Anoniem 8 jaar geleden 6 reacties

 

Hoi Allemaal,

 

Ik ben nu 17 weken zwanger en zit bij een verloskundigepraktijk, maar ik twijfel of ik daar wel moet blijven. Ik zou graag jullie mening willen horen.

Er zijn daar al een aantal fouten gemaakt. Zo werd ik door de verloskundige naar het ziekenhuis gestuurd omdat ze wilde dat het ziekenhuis bepaalde of ik daar onder indicatie onder controle moest. Dit omdat ik 2 zoontjes heb waarvan de oudste Dysmatuur was (laag geboortegewicht maar normale zwangerschapsduur). Mijn jongste zoontje was ook niet al te zwaar. De verloskundige had voor mij een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Daar aangekomen had de verloskundige in het ziekenhuis geen gegevens van mij en werd ik weer naar huis gestuurd. Ik moest eerst gegevens verzamelen van mijn vorige zwangerschappen en een verwijsbrief hebben van mijn huidige verloskundige. Dat was dus de eerste fout, maar goed kan gebeuren. Ik contact gehad met mijn verloskundige en die zouden de verwijsbrief toesturen. Ook hiervoor heb ik 2x moeten bellen voor ze dit daadwerkelijk deden.

Mijn 2de afspraak bij de verloskundigepraktijk verliep ook niet zoals het moest. Ik zat al een half uur te wachten voor ik geholpen werd dus ik vroeg de assistente wat er aan de hand was. Mijn afspraak stond niet geregistreerd, maar ik werd tussendoor geholpen. Tweede fout en het werd allemaal een beetjes afgeraffeld omdat ik tussendoor moest. Ik kreeg die dag een formulier mee om bloed te laten prikken voor suiker, vitamine D, ijzer enz... 

Op 18 september heb ik bloed laten prikken in het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag moest ik voor mijn 3de controle naar de verloskundige. Omdat ik mij vanaf het begin al vreselijk moe voel en helemaal niet goed vroeg ik naar mijn waarden van de bloedtest. Bleek dat mijn Vitamine D te laag was en ik kreeg pilletjes voorgeschreven. Mijn HB waarden waren niet binnen wat vreemd was dus de verloskundige zou contact opnemen met het ziekenhuis. Hierover zou ik teruggebeld worden. Tot op vandaag niks gehoord, dus ik belde zojuist zelf weer de verloskundige. De assistente ging direct het ziekenhuis bellen en inderdaad het ziekenhuis was vergeten de HB te testen. Dit moet ik nu alsnog gaan doen.

Vinden jullie niet dat de verloskundige mij had moeten bellen toen ze de uitslag van de bloedtest binnen had en bleek dat mijn Vitamine D niet op peil was?? En hadden ze zelf niet kunnen opmerken dat HB niet getest was?? Als dit binnen een week bekent was geweest had het ziekenhuis mijn bloed nog gehad en hadden ze nog kunnen testen.

Graag jullie reactie.

 

Groetjes Wendy

Pagina 1, reactie 1 t/m 6 van totaal 6 reacties.

Anoniem 8 jaar geleden

Persoonlijk zou ik zelf ook een andere vk zoeken. Als ze al meerdere fouten heeft gemaakt vraag ik me af of ze ook weet waar ze mee bezig is. In het begin twijfelde ik ook aan mijn vk maar gelukkig is dat goed gekomen. Ik heb er over gesproken en nu gaat het wel goed zoals ik wil. Want ik vond dat er 1 vv was waarbij ik het gevoel kreeg dat ze zo snel mogelijk mij weer weg wilde hebben zodat ze tijd voor zichzelf had. Daar heb ik over gesproken en nu gaat het wel goed :) Dus altijd misschien slim om het er eerst over te hebben, dan lossen misschien de meeste dingen wel op, lukt dat niet zou ik een andere vk zoeken. Succes ermee!

Anoniem 8 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga het wel bespreken met mijn verloskundige in de hoop dat er wat verbeterd en mocht dat niet zo zijn of ze nemen het niet goed op dan kan ik altijd nog naar een andere verloskundige gaan.

Anoniem 8 jaar geleden

Precies! :) Succes ermee!

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Wendy,      Zoals ik jou verhaal lees zit je daar niet op je gemak. Het komt bij iedereen denk ik wel eens voor dat je ergens achteraan moet zitten maar zoals jij het omschrijft vind ik dit persoonlijk ook heel slordig en voornamelijk omdat dit om jou gezondheid gaat en die van jou kindje. Iemand die niks heeft is makkelijker te behandelen (logisch) als iemand die zich minder goed/slecht voelt en daarvoor onderzoeken moet laten doen, daarbij ben je zelf misschien ook lichtelijk nerveus voor de uitslagen en zou een verloskundige praktijk jou JUIST op je gemakt moeten kunnen stellen door op tijd dit soort zaken te regelen en daar goed en strikt mee om te gaan. Hierdoor krijg jij al stress en iritaties die niet goed zijn voor jou en de baby en dat zou zo'n praktijk moeten weten. En deze slordigheid kan je straks niet gebruiken als je weeën of iets krijgt. Slik je tevens voor je zwangerschap multisuplemten of iets? Ik neem iedere dag een suplement van de Kruidvat voor zwangere vrouwen. In dat suplement zitten alle vitaminen en mineralen die je extra nodig heb tijdens je zwangerschap en de hoeveelheid foliumzuur. Ik voel me ontzettend goed en merk ook dat ik dat ik me beter voel met die suplemten als zonder. En ons kind is ook kerngezond ondanks dat ik met mobide obesitas loop in het ziekenhuis. Wellicht kan je dat proberen? Het is in iedergeval niet slecht voor je hihi. Succes en ik hoop dat je je snel beter zal voelen. Groetjes Lieke                                                                 

Anoniem 8 jaar geleden

Het lijkt er meer op dat de connectie tussen ziekenhuis en vk slecht is. En op het moment dat je waardes binnen kwamen, hadden ze moeten reageren. Ik vind dat zeker wel slordig. Maar ik denk dat je deze vraag aan jezelf moet stellen... Voel jij je prettig bij deze vk? Wil jij deze vk aan je bevallingsbed hebben? Is je antwoord nee, zoek dan naar een andere vk.... Het gaat om jou gevoel en daar kunnen wij niks aan veranderen :-) Mensen voelen al snel een soort loyaliteit naar een arts, ofzo. En zullen niet gauw om een second opinion vragen, want ze vertrouwen op de arts. Ik zou me er niet prettig bij voelen, en deze vk dan ook niet aan mijn bed willen als ik aan het bevallen ben.

Anoniem 8 jaar geleden

Mijn ervaring is dat je echt overal zelf achteraan moet bellen dat heb ik ook hoor vooral bij de huisarts en ziekenhuis. Mijn ervaring bij deze vk waar ik nu bij zit is echter wel heel goed en die regelen alles super. Ik zou het gewoon bij de vk aangeven hoe jij er onder voelt van de gang van zaken en dat je daar niet mee eens bent. Dan hoor je hun uitleg en kun je zeggen van oke het is niet anders of je zegt dan ga ik op zoek naar een ander vk praktijk waar ik meer van op aan kan.  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden