anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 7 reacties

 

Inmiddels ben ik ruim 15 wkn zwanger en sta nog steeds onder toezicht van de gynaecoloog. Dit omdat de zwaangerschap verreweg van makkelijk verloopt. Ben nu al voledig thuis en kan weinig door mijn rugklachten. We waren er achteraf al heel erg vroeg bij, alvoor het goed en wel ingedaald was. Doordat ik op een avond enorme klachten had ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik had hevige rug en buikkrampen en geen enkel medicijn hielp. Per toeval is tijdens bloedafname gecontroleerd op zwangerschap en dat bleek dus het geval. Doordat ik zo ziek was geweest heeft mijn lichaam geen tijd gehad om de pil goed op te nemen. We zijn direct doorverwezen naar een gynaecoloog en na een vage onduidelijke echo vertelde deze ons dat het een buitenbaarmoedelijke zwangerschap was en hij direct wilde opereren. Tijd om duidelijk uitleg te geven had hij niet en hij drukte het hele verhaal min of meer door zonder echt rekening met ons te houden. Na een heleboel gedoe en een koppige ik was het slot van dit verhaal dat ik op jet laatste moment van de ok ben weggelopen omdat ik er absoluut gen vertrouwen in had. De maandag na het weekend direct mijn huisarts gebeld en gevraagd of ik naar een ander ziekenhuis kon. Deze wilde eerst nog dat ik terugging maar nadat hem duidelijk was dat ik dat echt niet ging doen kon ik een uur later in een ander ziekenhuis terecht. Na het bloedprikken en een echo waar wederom niets op te zien was kwam de gynaecoloog tot de conclusie dat ik het zwangerschapshormoon had wat verhoogd was maar de waardes nog dusdanig laag waren dat het nog in een heel vroeg stadium was. Zijn besluit was strenge controle en afwachten. Na anderhalve week was er een heel mooi vruchyje te zien die op de juiste plek zat.
Gezien het hele verhaal en mijn overige klachten wil de gynaecoloog mij onder controle houden maar omdat ik bij mijn vorige enorm snel ben bevallen vond hij het wijs om een verloskundige op de hoogte te stellen. Nu hebben wij daar van de week een gesprek gehad maar zij willen proberen de controles volledig over te nemen omdat je blijkbaar niet weet wie je tijdens de bevalling aan je bed kan krijgen. Nu ben ik bij mijn vorige onder controle van de huisarts geweest en heeft deze ook de bevalling gedaan omdat we toen in een dorpje buitenaf woonde. Omdat ik de laatste tijd al zo enorm veel verschillende artsen gezien heb en ik het eigenlijk wel fijn zou vinden om een vast groepje controlerende menseb om mij heen te hebben had ik gehoopt dat je een vaste verloskundige zou krijgen. Hebben jullie dat ook dat je graag wilt weten wie en wat je verwachten kan.
De verloskundige die het gesprek voerde vond het eigenlijk een beetje raar dat ik op gesprek kwam maar nog wel bij de gynaecoloog onder toezicht wilde blijven, neem toch aan dat een gynsecoloog je niet voor de flauwekul onder behandeling houd. Aangezien hij in het begin ook geroepen heeft van zodra wij vinden dat je over kan gaan we je overdragen.
Kortom ik heb er erg veel moeite mee om nog weer bij anderen extra onder controle te gaan en niet te weten wat je straks te wachten staat. Dit mede omdat er best veel mis is gegaan met de behandelingen van mijn rug en ook het hele verhaal met dat eerste ziekenhuis daardoor is mijn vertrouwen best een beetje kapot in de medische wereld. Zijn er meer mensen die er moeite mee hebben elke keer een andere verloskundige te hebben tijdens controles en het feit dat je niet weet wie je naast je bed krijgt.

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Wie er aan mijn bed staat op het moment van de bevalling maakt mij ook niet zoveel uit. Maar het feit dat ik nu onder controle sta van de gynaecoloog in het ziekenhuis en de verloskundige mij daarnaast ook wil gaan controleren vind ik een beetje teveel van het goede. Ik rij al driewekelijks op en neer naar het ziekenhuis terwijl ik nu net 16 wkn ben. Als de verloskundige mij vanaf nu ook nog elke keer wil zien word me wel erg veel. Mijn huisarts heeft een gesprek aangevraagd met de gynaecoloog van het eerste ziekenhuis d.m.v. hem een brief te sturen. Dit vond hij ook heel belangrijk omdat het betreffende ziekenhuis veel dichter bij ligt in geval van nood. Zelf had ik zoiets van ik zou het hem wel willen zeggen maar om hem in een gesprek weer onder ogen te komen hoeft van mij eigenlijk niet. De betreffende gynaecoloog wenst geen gesprek met ons en vind dat hij op basis van de gegevens die hij toen had een goede beslissing gemaakt had en vind het van mijn huidige gynaecoloog onverantwoord dat hij mij in eerste instantie met pijn door heeft laten lopen om van mijn gedrag nog maar niet te spreken..

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

pardon?!!!? wat denk die man wel niet zeg??!!  nou ik geef je groot gelijk dat je niet meer naar dat ziekenhuis wil. dan maar een beetje verder rijden, dat doe ik ook hoor. bij mij is het eerste ziekenhuis nog geen 15 min rijden van mijn huis maar daar wil ik ook niet heen ook zei reagerde net zo als die gyn. van jou op mijn klachten. dus ik kies ook voer een half uurtje langer in de auto zitten met of zonder weeen. die van mij vald er toch niet uit hahaha. soms vraag ik me af of ze wel echt serieus iets doen met de klachten die ze krijgen.   de VK wil je maar een keer in de vier weken zien dus dat vald op zig wel mee of willen ze jou vaker op de praktijk zien?

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik zelf zit nu bij vk onder controle maar moet uiteindelijk naar de gyn omdat ik in het ziekenhuis moet bevallen. Wie ik aan mijn bed krijg zal mij een zorg wezen als er maar iemand is met verstand van bevallingen haha. Verder vind ik het wel fijn om te wisselen van de vk ik heb ze bij de mijne bijna allemaal wel gehad en ik vind dat wel prettig omdat de een toch anders is als de andere de ene geeft meer uitleg en is meer met de echo bezig dan de andere. Maar ja jou verhaal van het eerste ziekenhuis ja dat kan ik me voorstellen dat je vertrouwen goed weg is. Zou ik ook hebben. Ben je nog terug gegaan naar die andere om te melden wat het nu wel was en hoe jij je voelt onder zijn begeleiding toen dat hij of zij er wat aan moet doen aan zijn gedrag.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ik snap helemaal wat je bedoelt. ik weet alleen niet hoe je dat op moet lossen ik denk heel duidelijk aan geven wat je wel en niet wil misschien kun je een praktijk zoeken met twee verloskundige dan heb je minder kans dat je een vreemde aan je bed krijgt. ik heb zo ie zo een vreemde ik krijg een keizersnee. ik heb dat gevoel wat jij hebt steeds de kop in gedrukt omdat ik er toch niets mee kan. ik moet nu in een ziekenhuis gaan bevallen waar ik helemaal geen vertrouwen in heb ik weet nog niet hoe ik dit moet gaan oplossen.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb voor het ziekenhuis waar ik nu onder controle sta bewust gekozen. Het is verder weg dan de andere maar het feit dat iemand aan de hand van een vage echo een mes in me wil gaan zetten en m'n eierstokken wil verwijderen omdat hij denkt dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is wekt niet erg veel vertrouwen. Gelukkig is het zo dat je zelf enigszins inbreng hebt naar welk ziekenhuis je wilt en heb ik bewust voor deze gekozen omdat de berichten over de afdeling hier veel beter zijn. Aan de andere kant weet je ook niet van tevoren welke kraamhulp je krijgt maar vind dat toch weer anders. Als ik er bij de verloskundige voor kon kiezen bel maar op moment van bevalling en dan sturen we iemand dan had ik dat prima gevonden. Maar de druk van het nog weer extra laten controleren door verschillende personen die dan ook weer een andere mening hebben dan mijn gynaecoloog in het ziekenhuis wekt weer enorm veel onrust en onzekerheid op. Vraag me bijna af wat er zou gebeuren op het moment van bevallen als ik gewoon dan zou bellen, goh mijn bevalling is begonnen en ik heb iemand nodig want verder heb ik bij de praktijk op zich wel een heel goed gevoel.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

waar kijk je dan naar als je een ziekenhuis uit zoekt?

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Overal hoor je wel eens verhalen over ervaringen in verschillende ziekenhuizen. Het ziekenhuis waar ik nu ben heeft een goede naamsbekendheid en enige tijd geleden is mijn vriendin mij voor gegaan. Ondanks de goede naam heeft zij een enorm zware ziekenhuisbevalling gehad maar de zorg voor haar en de baby waren super. Ook een ziekenhuis kan dus niet alles voorkomen en makkelijker maken. De gynaecoloog waar ik in eerste instantie ben geweest die bleek later bekend te staan als de beste en het schijnt dat er vrouwen voor in de wachtlijst willen staan om bij hem te bevallen. Hij zal zijn werk verder ook heus wel goed doen maar het vertrouwen van mij in hem was totaal weg. Dat komt ook door een gesprek zomaar niet terug. Bij de kraamzorg en de verloskundige heb ik de sites goed bekeken. Kijken wat er het beste bij ons past enzo. De verloskundige heb ik eerst allebei gebeld en wat mij opviel was dat ze beide direct met inschrijven klaarstaan. In principe krijg je geen keus om informatie in te winnen maar word je gelijk opgenomen in de praktijk als zwangere. Een informatievraag is naar mijn mening toch echt wat anders dan een aanmelding.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden