anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 11 reacties

 

Hallo allemaal, 
Ik hoop dat ik hier goed zit (ik kon geen voorstel-kopje vinden)! 

Zaterdag heb ik een zwangerschapstest gedaan die positief was! Ik ben nog helemaal een beetje in de war. Hoewel wij er al tijden over fantaseren en praten, hadden wij dit niet al gepland. Ik had alles tot in de puntjes gepland willen hebben (maar dat lukt waarschijnlijk zelden). 

Ik ben wel heel blij en kan het gewoon niet geloven, mijn vriend staat te springen van geluk :)
Ik was wel verbaasd dat de doktersassitente vanmorgen zei 'oh, dat doen wij niet, daar weet ik ook niets van. Dan moet je een verloskundige zoeken', terwijl ik lees (op internet, bijsluiter van de test, etc) dat je contact moet opnemen met de huisarts als je test positief is. 

Nu ben ik een beetje verbluft en voel me erg onzeker. Ik ben er ook wel vroeg bij, ik ben 4 weken en 4 dagen zwanger. Ik ben eind februari nu een afspraak met de verloskundige. Ik hoop dat ik hier wat informatie kan vinden die ik hoopte van de huisarts te krijgen. 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

hey, ik weet niet of jullie uit Nederland of Belgie zijn, maar bij ons in Belgie maakt de huisarts er geen probleem van. Ik heb een bloedtest laten doen om het HCG en anderre waarden te laten checken, evenals immuniteit voor toxoplasmose, CMV, rubella, hepatitis, ... een hele boterham. Zelf heb ik van maandagavond twee positieve zwangerschapstesten. Gisterenochtend ook positieve test (predictor). Toch ben ik zo onzeker. wat als die teksten vals positief zijn? ik maak me zo een zorgen. Morgenavond weet ik de restulaten van de bloedtest van de huisarts. ik weet niet hoe ik het zo lang nog moet volhouden. pff

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Wat hebben jullie voor een huisartsen.... .. sorry voor de reactie maar dit zijn wel hele rare antwoorden. Normaal is het als je zwanger bent dat de huisarts dit in jouw persoonlijk dosier opgeschrijft in het geval van het uitschrijven van bepaalde medicaties of voor in de toekomst. Mocht het een Miskraam worden (laten we het hopen van niet) dan dienen ze dit ook bij te houden mocht je naderhand doorverwezen willen worden. Dit is bv ook handig als je 7 weken zwanger bent en plotseling opgenomen moet worden in het ziekenhuis, aangezien ze met 7 weken niet kunnen zien dat je zwanger bent. Mijn huisarts was meteen.. leuk... en was het gepland?? (In ons geval niet maar wel gewenst) Hij heeft meteen dit ook opgeslagen in mijn dossier. Daarna 1 en ander verteld en doorwezen of bepaalde dingen op te zoeken op het internet. En dat ik vrij ben om te kiezen bij welke VK ik ging lopen. Meer doen ze ook niet, omdat het geen medisch probleem is, tenzij je natuurlijk een abortus wilt plegen (dan is het een heel ander verhaal). Maar Arwen: Hoe bedoel je met alles in de puntjes plannen?? het zwanger worden of het verloop van je zwangerschap met dat je deze test had gedaan? Ik zou gewoon alles een beetje op je laten afkomen en genieten van de zwangerschap.. dit is zo voorbij.. en ik weet van anderen dat de planning altijd anders loopt .

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Arwen, Hoe gaat het met jou en de zwangerschap? Het is al zo'n tijd stil hier..   Nou maandag dus bij de huisarts geweest.. M'n man en ik hadden allebei zoiets van, oke dit is zonde van onze tijd. De afspraak stond om half 4 en uiteindelijk waren we pas kwart over 4 aan de beurt. En ze ging eigenlijk alleen voedingsadviezen e.d. geven, waar ik natuurlijk door het internet al alles vanaf wist. en over kattenbak en tuinieren enzo, wat ik dus ook al wist. Het enige wat ik nu extra weet is dat mijn bloeddruk heel laag is, dat vind ik eigenlijk wel fijn, dat betekend dat ik lekker dropjes en chips mag blijven eten   Over precies 2 week krijg ik de eerste echo, zo leuk en spannend !! Ik heb zo'n zin om ons kleine wondertje te zien !!   Weet jij al wanneer je de eerste echo krijgt Arwen?   Groetjes

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Nou ik heb net mn huisarts gebeld om te vragen of ik hier een afspraak voor moest maken. En in principe hoefde het niet, maar omdat we niet echt weten sinds wanneer ik zwanger ben kon ik wel langskomen. Voor maandag heb ik de afspraak staan, spannend!! Ook hebben we ons vandaag ingeschreven bij een verloskundigenpraktijk. Daar werken maar 2 vrouwen die persoonlijk contact en een vertrouwensband erg belangrijk vinden. Ik ga er vanuit dat ik 1 dezer dagen gebeld zal worden om een eerste afspraak te maken, ook heel spannend :) Bij beide afspraken gaat mn lieve mannetje ook mee gelukkig. Ik ben benieuwd of bij hem dan ook het besef wat meer komt.. Groetjes!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

ja hier precies hetzelfde... mijn huisarts keek me aan alsof ik gek was dat ik daarvoor gekomen was...en zei toen doodleuk "ok, en nu maar duimen tot 12 weken he". Verder helemaal niets aan gehad...kwam door eigen research erachter dat je dus nu met zwangerschapsvitamines en foliumzuur moet beginnen en een afspraak bij de vk moet gaan maken. De huisarts was een total waste of time! Enne gefeliciteerd natuurlijk :)

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Jij ook gefeliciteerd natuurlijk Arwen! Dat was ik helemaal vergeten gister. Morgen bel ik de huisarts. Gelukkig wist ik al wel dat ik foliumzuur moet gebruiken. Voor de rest neem ik nu ook extra vitamines. En hoop ik dat we snel bij een vk langs kunnen voor een echo, zodat we weten hoelang ik al onderweg ben :) Is toch best een geregel direct als je weet dat je zwanger bent zeg!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hallo Ik ben er afgelopen zaterdag achter gekomen dat ik zwanger ben :D En ik ben zoooo blij!! Maar tegelijk is t ook wel heel spannend.. Volgens de clearblue test zit ik volgens de huisartsnormen in m'n 4e-5e zwangerschapsweek. Zelf denk ik door de lichte symptomen dat ik in m'n 5e week zit. Jammer genoeg kan ik niet bedenken hoe ver ik precies ben. Mijn cyclus was erg onregelmatig en ben in November voor het laatst ongesteld geweest. Ik heb wel een vraagje, waarom is het dat iedereen zegt dat je zsm naar de huisarts moet als je weet dat je zwanger bent? Ik ga natuurlijk wel een afspraak maken deze week, maar vraag me het toch af, wat kan een huisarts er nou mee dat ik zwanger ben?!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Gefeliciteerd! Wat een mooi nieuws! En ja, niets dus!  Omdat er overal staat (zwangerschapstest bijsluiter, websites etc) dat je de huisarts moet bellen, ben ik langsgegaan voor een afspraak, maar mocht dus niet eens een afspraak maken! Ik dacht eerlijk gezegd dat de huisarts wel eea zou doen, en misschien wat met je zou doorspreken, zoals wat je moet doen, wat je kan verwachten van de komende maanden en wat andere algemene informatie, maar dat is niet het geval (bij mij in ieder geval).  Ik heb toen een afspraak gemaakt met de verloskundige, maar die heb ik pas de 26ste. Ik vroeg toen ook aan de telefoon waar ik dan terecht kon met mijn vragen en het antwoord was dat ik maar op het internet moest kijken.  Ik begrijp wel dat de huisarts niet zo veel kan, maar ik heb me vorige week toch wel veel zorgen gemaakt en een afspraak zou me toch heel erg geruststellen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.   Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jouw huisarts zegt.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

haha ik had ook zo'n "leuke" huisarts. Die zei doodleuk "ok leuk...en nu maar duimen tot 12 weken". en dat was dat! Ben zelf op zoek gegaan naar informatie, en wat ik toendertijd uitvond was dat je dus zsm met zwangerschapsvitamines moet beginnen, en foliumzuur slikken... dit kun je in de apotheek krijgen, de drogist geloof ik in Nederland ook.. Verder even opletten met wat je eet, geen rauw vlees, rauwe kazen, alcohol, met soorten vis uitkijken die mercury kunnen bevatten...voor de lijst kun je op google kijken, kan ik me niet meer precies herinneren. En ja...verder zo veel mogelijk genieten natuurlijk :) Overige vragen die je hebt opschrijven zodat je die aan je vk kan stellen als je de afspraak hebt! Heel veel success :)

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Jennefer Pers. Ik ben net overgestapt omdat ik niet tevreden was over mijn huisarts :) Ik snap wel dat ze ergens een grens moeten trekken omdat sommige mensen voor elk klein dingetje naar de huisarts gaan, maar dat doe ik niet en dit lijkt me toch een situatie waar ik me echt gerustgesteld had gevoeld had ik even met de huisarts kunnen spreken.  Foliumzuur ben ik inderdaad direct gaan slikken, dat had ik al in huis.  Op mijn eten let ik ook heel erg nu, en ik begon me meteen zorgen te maken over dingen die ik in de afgelopen weken, voordat ik het wist, heb gegeten. Ook word ik zenuwachtig van dingen in restaurants waarvan je natuurlijk niet elk ingredient weet. En bovendien eet ik geen vlees. Is het dan gek om het even te zeggen, zodat de kok er rekening mee kan houden? Verder rook ik niet en drink ik weinig, ik vind gezond eten sowieso heel belangrijk en ik sport met enige regelmaat, dus dat zit wel goed.  Ik moet nog wel Heel Erg wennen :)  dus ik zal vaak op dit forum te vinden zijn! Bedankt ook voor de tip om vragen op te schrijven, 26 februari heb ik een afspraak.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden