anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 3 reacties

 

Hallo.

 

Ik zag hem er nog niet tussen staan, dus begin ik hem! Uitgerekend in juni!!

 

Ik zelf ben 23 juni uitgerekend. Dat is meer eind juni, maar nog steeds juni. Ik woon in zwolle en werk op dit moment nog full time als audicien (hoortoestellen).

 

Ik ben zwanger geworden door IVF (2de poging) en ben 30 jaar. De reden voor IVF is dat mijn eileiders pot dicht zitten door een niet onderkende ontsteking in de eileiders op jongere leeftijd (18 jaar). Daarbuiten zeer vruchtbaar, maar de snelweg zit verstopt zeg maar. 

 

Ik weet dan ook precies wanneer het vruchtje ontstaan is en vanaf wanneer ik het met mij meedraag. Best leuk vind ik zelf.

 

Verder geen grote ongemakken hier. In het begin erg moe en nu 's avonds wat sneller moe. Darmen zijn een ramp en af en toe hoofdpijn! Ook moet ik echt om de 2 uur wat eten en kom ik nu eindelijk wat aan. Was toch wat te weinig vond de verloskundige. Verder geloof ik niet dat ik mag klagen!

 

Hoop van anderen te horen hoe ver ze zijn en wat de ervaingen zijn tot nu toe!! Lijkt mij leuk!!!

 

Groetjes,

 

Brenda

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Oeh wat spannend! Mag ik vragen; hebben jullie een expliciete reden waarom jullie het geslacht nog niet willen weten of gewoon uitkijken naar het verrassingselement? Heb je ook al geen sterk gevoel van wat het zou kunnen zijn en/of een sterke voorkeur? Ooooh leuk, een pretecho! Zal je inderdaad af en toe je hoofd hebben moeten afwenden, of niet? Hoe is het verder verlopen, hoe hebben jullie het ervaren? :) Wij hebben het wel willen weten omdat we de nieuwsgierigheid niet mee konden onderdrukken (lekker ongeduldig, haha) en we toch de kleuren van de babykamer er een klein beetje op wilden afstemmen, alhoewel deze nu toch voornamelijk wit wordt. Zijn jullie daar al aan begonnen / mee klaar? Ja precies, ik heb ook wat leggings en lange shirts aangeschaft waarvan ik hoop en denk dat ik ze na de zwangerschap ook nog aankan. En ook ik heb nog maar 1 winterjas die me past, niet mijn favoriete, maar het is tenminste iets. Zal wel blij zijn als dat winterweer nu een keer voorbij is, dat ik wat luchtigere kleding kan dragen, voel me af en toe zo'n pakezel. Haha nou dat hadden wij dus met een zwangerschapscursus, ik zie het zelf niet zo zitten om met allemaal andere 'vreemde' vrouwen te gaan zitten puffen en praten op een vast tijdstip in de week (meestal 's avonds ook), terwijl ik het liever ervaar als iets intiems en van ons samen, heerlijk zweverig. Haptonomie vond mijn man juist erg leuk omdat hij op deze manier ook het kindje kan voelen bewegen en met hem spelen nu hij nog in de buik zit. Ik kijk ook wel uit naar de ontspanningsoefeningen en uitleg aangaande pijnbestrijding en het voorkomen / reduceren ervan! Wel echt grappig dat we de enige twee zijn tot nu toe inderdaad.. In mijn omgeving heb ik namelijk alweer een stuk of 4 mensen gesproken die in juni uitgerekend zijn. Hier voel ik me dan wel weer een beetje speciaal ;p

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hay Brenda22, Gefeliciteerd, fijn dat je zwangerschap goed verloopt!  Wij zijn 27 juni uitgerekend en de verloskundige vermoedt dat ik op mijn verjaardag ben bevrucht, wat ik uiteraard maar al te graag aanneem :) Bij mij ook niet overdreven veel ongemakken, ook voornamelijk vermoeidheid en soms een vreetbui. Het vroege wakker worden vind ik nog steeds vreemd, maar begin ik inmiddels ook aan te wennen. En ik baal ervan dat ik niet echt mag sporten omdat ik hypermobiel (te flexibel) blijk te zijn.. Wel wat oefeningen meegekregen van de fysio.. Hoe doe jij het trouwens qua kleding? Ik vind het zo zonde om veel geld uit te geven voor een periode die niet overdreven vaak voorkomt in mijn leven, maar met dit winterweer houdt dat in dat ik waarschijnlijk nog maar iets van 3 à 4 representatieve outfits heb.. Wij voelen ons ventje nu ook sinds een week of 2 echt duidelijk schoppen en bewegen, daarvoor voelde het nog aan als vlinders en luchtbellen in mijn buik. Ook zijn we onlangs gestart met sessies haptonomie om te leren ontspannen, pijn te bestrijden en dieper contact te kunnen maken met elkaar en de baby, heel fijn. :)  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi TigerLibra! Jij ook gefeliciteerd! Toch nog een medestander! Ik had mij al aangesloten bij de "juli groep" omdat er geen reacties kwamen. Maar nu toch, hihi! En maar 4 dagen na mij uitgerekend!  Fijn dat ook bij jou de klachten niet erg groot zijn. Hoewel ik niet persee kan zeggen dat ik geniet, vind ik het nu met de bewegende baby in de buik wel leuker worden. Wij weten niet wat het wordt, expres. Dus nog spannend. We gaan wel 18 maart een pretecho doen, maar we proberen dan ook niet te zien wat het wordt, haha! Ik heb qua kleding een beetje hetzelfde. Wil niet al te veel geld uitgeven aan iets wat je maar kort draagt. Ik draag dan dus ook veel jurkjes met leggings (en daarover colberts, heb ook een representatieve baan) en heb maar 1 zwangerschapsbroek, een spijkerbroek. Verder heb ik veel van die treggings. Als je die een paar maatjes te groot koopt, dan kun je die onder je buik doen. Een longshirt erboven met een colbertje en klaar! Ook makkelijk voor vlak na de zwangerschap als je het allemaal niet te strak wil hebben, denk ik. Mijn gewone winterjas pastte niet meer en aangezien ik veel fiets heb ik wel 1 nodig die dicht kan. Ben bij een 2dehands zaakje geweest en heb nu een "tijdelijke" jas gekocht. Niet helemaal mijn smaak, maar hij is warm en hij past! (hij is ook niet oerlelijk, hoor) Haptonomie heb ik inderdaad van gehoord. Mijn vriend zag dat niet zo zitten, kan ik in zijn geval wel begrijpen. Ik doe nu dus een niet gebruikelijk zwangerschapscursus met vooral veel info en beppen. En natuurlijk ook wat kleine momenten met puffen etc. Er zit dan ook een partneravond bij.  Nou, een hele hoop. Ik ben bang dat we met zijn 2en blijven, maar dat kan ook gezellig zijn! Groetjes Brenda  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden