Anoniem 7 jaar geleden 3 reacties

 

Hoi dames,

Ik zit ergens mee.. ik heb dit jaar curretage gehad en nu ben ik 2 maanden zwanger.
Alles gaat goed gelukkig.

Alleen waar ik me nou heel erg aan stoor is dat de vrouwen van "vroeger",
Het niet kunnen hebben dat zwangere vrouwen niet alles mogen eten/drinken/roken.
Elke keer hoor ik de opmerking .. pff vroeger werd er niet zo moeilijk gedaan het is een wonder dat die
Babys het allemaal overleeft hebben. Maar hebben ze nou gelijk dan? Letten we teveel op?

Ik werk in de nachtdiensten en het word te zwaar geloof ik. Ik wil best doorgaan maar vorige week al migraine gehad en flauwgevallen op me werk. Dan ben ik gewoon eerlijk gezegd te bezorgd. Ik wil absoluut niet dat het een miskraam word. Maar niemand op mijn werk begrijpt mijn situatie terwijl ik verteld heb dat ik zwanger ben. Voor mij komt het erop neer dat geen een werkgever blij word van een zwangere vrouw aan de ene kant begrijp ik dat wel! Maar de meeste vrouwen moeten nu wel werken anders komen we niet rond. Krijg er alleen maar stress van er moet er wel eens om huilen. Ik vraag me af of hier veel vrouwen mee te maken hebben en hoe ze daar mee omgaan.

Groetjes chelsea

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

Anoniem 7 jaar geleden

Ik hou niet van vis en ik heb in mijn zwangerschap maar 1 keer vis gehad kibbeling wel te verstaan hahahahahha

Anoniem 7 jaar geleden

Heey, Ze zeggen dat je geen zalm mag enzo, maar je moet wel vette vis eten ?! In het begin heb ik ook wel een broodje zalm op.. en toen ik naar de japanner ging, zaten er vis eitjes op een gerecht waarvan ik het niet wist.. Er zitten 2 kanten aan... "vroeger" was er nog niet zoveel onderzoek gedaan naar risico's van bepaalde gerechten tijdens de zwangerschap. Maar het is net wat ze zeggen, de babys van "vroeger" zijn ook geboren en groot geworden. Maar daar tegenover is het aantal gevallen van wieggen dood óók aanzienlijk verlaagd... Verband ?! En nachtdiensten, als jij die niet trekt dan draai je ze dus niet. Ik ben met 13 weken ook gestopt met nachtdiensten omdat het gewoonweg niet haalbaar was. Ik had dan ook nog een peuter die rondliep.. ik weet niet rond welke week, maar als zwangere heb je recht op het niet werken tijdens de nacht. Dit is een moment dat je lichaam tot rust komt, en waar je kleine profijt van heeft door te groeien.... Dus.. bespreek dit je met je planner/leidinggevende... En leg ze uit dat als jij er lichamelijk aan onderdoor gaat, je genoodzaakt bent om je ziek te melden.. je bent nu niet meer verantwoordelijk voor alleen jezelf, keep that in mind! Succes! Ik heb ook onbegrijpende werkgevers/collega's.. mijn leiddinggevende heeft me zelfs niet eens gefeliciteerd bij de zwangerschap vd 2e........ Over onbeschoft gesproken!

Anoniem 7 jaar geleden

Ja op zich word er te veel gezeurd naar mijn idee. Vooral over eten wat wel en niet mag. Te belachelijk voor woorden soms. Wat gewoon niet mag en ik dan ook normaal vind is 1 niet roken  2 niet alcohol 3 geen rauwe vleessoorten en rauwe melk Dat is het enigste voor de rest kun je gewoon alles eten. Wat werk en collega's betreft ja daar zit verschil in de 1 snapt het echt niet de ander wil het niet snappen. En daar hoef jij als zwangere geen rekening mee te houden of ze het nu wel of niet begrijpen. Voor de rest moet je doen wat kan doen en als het niet gaat dan moet het laten. Jij en je kind zijn belangrijker en ze mogen je zowiezo niet ontslaan om zwangerschap.  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden