gemiddelde mijn nichtje was 2910 en een gezond meiske ze was 47 cm  Mijn zoon was 3110 ietsie pietsie zwaarder maar daar zat ook echt geen grammetje vet aan en toch 51 cm ietsie langer. Ze zitten allemaal wat rond het gemiddelde.   tuurlijk begrijp ik de angst als je hoort dat je kindje een groei achterstand heeft bah nee moet er ook niet aan denken hoor. Ons kindje groeit nu mooi in de middellijn mee en ik hoop natuurlijk dat dat ook zo blijft. sterkte ermee en ik hoop voor jullie dat je kindje zich herstelt en flink doorgroeid in jou buik

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Met 2985 gram is inderdaad ook niets mis. Mijn zoontje had uiteindelijk ook geen groei achterstand. Dat neemt niet weg dat hij veel zwaarder had kunnen zijn, als hij op tijd was geboren, inplaats van te laat. Hij was graatmager en eigenlijk te mager, maar dus niet door zijn groei achterstand. En ze hebben hem gemeten op 50 cm, maar hij was langer. Ze hebben voor zn lengte gewoon het gemiddelde genomen.. maakt verder allemaal niet uit, hij had een goed geboorte gewicht en zat met 3 dagen al weer boven zijn geboorte gewicht... Weet je al meer?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden