anoniem

Anoniem 8 jaar geleden 12 reacties

 

Dag dames! Ik ben momenteel zelf 5 maanden zwanger en 'al' 36. Daarom heb ik een combinatietest laten uitvoeren. Gelukkig was alles goed, maar het maakte wel onrust los. Wat als de uitslag slecht is?

Nou ben ik freelance journalist en in die hoedanigheid altijd op zoek naar artikelideeën. Ik ga nu voor een zeer bekend kindertijdschrift een artikel schrijven over de voors- en tegens van prenatale screening, en heb jullie input daarbij nodig.

Hebben jullie een bijzondere ervaring met de test? Een heel slechte uitslag bijvoorbeeld? Laat mij dat dan weten! Het heeft wel een beetje haast, dus wacht niet te lang! Je kunt mij mailen op info@hestekst.com.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ja inderdaad belachelijk. Nederland zit zo te pochen dat wij zo'n goede medische zorg hebben, maar ondertussen nemen ze wel behoorlijke ririso's voor de moeders en hun kind(eren). Vind dit in een land zoals Nederland niet meer kunnen..... Maar ja alles om maar extra geld te kunnen verdienen, want daar gaat het om!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Hoi Dames!  Omdat ik met een te hoge BMI loop bij de Gynaecoloog vroegen ze mij ook bij de eerste echo of wij een combitest wilden doen. Ik antwoorde zonder twijfel direct nee en ik werd enorm raar aangekeken! NEE?? Zei die mevrouw! Waarom zou u dat niet willen? U bent nu nog maar 8 weken zwanger en mocht u toch te weten kunnen komen of het kind het Syndroom van Down heeft kunt u op tijd nog altijd overwegen of u het wil houden of niet........  IK WERD ECHT BOOS! Ik zei: NEE ik ga het niet doen en NEE ik wil het niet doen omdat een stomme kansberekening mij ten eerste niet een zekerheid geeft, ten 2e mocht ik een kans 1 op 10 hebben.....is en blijft er altijd een kans dat ons kind NIET die ziekte heeft en NEE ik kan het niet over mijn hart verdragen om een kind weg te laten halen en daarbij de kans op een gezond kind! En ten tweede, mocht ik het wel weg laten halen en het bleek gezond te zijn en de tweede keer raak ik zwanger en er komt een andere berekening...... dan sla je jezelf toch voor je kop! Als het zo moet zijn....is het zo! En de maatschappij is bij ons in Nederland behoorlijk goed ingesteld op kinderen met het Downsyndroom en je kan er gigantisch hard mee lachen want het zijn nog leuke mensen ook! Dus NEE ik ga die stomme test niet doen en daarbij vind ik hem nog megaduur ook voor de belachelijke uitslagen en stomme testen met risico's en het slaat werkelijk NERGENS op! Ohh als ik er aan terug denk word ik weer furieus! Die blik van onbegrip en die toon alsof ik ontzettend dom was om die test niet te doen! Ze zat gelijk achter in haar stoel en heeft verder geen woord meer gezegd enkel over de echo! 28 oktober zie ik die vrouw pas weer vanwege een groei echo die we krijgen en ik ga het haar echt zeggen van: Zie je? Geen combitest en de baby is rete gezond, groeit fantastisch en ik ben KERN gezond ondanks mijn te hoge BMI wat enkel wat risico's met zich meebracht en geen concrete ziekte of dergelijke aanricht, enkel een kans! Ook weer zo'n berekening........ en schatting en WAT ALS?? Man man man, wat kunnen mensen een zorgen kweken bij je poehpoeh! Achja ik word wel altijd netjes geholpen door de andere medewerkers en veel vaker een echo en controle als bij de verloskundige dus we hebben ons kleintje al heel vaak kunnen zien en als je dan hoort dat het nog allemaal super gaat met mijn gezondheid en die van de kleine..... loop je met een mega BIG smile dat ziekenhuis uit!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Jammer dat we geen 'vind ik leuk' knoppen hebben. Echt waar Liekjuhh jij beschrijft mijn gevoel zoals ik er ook over denk!!!!! Sowieso is het hier zo dat als je die testen doet dat het ook nog gevaarlijk voor jou en je kindje is. In België en Duitsland nemen ze bloed van je en is het dus hartstikke veilig om zo'n test te doen. Snap niet dat ze in Nederland zo moelijk doen en zulke risico's durven nemen, het gaat tenslotte wel om het leven van je kindje en van jezelf!!!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ga mee naar België dan Lieke!! :P Daar verhuis ik heen!!! :P

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

zo belachelijk he dat het hier niet kan en in duitsland belgie en zo wel achterlijk nederland

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb hem wel laten doen omdat ik 37 ben en het gratis voor mij is. Maar ik vind het ook onzin dat zo'n simpele test zo belachelijk duur moet zijn nederland he. Ze moeten hier echt heel snel overstappen op bloedonderzoeken veel veiliger voor moeder en kind

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb ook bewust ervoor gekozen om de combinatietest niet te laten doen. Het is slechts een kansberekening die je naar ons idee valse hoop geeft. Naar ons idee kunnen wij die kansberekening ook zelf wel maken, nl. Je kind heeft het syndroom van Down of hij heeft het niet. Het is schandalig dat je voor deze test zelf moet betalen en niet in de zorgverzekering valt (alleen bij risico en 36 jr. en ouder), en ook voor een kansberekening heel erg duur is. In het buitenland wordt inderdaad bloed afgenomen, wat veel veiliger is voor zowel moeder als kind en dit tevens ook echt uitsluit of een kindje syndroom van Down heeft of niet en geen kansberekening is. De 20 weken echo moet ik nog krijgen, ben ook heel benieuwd wat eruit komt. Maar hoe dan ook, ons kindje is welkom! Vroeger wist men ook niet wat eruit zou komen en ik denk dat je nooit iets helemaal kan uitsluiten, straks gaan ze je nog beoordelen op persoonlijkheid. Ik vind prenatale screening heel goed, maar oordelen op iets wat je dus niet zeker weet dmv een combinatietest vind ik riskant zelfs. Je hebt ook kans op een miskraam als je een vlokkentest laat doen, als volg onderzoek. Het wordt tijd dat ze in Nederland ook het bloedonderzoek gaan doen. Xxx

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik rond 15 december das dichtbij elkaar haha Als ik dicht bij de belse grens had gewoond had ik daar wel de test laten doen maar daar woon ik iets verder vandaan friesland hahaha.  

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Haha dat is zeker dicht bij elkaar. Zelf woon ik nu ook in Friesland dus ook dicht bij elkaar, toevallig!

anoniem

Anoniem 8 jaar geleden

Ik heb ook een combinatie test laten doen en eigenlijk heb je geen donder aan die hele test het is een indicatie van wat mogelijk kan zijn. Het zegt dus helemaal niks. Mijn zus had ook die test daar kwam uit dat haar kans op een down kindje 1 op 100 was en dat is heel groot. Kindje geboren en harstikke gezond geen down kindje. Mijn test kwam uit op een kans van 1 op 2900 kans op een down kindje. Door die test en wat ze allemaal op de echo konden zien heb ik geen verdere testen meer laten doen wat ik in de eerste instantie wel wilde. Maar alles voelt zo goed aan en ziet er perfect uit op de echo. Oke ze kunnen niet alles zien op de echo dat weet ik maar dan nog ik voel me er goed bij. Mijn zus daarintegen heeft wel verdere testen gedaan terwijl ze in het ziekenhuis al tegen haar zeiden zou je dat wel doen?? Het is allemaal zo mooi daarbinnen maar ja eigenlijk mogen ze dat niet zeggen. Mijn kindje moet nog geboren worden in december word hij verwacht. Ik krijg meerdere echo's groei echo's te verstaan en elke keer ziet het er weer fantasties uit. Waarom de test er is weet ik eigenlijk niet want je hebt er gewoon helemaal niks aan. Waarom wij hier gevaarlijke testen hebben om te zien of ons ongeboren spruit down syndroom heeft snap ik ook niet want in belgie en duitsland kunnen ze door middel van bloedonderzoek er ook achter komen alleen mag dat hier in nederland weer niet te belachelijk voor woorden. Minder gevaar voor moeder en kind dat pak je toch met beide handen aan. Maar nee hoor niet in nederland.  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden